Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.4 C
Pýrgos

Γ΄ Εθνική: Ο κύβος ερρίφθη!-Μοριακό τεστ κάθε βδομάδα σε όλες τις ομάδες…

spot_img

Η ΕΠΟ έπραξε το καθήκον της και πλέον, εναπόκειται στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αφού λάβουν το σχετικό έγγραφο, να το αξιολογήσουν και να εισηγηθούν σχετικά προς την Κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της θα άρει τους περιορισμούς και θα επιτρέψει τη συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής 2020-21. Το Πρωτάθλημα, θα συνεχιστεί, ακολουθώντας το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο με τις επαγγελματικές κατηγορίες.

 

Όπως είχαμε γράψει και χθες, αναμενόταν η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανέναρξη του τέταρτου εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της χώρας. Σε πρώτη φάση την επάνοδο στις προπονήσεις και εν συνεχεία, την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ήδη μάλιστα, η ΕΠΟ, επεξεργάζεται και αλλαγή της προκήρυξης στα σημεία που περιγράφουν τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Football League. Εκεί, υπάρχει πλάνο να περιοριστούν οι αγωνιστικές ημέρες, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα και να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.

Η πρόταση της ΕΠΟ με την οποία συμφώνησε ο Μαυρωτάς, για το “πρώτο βήμα”…

Πλέον, εκείνο το οποίο απομένει είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν έτσι ώστε να καλυφθούν οικονομικά οι ομάδες, οι οποίες από μόνες τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη διενέργεια αυτών των τεστ. Σε αυτό το σημείο, θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ενταχθούν οι ομάδες στα τεστ που διεξάγουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε η κάθε ομάδα, να προβαίνει χωρίς κόστος σε αυτά τα τεστ, τα οποία κατά προτίμηση θα πρέπει να διεξάγονται 24-48 ώρες πριν από κάθε παιχνίδι.

Εάν διαπιστωθεί ότι σε μια ομάδα θα υπάρχουν άνω των τεσσάρων θετικών κρουσμάτων, τότε η ΕΠΟ θα αναβάλλει το παιχνίδι, όπως δηλαδή προβλέπεται και στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τουλάχιστον τα εννέα προαπαιτούμενα θα τηρηθούν, αφήνοντας περιθώριο ώστε να γίνουν κάποιες προσαρμογές στα υπόλοιπα, τα οποία αναφέρονται μέχρι τώρα σε επαγγελματικού τύπου πρωταθλήματα.

Το βέβαιο είναι ότι τα παιχνίδια θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, με αυστηρό αριθμό προσώπων τα οποία θα εισέρχονται και σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ένας αριθμός γύρω στα ογδόντα άτομα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ευρεία σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα, με συμμετοχή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Διακοφώτη, του προέδρου του ΠΣΑΠ κ. Γιώργου Μπαντή, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργου Μαυρωτά, του μέλους της ιατρικής επιτροπής της Γ.Γ.Α. κ. Οδυσσέα Παξινού και εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Αντικείμενό της ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών και η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Γυναικών, εντός του πλαισίου που καθορίζει η εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19.

Δεδομένης της κοινής επιθυμίας για επιστροφή στα γήπεδα, εκφράστηκε η βούληση όλων των πλευρών για αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η υποβολή, εκ μέρους της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΟ, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., προς έγκριση, υγειονομικού πρωτοκόλλου, το οποίο θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τα 9 προαπαιτούμενα που ισχύουν για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε -τηρουμένων των οδηγιών του πρωτοκόλλου-  να επαναρχίσουν οι προπονήσεις».

 

Πάρτε εδώ αναλυτικά μια γεύση από το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League 1:

https://gga.gov.gr/images/%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF_%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82_%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD_ver_6.4.pdf?fbclid=IwAR01GrpjBHhlnSGBJaqD0P3kftucr9K105Kj4aeoRfH0O0c2wWL5LHcTbNw

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα