ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Πρόταση για να δοθεί μια βδομάδα προθεσμία στις ομάδες  

  • 12
    Shares

Κρίσιμη είναι η αυριανή σύγκληση της Επιτροπής Διοργανώσεων της Γ΄ Εθνικής. Μια συζήτηση, η οποία θα λάβει τις αποφάσεις σχετικά με την οργάνωση των επόμενων κινήσεων, οι οποίες θα έχουν και ορίζοντα την 28η Μαρτίου, μέρα στην οποία έχει προγραμματιστεί η (επαν)έναρξη του Πρωταθλήματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόταση τελικά να μην ισχύσει η δήλωση συμμετοχής, αλλά όσες ομάδες δεν επιθυμούν να αγωνιστούν, να δηλώνουν εγγράφως στην ΕΠΟ την πρόθεσή τους αυτή, χωρίς περαιτέρω συνέπειες, πρόστιμα δηλαδή. Το κρίσιμο βεβαίως εδώ στην υπόθεση, είναι αν οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, θα υποβιβάζονται στην τοπική κατηγορία. Και μέχρι τώρα, η πρόθεση είναι οι ομάδες αυτές να υποβιβάζονται στα τοπικά. Μάλιστα, προκειμένου να γίνει λιγότερο επώδυνη για τις ομάδες η διαδικασία, θα έρθει πρόταση στην Επιτροπή, η οποία θα απαλλάσσει από πρόστιμα και τιμωρίες τις ομάδες οι οποίες αν και θα συμμετάσχουν, στην πορεία μπορεί να μην αντέξουν το οικονομικό βάρος και να αποσυρθούν. Το βέβαιο είναι ότι κεντρική κατευθυντήρια γραμμή, θα είναι όσες ομάδες δηλώσουν ότι αποσύρονται, αυτόματα να παίρνουν την άγουσα για τα τοπικά πρωταθλήματα.

 

Δέχεται πιέσεις η ΕΠΟ

Στο διάστημα αυτό, έχουν ωστόσο ενταθεί πιέσεις προς την ΕΠΟ, οι οποίες εκπορεύονται από παράγοντες, πιθανόν και από ορισμένες Ενώσεις. Οι πιέσεις αυτές, αποσκοπούν στο να μην υποβιβάζονται τελικά οι ομάδες οι οποίες δεν θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, να έχουμε δηλαδή μόνο προβιβασμούς και όχι υποβιβασμούς, η ΕΠΟ θα υποχρεωθεί να ακυρώσει τα τοπικά πρωταθλήματα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή προχωρήσουμε σε ολοκλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων (αντίστοιχα και εκεί με τις ομάδες οι οποίες το επιθυμούν), θα σημάνει ότι ο αριθμός των ομάδων της Γ΄ Εθνικής θα εκτοξευτεί από τις 137 που είναι σήμερα και θα πλησιάσει τις 200. Γίνεται αντιληπτό, ότι η ΕΠΟ είναι πολύ δύσκολο και «ελαφρά τη καρδία» να πάρει μια τόσο επώδυνη για δεκάδες ομάδες και τις Ενώσεις τους, απόφαση ακύρωσης της αγωνιστικής περιόδου.  Πόσο μάλλον δε, από τη στιγμή που η απόφαση της Πολιτείας είναι να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η ΕΠΟ, λόγω και του θεσμικού της ρόλου, να γίνει εκείνη η οποία με ευκολία θα αποφασίσει να βάλει «ταφόπλακα» στο ποδόσφαιρο.


  • 12
    Shares