29.2 C
Pýrgos
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Γ΄ Εθνική: Τα ονόματα που “προκρίνει” η πιάτσα για τους πάγκους Αίαντα και ΠΑΟΒ

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Παρασκευή 16 Ιουλίου σήμερα και μπορεί κανείς να πει ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για νέους προπονητές στους δυο εκπροσώπους της Ηλεία στη Γ΄ Εθνική, τον Αίαντα και τον Παμβουπρασιακό. Ωστόσο, όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, όπου ο χρόνος είναι αμείλικτος, ειδικά όταν μιλάμε για εθνικές κατηγορίες και όταν ήδη κάποιες ομάδες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό του, ισχύει η ρήση που λέει το “γοργόν και χάριν έχει”.

Η εμπειρία μας έχει διδάξει τα τελευταία χρόνια, ότι οι διεργασίες στο πολύ νευραλγικό θέμα του προπονητή, προηγούνται της ανάδειξης διοικήσεων. Γιατί μπορεί οι ομάδες να αλλάζουν με ευκολία τους προπονητές τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα συντελεστή επιτυχίας. Και πάντα φροντίζουν το θέμα αυτό να κλείνει πιο μπροστά από τα άλλα.

Τις τελευταίες μέρες, είχαμε εξελίξεις στα δυο “στρατόπεδα” της Ηλείας στη Γ΄ Εθνική. Από τη μια η απόφαση του Αίαντα να ευχαριστήσει τον Θοδωρή Ανδριόπουλο, από την άλλη το όλο κλίμα που είχε δημιουργηθεί στον Παμβουπρασιακό, με τις δηλώσεις του Μίκι περί αποχώρησής του, αλλά και η δεδομένη χρονική συγκυρία, η οποία βρίσκει την ομάδα σε μια κατάσταση συνολικής ανασύνθεσης.

Ήδη τα πρώτα ονόματα “υποψηφίων” προπονητών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με τις δυο ηλειακές ομάδες, να στρέφονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της “πιάτσας”, στην αγορά, έχοντας “βολισοδκοπήσει” προθέσεις. Αυτή τη στιγμή, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αίας εξετάζει την περίπτωση του Αλέξη Γαβριλόπουλου, ενώ ο Παμβουπρασιακός την περίπτωση του Γιώργου Λαγού.

 

Αίας Γαστούνης: “Ένας παλιός γνώριμος;” 

Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, μόνο άγνωστος δεν είναι για τον Αίαντα. Είναι “παιδί” της Γαστούνης. Αναείχθηκε ως ποδοσφαιριστής εκεί, από την εποχή του αείμνηστου Προέδρου Νίκου Γεωργιάδη, όταν και ήταν ο ένας από τους δυο παίκτες εκείνης της ομάδας του Αίαντα που έφυγαν, μαζί με τον Σπύρο Χριστόπουλο, για να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα. Στη συνέχεια, όταν έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης, ο Αλέξης Γαβριλόπουλος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τον Αίαντα. Έκανε αυτό που λέμε “αγροτικό”. Ανέδειξε μια σειρά νέων παικτών, όπως ο Γιώργος Σταθάτος. Στη συνέχεια πήγε στον Αστέρα και από εκεί στην Αχαϊκή, στην οποία συμπλήρωσε φέτος μια πενταετία. Το θέμα με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο, είναι ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει με την Αχαϊκή, ωστοσο η καθυστέρηση συγκρότησης νέου Δ.Σ. στα “Καναρίνια”, όσο και η πιθανή αποχώρηση του Προέδρου τους, Γιάννη Μάνιαρη, καθιστά εξαιρετικά πιθανή την αποχώρηση του Αλέξη Γαβριλόπουλου από την Αχαϊκή, προφταίνοντας σε αυτό το διάστημα, να γιορτάσει τα 100 χρόνια του συλλόγου, με μια άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το γεγονός ότι η Αχαϊκή για μια σειρά από λόγους, δεν μπόρεσε να παραμείνει, ίσως σημαίνει ότι έκλεισε και ένας κύκλος του Γαβριλόπουλου εκεί. Το γεγονός και μόνο ότι ο Γαβριλόπουλος είναι από τη Γαστούνη, αναμφίβολα αποτελεί λόγο να τεθεί στο τραπέζι της διοίκησης η περίπτωσή του.

 

Παμβουπρασιακός: “Ένας πρώην κάτοικος Βουπρασίας;” 

Μετά την αποχώρηση του Μίκι Τσίρκοβιτς, οι Ταύροι θα βρεθούν σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Ποιος θα είναι αυτός, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, ωστόσο ένα όνομα το οποίο ήδη συζητιέται, είναι αυτό του Γιώργου Λαγού. Είχαν προηγηθεί ανεπίσημες συζητήσεις με τον Ηλία Φωτόπουλο, ο οποίος εξήγησε ότι για επαγγελματικούς λόγους δεν μπορούσε να δουλέψει στην ομάδα της Βάρδας. Ο Λαγός, δυο χρόνια πίσω, εργαζόταν στη Βουπρασία, όχι όμως στους Ταύρους, αλλά στη Δόξα. Γνωρίζει συνεπώς πρόσωπα και πράγματα, ενώ έχει συνεργαστεί και με κάποιους παίκτες της ομάδας. Ο Λαγός έχει εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη Γ΄ Εθνική, έστω και ως υπηρεσιακός, λόγω της απουσίας του Άγγελου Κωνσταντινόπουλου από τη Δόξα. Με τον Γιώργο Λαγό στο “τιμόνι” της η Δόξα, έτρεξε εκείνη τη σεζόν ένα αήττητο σερί, όντας πρώτη και έχοντας για πολλά ματς απαραβίαστη εστία. Το ζήτημα με τον Γιώργο Λαγό είναι ότι δεν έχει συνομιλήσει με τον Αστέρα ακόμα, ωστόσο το γεγονός ότι η ανάδειξη της νέας διοίκησης, δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 25 Ιουλίου, δηλαδή μια βδομάδα πριν την έναρξη της προετοιμασίας των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, φανερώνει ότι υπάρχει πίεση χρόνου και σε ένα ενδεχόμενο ντιλ με τον Παμβουπρασιακό, δεν αποκλείεται να “ενδώσει”. Μιλάμε εξάλλου και για μια ευκαιρία να εργαστεί σε μεγαλύυτερη κατηγορία πάντα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα