33.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Γ΄ Εθνική: Οι λόγοι που μπήκε στον «πάγο» και δεν θα ακουστούν από «επίσημα χείλη» (βίντεο)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Παρά το γεγονός ότι η επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής επιστημόνων έδωσε το «πράσινο φως» για να επιστρέψουν στις προπονήσεις η Α2 μπάσκετ και η Football League στο ποδόσφαιρο, ακόμα και αν οι ομάδες υπάγονταν στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου, στη Γ΄ Εθνική, είχαμε αντίστροφη διαδρομή. Αντί να επιτραπούν οι προπονήσεις και για τις ομάδες αυτών των περιοχών, απαγορεύτηκαν οι προπονήσεις και για τις ομάδες όλων των υπόλοιπων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Ηλείας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Παρασκευής, όπου με παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη παρουσιάστηκαν τα στοιχεία, βάση των οποίων έπρεπε να επιτραπούν οι προπονήσεις, ώστε τελικά να δοθεί η άδεια, η συζήτηση «σκάλωσε» στη Γ΄ Εθνική. Και σκάλωσε στη Γ΄ Εθνική, επειδή διαπιστώθηκε ότι ελάχιστες ήταν οι ομάδες οι οποίες είχαν αποστείλει λίστες με το δυναμικό τους το οποίο είχε υποβληθεί σε τεστ. Αν και είχε περάσει μια βδομάδα από τότε που είχε δοθεί η άδεια για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, στην πράξη το όλο πράγμα κάπου έπασχε.

 

Ομάδες στην ουρά για να κάνουν τεστ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ, είχε οδηγία να μην διενεργεί τεστ σε ερασιτέχνες αθλητές. Κατά συνέπεια, οι ομάδες κλήθηκαν να βρουν μόνες τους τον τρόπο, μέσα από τοπικούς φορείς. Υποχρεώνονταν λοιπόν να περιμένουν στην ουρά μαζί με όλους τους υπόλοιπους πολίτες να κάνουν rapid test. Το θέμα όμως δεν τελειώνει εδώ. Οι ιθύνοντες των ομάδων, ήταν υποχρεωμένοι να αποστείλουν την κατάσταση με τους υποβληθέντες σε τεστ στις τοπικές Ενώσεις, εκείνες με τη σειρά τους στην ΕΠΟ, η ΕΠΟ στον ΕΟΔΥ, ο οποίος με τη σειρά του θα απέστελλε στην ΕΠΟ τη βεβαίωση μετακίνησης των αθλητών. Μια μεγάλη διαδικασία, η οποία έβρισκε εμπόδια πρακτικά επάνω στις ΕΠΣ, οι οποίες λόγω των αναστολών των υπαλλήλων τους υπολειτουργούσαν, αντίστοιχα και της ΕΠΟ, η οποία και αυτή με τη σειρά της, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου,  θα είχαν μεγάλο όγκο δεδομένων να επεξεργαστούν. Το είπε με άλλα λόγια ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου: “Η Γ’ Εθνική και η Α’ Εθνική Γυναικών έχουν την ατυχία να μην εκπροσωπούνται από κάποιον φορέα ή από κάποια λίγκα. Εκπροσωπούνται από την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ σαν Ομοσπονδία από το καλοκαίρι του 2020, βρίσκεται σε “ακυβερνησία“”.

Εάν σε αυτά, συνυπολογίσουμε ότι δεν είχε ξεκαθαρίσει το οικονομικό κόστος της κάλυψης των τεστ, σε συνδυασμό ότι αυτή η μεγάλη διαδικασία θα έπρεπε να γίνεται για 130 ομάδες, κάθε βδομάδα ασταμάτητα, θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθεί σύγχυση.

