ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γίνονται και εκλογές της ΕΠΣΗ αύριο-Ώρα 4μ.μ. στο Ενωσιακό γήπεδο


Οι εκλογές της ΕΠΣΗ έχουν κριθεί. Νέος Πρόεδρος θα είναι ο Άρης Κουλούρης, η διοίκηση του οποίου, μόλις σήμερα, 24 ώρες πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας της, έλαβε την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης περί νομιμότητας της εκλογής και άσκησης των καθηκόντων της. Μια ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης, όχι βέβαια ως προς την ουσία της, αλλά ως προς την καθυστέρηση της έκδοσής της.

Και εν μέσω όλω αυτών, έχουμε και τυπικές εκλογές αύριο, ώστε να ανακηρυχθεί και για την επόμενη τετραετία Πρόεδρος ο Άρης Κουλούρης. Και λέμε τυπικές, καθώς δεν θα έχει αντίπαλο σε αυτή τη διαδικασία. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος, σε μια εκλογή στην οποία δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόλις 16 από τα 54 σωματεία, τα οποία ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΗ. Μια από τις πιο πολυδύναμες περιφερειακές Ενώσεις της χώρας, αλλά και μια Ένωση η οποία όμως όπως προείπαμε, θα εκλέξει τη διοίκησή της μέσα απο έναν πολύ μικρό και καθόλου βέβαια αντιπροσωπευτικό εκλεκτορικό σώμα. Είναι ίσως οι λιγότερο αντιπροσωπευτικές εκλογές της ιστορίας της ΕΠΣΗ, με έναν αριθμό σωματείων ο οποίος μας παραπέμπει στο μακρινό 1969, όταν και στη δύναμή της ανήκαν μόλις δέκα αναγνωρισμένα σωματεία, καθώς υπήρχαν και οκτώ, τα οποία όπως τώρα κάποια, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Τέλος, υπάρχει και ένα ερώτημα το οποίο πλανάται και θα απαντηθεί αύριο το απόγευμα. Και είναι αν είναι νόμιμη η συνάθροιση για διενέργεια εκλογών δια ζώσης. Θυμίζουμε ότι οι προηγούμενες εκλογές, είχαν αναβληθεί, ενώ αντίστοιχα οι εκλογές της ΕΠΣ Ημαθίας, διακόπηκαν από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση.