Μια βδομάδα πριν από τη σέντρα στο μεγάλο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της χώρας, τη Γ΄ Εθνική και οι ομάδες που θα βρεθούν στον ηλειακό όμιλο, πραγματοποιούν τις τελευταίες του αγωνιστικές πρόβες. Πάμε εμείς να δούμε τί έγινε, ώστε μπαίνουν σταδιακά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αλλά και να γνωρίζουμε τί περιμένει τους Αίαντα και Παμβουπρασιακό.
Παναγρινιακός-Τηλυκράτης 0-0
Ισόπαλοι αναδείχθηκαν στο Emileon, το βοηθητικό γήπεδο του Παναιτωλικού, ο Παναγρινιακός και ο Τηλυκράτης, δυο ομάδες οι οποίες θα αποτελέσουν αντιπάλους των ηλειακών ομάδων στο νέο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο Παναγρινιακός, μια ομάδα έμπειρη πλέον στην κατηγορία, με πολλούς νέους παίκτες από τον Παναιτωλικό, προέβαλλε σθεναρή αντίσταση απέναντι στον ισχυρό Τηλυκράτη.
Καλαμάτα-Παναχαϊκή 0-1
Με κεφαλιά του Αλεξόπουλου έπειτα από σέντρα του Χαντί, η Παναχαϊκή νίκησε στα Φιλιατρά με 1-0 την Καλαμάτα της Σούπερ Λιγκ 2. Ένα ματς στο οποίο έπαιξε από την αρχή και ο Ηλείος Περικλής Πολίτης, σε μια αναμέτρηση στην οποία το συγκρότημα του Ζέλικο Κάλαϊτζιτς έδειξε ότι είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί του ομίλου.
Διαγόρας Βρ.-Αμβρακικός 4-1
Πολύ καλός ο Διαγόρας Βραχνεΐκων επικράτησε εύκολα με 4-1 του Αμβρακικού Λούτρου μια βδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. ‘Εχοντας σε μεγάλη ημέρα το Γιάννη Σκεπετάρη που σημείωσε χατ-τρικ (13′, 50′, 70′), παίζοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο, το συγκρότημα του Ανδρέα Ζήκου έδειξε πανέτοιμο. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας στο 31΄ με τον Κάντζιο, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 82ο λεπτό ο Γιάννης Σταυρόπουλος. Στα Βραχνέικα, βρέθηκε αναλυτής του Παμβουπρασιακού, ο οποίος παρακολούθησε για λογαριασμό της ομάδας τον Αμβρακικό, αντίπαλο της ηλειακής ομάδας στην πρεμιέρα την άλλη βδομάδα.
Φοίνικας Ν. Επιδαύρου-Παναιγιάλειος 0-2
Τη νίκη με 2-0 σημείωσε εκτός έδρας ο Παναιγιάλειος του Φάνη Γκέκα, απέναντι στον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου. Στο 70΄ ο Τζούνιορ εκτέλεσε φάουλ και ο Χάμζα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 85΄ και πάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζούνιορ ο Ροδόπουλος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, στην επανάληψη, έχουν να επιδείξουν ένα δοκάρι σε σουτ του Μάρκου (72΄).
Με Κοζάνη Αχέρων Καναλακίου
Ένα από τα ισχυρά ονόματα που θα λάβουν μέρος φέτος στον όμιλο, είναι ο Αχέρων Καναλακίου. Η ομάδα από την Ήπειρο, δίνει την Κυριακή το μεσημέρι φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Κοζάνης, η οποία παίζει σε άλλο όμιλο.