34.3 C
Pýrgos
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Γ΄ Εθνική: Πρόταση του Ηρακλή για επανέναρξη-Θα βρει τρία ανυπέρβλητα εμπόδια!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Πρόταση να επαναρχίσει η Γ΄ Εθνική θα καταθέσει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, η ομάδα που αναμφίβολα είναι το «βαρύ» όνομα της κατηγορίας. Πρόκειται για μια πρόταση, την οποία έστω και ανεπίσημα, πέραν του “Γηραιού”, έχουν καταθέσει και άλλες ομάδες και μάλιστα του ομίλου των ηλειακών ομάδων. Μια τέτοια πρόταση έχει κάνει ο Πρόεδρος του Αίαντα Γαστούνης Γιώργος Μπίρμπας, καθώς και ο Πρόεδρος του Διαγόρα Βραχνεΐκων, Χρήστος Λούβαρης.

 

Η πρόταση αυτή, περιλαμβάνει τον ορισμό διαιτητών από τις οικείες Ενώσεις στα παιχνίδια. Οπότε με αυτά τα 600-700 ευρώ που θα γλιτώνουν εβδομαδιαία οι ομάδες, να μπορέσουν να πραγματοποιούν τα τεστ κορωνοϊού, με δικά τους έξοδα.

Η πρόταση αυτή, θα πάρει σύντομα και επίσημο χαρακτήρα. Όπως αναφέρει άρθρο της metrosport.gr, έχουμε ως εξής:

«Πρόταση προς την ΕΠΟ πρόκειται να καταθέσει ο Ηρακλής, ο οποίος ζητάει την μείωση των εξόδων των διαιτητών, προκειμένου να μπορούν οι ομάδες να κάνουν τέστ κορωνοϊού, ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Η ανακοίνωση του Ηρακλή αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρκετές ομάδες εξέφρασαν την γνώμη πως εάν μειωθούν τα έξοδα τις διαιτησίας, τότε από αυτά τα χρήματα που θα μείνουν θα μπορούν οι σύλλογοι να κάνουν τεστ κορωνοϊού, για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα όσο πιο ομαλά γίνεται. Από τη στιγμή που ακόμα βρισκόμαστε σε lockdown και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, ήρθε αυτή η πρόταση, ώστε να διεξαχθεί κανονικά η σεζόν τουλάχιστον στην Γ΄ Εθνική.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η αντίδραση τις ΕΠΟ σε αυτή την εξέλιξη, ωστόσο δεν παύει να είναι μία έξυπνη πρόταση, η οποία μένει να φανεί αν θα πάρει σάρκα και οστά. Σε αυτό φυσικά θα πρέπει να συμβάλουν και οι διαιτητές, καθώς γνωρίζουν πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα χρήματά τους θα μειωθούν, αλλά από το να μην αμείβονται καθόλου, μιας και δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, είναι δεδομένο πως δεν θα έλεγαν όχι. Ο επόμενος μήνας θα κρίνει πολλά όσον αφορά την επανεκκίνηση ή όχι των πρωταθλημάτων, με τις ομάδες να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα».

 

Ποια είναι τα εμπόδια για την πρόταση αυτή

Η συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο, θα συναντήσει τρία πολύ σοβαρά εμπόδια. Και μπορεί να καίγεται πραγματικά ο Ηρακλής, ο οποίος θέλει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα για να διεκδικήσει την επιστροφή του στα επαγγελματικά σαλόνια, ωστόσο υπάρχουν τρεις πολύ παράμετροι, η μια σοβαρότερη από την άλλη, που δύσκολα θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά:

  1. Τον πρώτο λόγο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα έχει η Ομοσπονδία, αλλά και διοργανώτρια ταυτόχρονα, που είναι η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ, πολύ δύσκολα θα δεχθεί για παράδειγμα να σφυρίζουν τον Ηρακλή διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη ή τον Διαγόρα Βραχνεΐκων διαιτητές από την Αχαΐα, ή τον Αίαντα διαιτητές από την Ηλεία. Θα δημιουργήσει σοβαρά θέματα αξιοπιστίας.
  2. Το δεύτερο και επίσης πολύ σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πηγαίνουν πακέτο. Έτσι τα αντιμετώπισε και πέρσι η ΕΠΟ, την ίδια πολιτική είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει και φέτος. Ακόμα και να δεχθούμε ότι ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και ορισμένες ομάδες ανεβαίνουν, αλλά και ορισμένες υποβιβάζονται, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα μπορέσουν να προβιβαστούν ομάδες από τα τοπικά, για τον απλούστατο λόγο ότι εκεί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι ομάδες να υποβάλλονται σε τεστ.
  3. Τρίτη και σοβαρότερη παράμετρος, είναι ο… ξενοδόχος. Κανένας δεν πρέπει να λογαριάζει και χωρίς τον ξενοδόχο που είναι η Πολιτεία (η επιτροπή λοιμοξιολόγων). Ακόμα και να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις από πλευράς ΕΠΟ και να παρθεί τελικά η απόφαση να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δεν θα γίνει δεκτό από την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Την ώρα που δεν επιτρέπεται η έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, την ίδια ώρα που το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γυναικών δεν έχει δικαίωμα να κάνει προπόνηση και πηγαίνει απροπόνητο να παίξει στη Γερμανία, μοιάζει με ανέκδοτο να συζητάμε την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα