ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ

Γαστούνη: Συναντήσεις με διευθυντές σχολείων και σχολικές καθαρίστριες – Σε ετοιμότητα για την επιστροφή στην κανονικότητα


ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Γαστούνη: Συναντήσεις με διευθυντές σχολείων και σχολικές καθαρίστριες

Σε ετοιμότητα για την επιστροφή στην κανονικότητα

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Δήμος Πηνειού  με σκοπό την προάσπιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι επανέρχονται σταδιακά στην σχολική κανονικότητα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Διευθυντές σχολικών μονάδων και καθαρίστριες έλαβαν σαφείς οδηγίες σχετικά με τα  προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού COVID 19, καθώς επίσης και τη διαβεβαίωση πως ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη (6/5) το πρωί  η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μαρινοπούλου, ο πρόεδρος του  ΝΠ  Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  Σίμος  Μάλλιαρης και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Βασιλόπουλος πήραν την πρωτοβουλία και προσκάλεσαν τις καθαρίστριες όλων των σχολείων του δήμου Πηνειού, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Ακολούθησε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος που παρέστη στη συνάντηση δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Γνωρίζω ότι αντιλαμβάνεστε πως προέχει η υγεία των παιδιών μας και ξέρω ότι καταβάλλετε σοβαρότατες προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή. Και οφείλω να πω ότι  δεν έχουμε και πολλά έως καθόλου θα έλεγα, παράπονα για τις υπηρεσίες σας. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσετε σχολαστικό καθαρισμό των χώρων και των επιφανειών των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επιπλέον η δημοτική αρχή και ο εγώ προσωπικά δείξαμε ευαισθησία  στο θέμα της εργασίας και κάναμε εκείνο που έπρεπε. Σε μια εποχή που τα εργασιακά δικαιώματα δοκιμάζονται, πλήττονται, καταπατώνται και λεηλατούνται ο δήμος Πηνειού έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του κι έχει τη χαρά πλέον να απασχολεί με οχτάωρη εργασία σχεδόν όλες τις καθαρίστριες».

Ο  Δημήτρης Βασιλόπουλος ως πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Δόθηκαν οδηγίες ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών και των καθηγητών και των ιδίων, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να κυλήσουν όλα θετικά. Δόθηκαν οδηγίες για σχολαστικό καθαρισμό στις τουαλέτες καθημερινά, με τα απαραίτητα απολυμαντικά  τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και μετά τα διαλείμματα. Το έργο των καθαριστριών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα επικουρούν και οι καθαρίστριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης δόθηκαν οδηγίες για την τοποθέτηση αντισηπτικών έξω από τις αίθουσες, καθώς και σαπουνιών και χαρτιού  για πλύσιμο των χεριών. Επίσης επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνεται και συχνός φυσικός αερισμός των σχολικών αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων.

Στη συνέχεια ακολούθησε και συνάντηση με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους οποίους δόθηκαν επίσης οδηγίες για την τοποθέτηση αντισηπτικών  με αντλία έξω από κάθε αίθουσα και  τονίστηκε ότι δεν θα είμαστε φειδωλοί στην αγορά ειδών καθαριότητας. Επιπλέον θα γίνει άμεσα συντήρηση και καθαρισμός των κλιματιστικών και θα δοθούν είδη προστασίας (μάσκες, γάντια ) τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και τις καθαρίστριες»

«Οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συνδράμουν το έργο των καθαριστριών της Δευτεροβάθμιας. Κοινός στόχος είναι η προστασία της υγείας της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σίμος Μάλιαρης.