ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Παραμένει τέταρτη κατηγορία-Ο “μπαμπούλας” του Διαιτητικού-Εξώδικο για αναβολή κλήρωσης


Δεν είχε προβλεφθεί από την προηγούμενη προκήρυξη η όποια αναδιάρθωση, δεν τροποιήθηκε έστω με τη δυνατότητα που έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης (εμπρόθεσμα), οπότε το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε τις αλλαγές, ως αντικανονικές. Η Γ΄ Εθνική, θα παραμείνει ως τέταρτη εθνική, ενώ δυο ΠΑΕ, ζητούν να μην γίνει αύριο η κλήρωση, στέλνοντας μάλιστα και εξώδικο στην ΕΠΟ, με το σκεπτικό ότι θα προκύψουν έκνομα αποτελέσματα, καθώς δεν θα υπάρχουν μέσα εκεί οι προβλεπόμενες ομάδες. Όλα αυτά, ενώ οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής δεν γνωρίζουν ακόμα πόσες θα υποβιβάζονται και πόσες θα ανεβαίνουν.

 

Το σκεπτικό της επιστολής των  ΠΑΕ, λέει ότι -μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή των Χανίων κατά της απόφασης της ΕΠΟ που αύξανε σε 18 ομάδες τη Σούπερ Λιγκ 2 και 16 τη Φούτμπολ Λιγκ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όφειλε να αναβάλλει την αυριανή κλήρωση της Γ’ Εθνικής καθώς σ’ αυτή δεν περιλαμβάνονται οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού δεν γίνεται δεκτή η αλλαγή της προκήρυξης των πρωταθλημάτων άρα ισχύει η υπάρχουσα που κάνει λόγο για υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων και άνοδο, επίσης, τεσσάρων από τη Γ’ Εθνική. Η ΕΠΟ μπορεί να αποφάσισε να ανεβάσει οκτώ ομάδες από τη Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς όμως να εγκριθεί από τον συνεταιρισμό και τις ομάδες της Ένωσης SL2 και FL.

Βάσει του δεδικασμένου της προσφυγής των Χανίων στην περίπτωση που επιχειρηθεί θα αυξηθούν οι ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ θα υπάρξουν προσφυγές στο Διαιτητικό όπου θα ζητούν να ισχύσει η προκήρυξη, με τη δικαίωσή τους να είναι σχεδόν δεδομένη.

Έτσι η ΕΠΟ καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό που η ίδια δημιούργησε, τόσο με την αργοπορία της στις αποφάσεις όσο και τη μη σύννομη, σύμφωνα με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, να αυξήσει τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 σε 18.

Στην ΕΠΟ έφτασε εξώδικο (πρωτοκολλήθηκε) που υπογράφεται από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου και την ΠΑΕ Καβάλα (ίσως ακολουθήσουν κι άλλες ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ) με το οποίο ζητάνε να αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου, κλήρωση της Γ’ Εθνικής, καθώς σ’ αυτή την κλήρωση δεν περιλαμβάνονται οι τέσσερις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που υποβιβάστηκαν καθώς και οι τέσσερις από τις οκτώ πρωταθλήτριες που η ΕΠΟ αποφάσισε μονομερώς να ανέλθουν στην επόμενη κατηγορία-.

Διαβάστε εδώ τί ανέφερε για το θέμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων και μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου:

Δημητρίου στο ilia.news: “Δεν γνωρίζω για εξώδικο-Η κλήρωση της Γ΄ Εθνικής θα γίνει κανονικά”