ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Στο τραπέζι και η εναλλακτική για Τετάρτη-Λήγουν μεθαύριο οι μεταγραφές


Σαν μια καλή εναλλακτική λύση και προκειμένου να μην χαθεί η βδομάδα, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση για να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τη μεθεπόμενη Τετάρτη. Όλα αυτά, ενώ στη νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας, αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί η φόρμουλα ώστε τελικά να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και αυτή την Κυριακή. Παράλληλα, ενημέρωση περιμένουν και οι διαιτητές σχετικά με το θέμα, ενώ υπάρχει και μια πρόταση, η οποία μιλάει για παράταση της μεταγραφικής περιόδου, μόνο για τη Γ΄ Εθνική, πρόταση όμως η οποία πρώτα πρέπει να συζητηθεί και να εγκριθεί από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας. 

 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η ΕΠΟ αναμένει την Τετάρτη τις αρχαιρεσίες στη Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να εκλέξει τους εκπροσώπους της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Μια Εκτελεστική, η οποία θα σσυγκροτηθεί σε σώμα την Παρασκευή και εν συνεχεία θα οριστούν και οι Επιτροπές, προκειμένου να μπορέσουν να “τρέξουν” οι αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή, εκείνο το οποίο προέχει είναι να καταστεί εφικτός ο ορισμός των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής, αλλά και συνάμα να γίνει η τροποποίηση της προκήρυξης. Αναζητείται λύση για το πρώτο, ώστε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα την Κυριακή, ενώ η τροποποίηση της προκήρυξης θα συζητηθεί μάλλον στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παρασκευής.

Την Τετάρτη λήγουν οι μεταγραφές 

Μπορεί οι Επιτροπές να παύονται, ωστόσο οι υπηρεσίες της ΕΠΟ λειτουργούν κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι προχωράει η έκδοση δελτίων και οι ομάδες που πραγματοποιούν τις μεταγραφές, μπορούν κανονικά να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες. Οι μεταγραφές επίσημα λήγουν την Τετάρτη. Υπάρχει μια πρόταση για παράταση, μόνο για τη Γ΄ Εθνική, ωστόσο αυτό είναι πρόταση και δεν είναι βέβαιο ότι θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Το θέμα των διαιτητών

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από διαιτητικούς κύκλους, είναι το γεγονός ότι περιμένουν ενημέρωση, σχετικά με τα τεστ, με το γεγονός πώς και πού θα υποβάλλονται σε τεστ και ποιος θα καλύπτει το κόστος αυτό. Είναι δεδομένο ότι οι διαιτητές, δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν στη διαδικασία να πληρώνουν από τσέπη τους τα τεστ και αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα “θέμα”.