ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Πάμε για αγωνιστική την άλλη Τετάρτη-« Γιαρένης: «Αξιολογούμε καθημερινά τα δεδομένα”


Η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να οριστεί και τυπικά η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής στον 9ο όμιλο για την προσεχή Κυριακή, με εξαίρεση το παιχνίδι του Αίαντα με τη Θύελλα. Ένας Αίας, ο οποίος ενημερώθηκε να ετοιμάζεται και να βγάζει εισιτήρια για την Κεφαλονιά την άλλη Τετάρτη, καθώς προγραμματίζεται να οριστεί η 12η αγωνιστική, η οποία θα βρει την ομάδα της Γαστούνης στο Ληξούρι.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, γίνεται σαφές ότι εφόσον οριστεί την άλλη Τετάρτη η 12η αγωνιστική, θα απομένουν τρία εξ’ αναβολής παιχνίδια, τα οποία και θα παιχτούν στις 13, 16 και 20 Ιουνίου, τα ματς Θύελλα-Ζάκυνθος, Αίας-Θύελλα και Εθνικός Σκουλικάδου-Θύελλα αντίστοιχα. Οπότε, θα μείνει η τελευταία αγωνιστική, η οποία θα παιχτεί στις 23 Ιουνίου και με την οποία θα ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα.

Την πρόθεση της ΕΠΟ να ορίσει την προτελευταία αγωνιστική την άλλη Τετάρτη, σχολίασε ο Δημήτρης Γιαρένης, Πρόεδρος της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής, ο οποίος μιλώντας στο ilia.news, ανέφερε: «Ο 9ος όμιλος είναι αυτή τη στιγμή ένας δύσκολος γρίφος για την ΕΠΟ. Πράγματι υπάρχει στις σκέψεις μας να παιχτεί κανονική αγωνιστική την άλλη Τετάρτη, καθώς η Θύελλα δεν μπορεί να αγωνιστεί ούτε τότε, αλλά δεν μου αρέσει να λέω κάτι το οποίο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί να γίνει. Αρχική μας θέση ήταν να παιχτούν οι τελευταίες αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες. Αυτό δεν είναι εφικτό. Κάθε βδομάδα αξιολογούμε την κατάσταση. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων κ. Δανιήλ και τα υπόλοιπα μέλη σε επικοινωνία και καθορίζουμε τα βήματά μας. Έως και το ενδεχόμενο εφόσον έχουν κριθεί μαθηματικά οι Πρωταθλητές, να ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου εξετάζουμε. Πολύ απλά επειδή αντιμετωπίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και έχουμε να κάνουμε με δέκα ομίλους. Ανάλογα και με τα αποτελέσματα, ανάλογα πού θα υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρουν και πού όχι, θα καθορίζονται και οι ημερομηνίες. Γι’ αυτό και σας είπα κάθε μέρα αξιολογούμε την κατάσταση. Την Κυριακή θα παιχτούν τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής, με εξαίρεση το ματς Αίαντα-Θύελλας και τη Δευτέρα θα κληθεί η Επιτροπή να αποφασίσει αν θα ορίσει παιχνίδια για την άλλη Τετάρτη».