 

Το «μπάχαλο» του Οκτωβρίου

Δεν είχαν περάσει πολλές μέρες από το μπέρδεμα που είχε δημιουργηθεί με τα δείγματα ανάμεσα στο βόλεϊ ανδρών και το βόλεϊ γυναικών, που ήταν και η αιτία να γίνει ο «καβγάς» ανάμεσα σε επιτροπή και Αυγενάκη. Επίσης, απρόβλεπτες θα ήταν οι καταστάσεις που θα βιώναμε αν σε περίπτωση εντοπίζονταν σε μια μέρα, είκοσι ας πούμε ομάδες με κρούσμα κορωνοϊού. Οι αθλητές θα έπρεπε να υποβληθούν σε μοριακό τεστ, με άγνωστο το πότε θα είχε τα αποτελέσματα στα χέρια του ώστε να λάβει και τις απαιτούμενες οδηγίες, αλλά και άγνωστο τί θα έπρεπε να κάνει η ΕΠΟ, αν θα όριζε τα παιχνίδια ή όχι. Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, κάποιες ομάδες υπέστησαν απίστευτη ταλαιπωρία, περνώντας οι μέρες και χωρίς να γνωρίζουν αν θα μπορούσαν καν να προπονηθούν ή όχι, πόσο δεν μάλλον να μετακινηθούν να παίξουν. Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά μέσα από τις δηλώσεις του Αλέξη Γαβριλόπουλου, την ταλαιπωρία την οποία υπέστη η Αχαϊκή (οι δηλώσεις αρχίζουν στο 1΄,49΄΄ του βίντεο).

 

«Καπάκι» και η κινητικότητα

Μέσα σε όλα αυτά, υπήρχε και ένας τελικός, ίσως ο πιο καθοριστικός λόγος, για τον οποίο η Γ΄ Εθνική δεν μπόρεσε να πάρει άδεια να συνεχίσει προπονήσεις. Ήταν η μεγάλη κινητικότητα, το «πήγαινε-έλα» που θα προκαλούσε. Εκατόν τριάντα ομάδες, επί πενήντα άτομα προσωπικό η κάθε μία, ξέχωρα από τους διαιτητές και τους αξιωματούχους των αγώνων.

«Είναι πολλές οι ομάδες…», φέρουν οι πληροφορίες του ilia.news να ειπώθηκε την Παρασκευή στην επιτροπή, φράση η οποία έβαλε και την «ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες να επιστρέψει η Γ΄ Εθνική στη δράση. Φράση η οποία ειπώθηκε “εντός”, αλλά δεν έχει ειπωθεί “εκτός”.

 

Η «επόμενη μέρα»

Η επόμενη μέρα για τη Γ΄ Εθνική, είναι επισφαλής. Στην ΕΠΟ, φέρεται να έχουν απογοητευτεί από τις εξελίξεις. Όλο αυτό το «άνοιξε-κλείσε», μόνο προβλήματα τους έχει δημιουργήσει. Έχει βάλει τα πρόσωπα της Ε.Ε. και των επιτροπών της, να τσακώνονται με τους παράγοντες των ομάδων, χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Οι οποίοι με τη σειρά τους οι παράγοντες, έχουν κάθε δίκιο να λένε ότι έχουν γίνει «λάστιχο». Μέσα σε μια βδομάδα, τους υποχρέωσαν να χαλάσουν χρήματα, να πληρώσουν μισθούς και βενζίνες στους ποδοσφαιριστές, να προσλάβουν προπονητές, να πληρώσουν εργομετρικά τεστ, να προσλάβουν φροντιστές και φυσικοθεραπευτές, να αγοράσουν πετρέλαιο για τα αποδυτήριά τους και να τρέχουν να περνούν από τεστ τους ποδοσφαιριστές τους. Και μια βδομάδα μετά αφού έκαναν όλα αυτά, έμαθαν ότι θα σταματήσουν και πάλι οι προπονήσεις, λέγοντας τους να κάνουν υπομονή ακόμα δεκαπέντε μέρες. Και παράλληλα οι αθλητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν χάσει χρήματα, να πρέπει να γίνουν ρομπότ, βλέποντας ότι πάνω που έκλεισαν μια βδομάδα προσαρμογής στις προπονήσεις, μετά από τέσσερις μήνες απραξίας, να πρέπει να κλειδωθούν και πάλι στα σπίτια τους.

Συνεπώς, κουβέντα για επόμενη μέρα στη Γ΄ Εθνική δεν μπορεί να γίνει σοβαρά πλέον. Ουδείς γνωρίζει τί θα συμβεί. Όσοι είναι μέσα στον χώρο και μέχρι τώρα ήθελαν να επαναρχίσει το Πρωτάθλημα, έχουν αρχίσει να κάμπτονται. «Η ζημιά που ήταν να γίνει, έγινε…» λένε.

Και ο νοών νοείτω!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα