ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Στην ατζέντα της Ε.Ε./ΕΠΟ  τη Δευτέρα η επανέναρξη-Τα πρώτα σενάρια


Σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ έχουμε την προσεχή Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι και η επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής. Μια πρώτη προσέγγιση και εκτίμηση της κατάστασης, αλλά και το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί από δω και πέρα η διοργάνωση, δεδομένου ότι έχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες χωρίς να παιχτούν παιχνίδια. Όλα αυτά, ενώ ήδη τα πρώτα σενάρια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην «πιάτσα».

 

Ένα από τα σενάρια αυτά, το οποίο δεν αποκλείεται να έρθει προς συζήτηση στην ΕΠΟ, είναι, αφού συνεκτιμηθεί η κατάσταση, από τη διασφάλιση των πόρων για την πραγματοποίηση των τεστ, μέχρι τη δυνατότητα των ομάδων να αγωνιστούν, να εξεταστούν οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Εναλλακτικές λύσεις, όπως το ενδεχόμενο τροποποίησης της προκήρυξης, διεξαγωγής ενός γύρου, απαλλαγής ομάδων από πιθανές τιμωρίες ή πρόστιμα σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν. Πάντα με βάση αυτό το σενάριο, πιθανότατα να δοθεί η λύση της επαναδιατύπωσης των όρων της προκήρυξης, αλλά και της εκ νέου δήλωσης συμμετοχής των ομάδων, χωρίς όμως να απαιτείται εκ νέου καταβολή παραβόλου. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλιστεί το πόσες ομάδες μπορούν και θέλουν πραγματικά να παίξουν, με όλες τις υπόλοιπες, να κατηφορίζουν για την παρακάτω κατηγορία, στα τοπικά πρωταθλήματα, χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Μάλιστα, η νέα προκήρυξη, ανάλογα και με τη συμμετοχή των ομάδων, θα μπορεί να καθορίζει τον αριθμό των ομάδων οι οποίες θα ανέρχονται στη νέα τρίτη κατηγορία, όπως αυτή θα διαμορφωθεί, με τη συμμετοχή και των ομάδων οι οποίες δεν θα μπορέσουν από το Πρωτάθλημα της Football League, να πάρουν την άνοδο για τη Super League 2. Τελικός στόχος είναι να φτάσουμε στο τέλος της εφετινής σεζόν και να έχουμε δυο επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και μια Γ΄ Εθνική, ερασιτεχνική, με όσο το δυνατόν λιγότερες ομάδες, με απώτερο στόχο να φτάσουμε στους έξι, ή ακόμα και στους τέσσερις ομίλους πανελλαδικά.

 

Τα τοπικά πρωταθλήματα

Με τα τοπικά πρωταθλήματα ακόμα είναι αρκετά πρόωρο να ασχοληθεί πιο συγκεκριμένα η ΕΠΟ, ωστόσο και εδώ τα πρώτα σενάρια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Και εδώ, όπως και στις εθνικές κατηγορίες, στο επίκεντρο βρίσκεται η νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες να τροποποιούν τις προκηρύξεις τους. Και εδώ πάντως, το σενάριο αναφέρει ότι όποτε καταστεί εφικτή η επανέναρξη, θα πάμε σε εκ νέου κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής, με απαλλαγή των ομάδων οι οποίες δεν μπορούν να παίξουν. Και ανάλογα, θα καταρτίζεται το φόρματ των διοργανώσεων, ώστε στο τέλος της σεζόν να προκύψουν πρωταθλητές, αλλά και οι ομάδες οι οποίες θα προβιβάζονται ή θα υποβιβάζονται. Όλα αυτά βέβαια στα τοπικά πρωταθλήματα, είναι ακόμα αρκετά πρόωρο να συνεκτιμηθούν, καθώς είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ όλες οι ομάδες.