ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ο 9ος όμιλος αύριο


Στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ πηγαίνει το θέμα του 9ου ομίλου, καθώς είναι και η μόνη αρμόδια να άρει απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσε να οριστεί η προσεχής αγωνιστική, η τρίτη από το τέλος, χωρίς πρώτα να έχουν διεξαχθεί όλα τα εξ’ αναβολής ματς.

 

Με άλλα λόγια, η ΕΠΟ βρήκε με τον τρόπο αυτό, τη μοναδική λύση ώστε να άρει τα όποια τυπικά κωλύματα για να μπορέσει να διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική, καθώς οι αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να χρειάζεται να συγκροτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή. Ουσιαστικά, με τη λύση αυτή, η ΕΠΟ προωθεί την ολοκλήρωση της διοργάνωσης τρεις μέρες νωρίτερα, πράγμα που έχει σημασία δεδομένου ότι ακολουθούν μπαράζ. Με τα τωρινά δεδομένα και με τη Θύελλα να μην μπορεί να παίξει, το Πρωτάθλημα θα έληγε στις 23 Ιουνίου, καθώς στις 9 και στις 13 θα διεξάγονταν τα εξ’ αναβολής ματς και δεν θα υπήρχε δυνατότητα ορισμού κανονικών αγωνιστικών.

 

Αναβάλλεται και το ματς Αίαντα-Θύελλας

Με δεδομένο ότι η Θύελλα δεν μπορεί να προσέλθει σε ομαδικές προπονήσεις για μια βδομάδα, δεν μπορεί να διεξαχθεί και το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στην ομάδα της Πάτρας και τον Αίαντα στη Γαστούνη. Τη Δευτέρα το πρωί, η Θύελλα θα προσέλθει για νέες εξετάσεις και αν από τους εναπομείναντες παίκτες, υπάρξουν λιγότερα από πέντε κρούσματα, θα παίξει την Τετάρτη το ματς απέναντι στη Ζάκυνθο. Στο διάστημα αυτό, αν έχουν αναρρώσει και εμφανίζουν αρνητικό τεστ οι προηγούμενοι παίκτες, με βεβαίωση γιατρού, θα μπορέσουν να αγωνιστούν.

 

Τι θα γίνει στη συνέχεια

Επόμενο βήμα, θα είναι να αποφασίσει η Επιτροπή Διοργανώσεων, για την τύχη των αγωνιστικών οι οποίες απομένουν. Εμπρός σε αυτό, δυο είναι οι λύσεις που έχει και στις οποίες μπορεί να καταφύγει. Εφόσον η Θύελλα θα μπει σε νέα καραντίνα, η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς δεν είναι πια ένα τα παιχνίδια που θα «χρωστάει», αλλά δυο. Οπότε το Πρωτάθλημα δεν γίνεται να τελειώσει νωρίτερα από τις 20 Ιουνίου. Το ένα σενάριο λοιπόν, είναι αφού γίνει αγωνιστική την Κυριακή και την Τετάρτη 9 Ιουνίου παίξει η Θύελλα με τη Ζάκυνθο,  την Κυριακή 13 Ιουνίου να διεξαχθεί μόνο το παιχνίδι ανάμεσα στη Θύελλα και τον Αίαντα, ώστε οι δυο τελευταίες αγωνιστικές να παιχτούν χωρίς εκκρεμότητες, στις 16 και 20 Ιουνίου. Η άλλη λύση θα είναι να παιχτεί η προτελευταία αγωνιστική στις 13 Ιουνίου, να παιχτεί στις 16 Ιουνίου το ματς του Αίαντα με τη Θύελλα και να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα στις 20 Ιουνίου.

 

«Θα παίζουμε μέχρι τον Αύγουστο αν χρειαστεί»

Και όλα αυτά βέβαια που περιγράφονται πιο πάνω, θα γίνουν αν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και η Θύελλα μπορέσει να αγωνιστεί την άλλη Τετάρτη, ή στο διάστημα αυτό δεν θα προκύψουν θετικά κρούσματα σε κάποια άλλη ομάδα. Αξιωματούχος της ΕΠΟ έλεγε σήμερα το πρωί, σχολιάζοντας τα σενάρια περί διακοπής του Πρωταθλήματος και παραμονής όλων των ομάδων: «Το Πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί και θα τηρηθεί η προκήρυξη. Θα παίζουμε και μέχρι τον Αύγουστο αν χρειαστεί».