ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ΄ Εθνική: Τιμωρήθηκε η Ζάκυνθος, πάει στην Εφέσεων να βρει το δίκιο της


Την τιμωρία της Ζακύνθου και την αλλαγή της βαθμολογίας αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ακόμα δεν έχει συζητήσει την «πολύκροτη» υπόθεση του παιχνιδιού ανάμεσα στην Αχαϊκή και τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Συγκεκριμένα, απόντων των δυο ομάδων από την εκδίκαση της ένστασης του Τσικλητήρα σε βάρος της Ζακύνθου για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Τσιριγώτη, η Πειθαρχική δεν ήλεγξε τα έγγραφα που είχε στείλει η ΕΠΣ Ζακύνθου, με βάση τα οποία ο ποδοσφαιριστής εμφανιζόταν να έχει εκτίσει την ποινή της αποβολής του σε παιχνίδι του τοπικού Κυπέλλου. Αυτό σήμανε ότι αν και νομότυπη η συμμετοχή του παίκτη απέναντι στον Τσικλητήρα, τιμωρήθηκε η Ζάκυνθος με απώλεια του αγώνα και αφαίρεση τριών βαθμών.

Άλλη μια φορά, η ατέρμονη γραφειοκρατία της ΕΠΟ έκανε το «θαύμα» της. Βεβαίως στη Ζάκυνθο, δεν σκοπεύουν να αφήσουν την υπόθεση έτσι, όπως έκαναν μετά το 4-0 σε βάρος τους από τον Διαγόρα, αποτέλεσμα που επέφερε τον υποβιβασμό και την απογοήτευση στο νησί. Θα επιχειρήσουν να κερδίσουν την υπόθεση στην Εφέσεων και να κατοχυρώσουν τη νίκη που πέτυχαν στο γήπεδο με σκορ 3-1.

Πρώτα και κύρια για ηθικούς λόγους και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης όπως λένε, άσκησαν χθες εμπρόθεσμα έφεση, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στη διάθεσή τους, έτσι ώστε να κερδίσουν την υπόθεση και να τους επιστραφούν οι βαθμοί.

 

Με βάση την πρωτόδικη απόφαση, η βαθμολογία είναι η εξής:

Αστέρας Αμ. 50

Αστέρας Βλ. 45

Πανηλειακός 39

Παναρκαδικός 36

Καλαμάτα 34

Διαγόρας 33

Βάρδα 33

Αχαϊκή 28

Τσικλητήρας 24

Ζάκυνθος 19

Παλληξουριακός 13

Λεωνίδιο 3

*Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι εκκρεμεί η απόφαση της ΕΠΟ για το επεισοδιακό παιχνίδι ανάμεσα σε Αχαϊκή-Αστέρα Βλαχιώτη, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.