Γ΄ Εθνική: Τέρμα τα σενάρια για υποβιβασμό λιγότερων ομάδων

spot_img

Προτεινόμενα

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη θα ισχύσει κανονικά από τη νέα αγωνιστική περίοδο, με το onsports να παρουσιάζει πριν λίγο τη μορφή που θα έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Super League θα διεξαχθεί με 14 ομάδες τη νέα σεζόν και αυτό σημαίνει πως φέτος θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες και η ομάδα που θα τερματίσει 13η, θα δώσει αγώνα μπαράζ με αυτή που θα τερματίσει δεύτερη στη Football League.

Η φετινή Football League θα διασπαστεί σε… τέσσερα κομμάτια, καθώς οι 16 ομάδες της θα μοιραστούν και στις τέσσερις εθνικές κατηγορίες. Ο πρωταθλητής θα προβιβαστεί απευθείας στη Super League, ενώ ο δευτεραθλητής θα δώσει μπαράζ με τον 13ο της πρώτης κατηγορίας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 3η έως και τη 10η θέση, θα στελεχώσουν τη νέα Super League 2. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση, θα μείνουν στη Football League της νέας σεζόν, ενώ οι τέσσερις τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.

Από τη φετινή Γ’ Εθνική θα προβιβαστούν άμεσα οι 8 πρωταθλητές των ομίλων στη Football League, ενώ οι δευτεραθλητές θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τέσσερις ακόμα θέσεις. Τα όσα προβλέπονται για υποβιβασμό από τους οκτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν, ενώ κανονικά θα ανέβουν οι 53 πρωταθλητές των ΕΠΣ, μαζί με τους δευτεραθλητές των τριών ιδρυτικών Ενώσεων (Αθήνας, Πειραιά, Μακεδονίας).

Συνεπώς οι κατηγορίες τη νέα σεζόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχουν την εξής μορφή:

Super League – 14 ομάδες
Super League 2 – 12 ομάδες
Football League – 14 ομάδες
Γ’ Εθνική – 106 ομάδες

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα