ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Πρόταση στην ΚΕΔ για μείωση των εξόδων στο 50%-Το παρασκήνιο της σημερινής επιτροπής 

  • 27
    Shares

Απορριπτική ήταν η πρόταση που ήρθε στην Επιτροπή Διοργανώσεων, να μην υποβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες θα αποσυρθούν από το Πρωτάθλημα. Η πλειοψηφία έκρινε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρξουν υποβιβασμοί, ώστε να μπορέσει και η Γ΄ Εθνική και να βαδίσει πάνω σε έναν δρόμο συνέχειας.

Όπως απορρίφθηκε και η πρόταση να γίνει επανακαταρτισμός των ομίλων και να γίνουν μικρότερα γκρουπ των οκτώ ομάδων. Η πλειοψηφία στην Επιτροπή έκρινε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σωματείων, ακόμα και προσφυγές, ότι δεν μπορεί να διαγραφούν τα έως τώρα αποτελέσματα και ο καταρτισμός των ομίλων, αλλά να βρεθεί μια λύση η οποία θα αποτελεί πρακτικά συνέχεια των όσων έχουν εκτυλιχθεί μέχρι στιγμής.

Επίσης υπήρξε και μια πρόταση στην Επιτροπή, η οποία έλεγε ότι δεν θα πρέπει να σταλεί από τις ομάδες καμία επιστολή και αν στη συνέχεια κάποιες από αυτές αποσυρθούν, απλά να χάνουν το παιχνίδι με 3-0 α.α. Τελικά, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί άλλη γραμμή. Να στείλουν όλες οι ομάδες μια επιστολή, με απόφαση του Δ.Σ. τους, όπως ακριβώς λέει η απόφαση, μια επιστολή, η οποία θα ενημερώνει την ΕΠΟ, αν η συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να συμμετάσχει στη συνέχεια του Πρωταθλήματος, ή αν αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί. Και όσες ομάδες με απόφασή τους, ανακοινώσουν ότι θα αποσυρθούν, αυτόματα θα υποβιβάζονται στα τοπικά. Η επιστολή αυτή των ομάδων, θα πρέπει να έχει σταλεί έως τις 3 Μαρτίου.

Η πρόταση όμως η οποία τελικά αναμένεται να κάνει και τη μεγάλη διαφορά μέχρι τώρα, αν ωστόσο γίνει αποδεκτή από την ΚΕΔ, είναι αυτή η οποία και μιλάει για μείωση στο 50% της αποζημίωσης των διαιτητών και των αξιωματούχων. Δηλαδή να πάμε σε μια δραστική μείωση του εξοδολογίου για τις ομάδες. Στο θέμα αυτό πάντως, θα πρέπει να είμαστε αρχικά επιφυλακτικοί, καθώς όπως επισημαίνουν οι πληροφορίες του ilia.news, για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το αποδεχθεί η ΚΕΔ.

Τέλος, συμφωνήθηκε στην επιτροπή να ενταθούν οι πιέσεις προς την Κυβέρνηση, να λάβει και επίσημα θέση για τη διευκόλυνση των σωματείων αναφορικά με τα τεστ στα οποία θα υποβάλλονται, μέσω των τοπικών φορέων.

Τέλος, όλα αυτά, αρχικά θα εφαρμοστούν και εν συνεχεία, τον λόγο θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία και θα συγκληθεί πλέον μετά τις 3 Μαρτίου σε ημερομηνία που θα οριστεί. Έργο της Εκτελεστικής Επιτροπής θα είναι να επικυρώσει τις αποφάσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων και με τη σειρά της, να προχωρήσει στην απαραίτητη τροποποίηση της προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έτσι ώστε να μπορέσει αυτό να διεξαχθεί σε ένα γύρο.

 

Αναλυτικά οι αποφάσεις όπως ανακοινώθηκαν;

Αναλυτικά

“Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε./Ε.Π.Ο., η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος θα είναι την Κυριακή στις 28/03/2021.

Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του”.


  • 27
    Shares