Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

Γεγονός η αύξηση «φωτιά» στα δημοτικά τέλη του δήμου Ήλιδας – Αυτοί είναι που ψήφισαν Ναι

spot_img

Η «ανύπαρκτη» Δημοκρατία και το «διακοσμητικό» Δημοτικό Συμβούλιο, σφίγγουν, εν μέσω πανδημίας και διάλυσης των πάντων, τη θηλιά γύρω από το λαιμό των δημοτών του δήμου Ήλιδας.

Ανύπαρκτη Δημοκρατία γιατί… ποια Δημοκρατία επιτρέπει να περάσει ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με 7 ψήφους, όταν οι αντίθετοι ή οι ουδέτεροι ψήφοι είναι 13; Μόνο με τις 7 ψήφους της διαλυμένης παράταξης του δημάρχου (Ευγένιος Αστερής, Χρήστος Παλυβός, Αθανάσιος Γεωργόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Παναγιωτάρας, Μάκης Μπούρας, Βασίλης Ζαχαρόπουλος).

Έτσι, τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ήλιδας (καθαριότητα – φωτισμός) αυξάνονται κατά 30% προκειμένου να κλείσει η «τρύπα στον προϋπολογισμό»…

Τώρα, πως θα κλείσει η «τρύπα» στον προϋπολογισμό όταν οι δημότες αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους σημερινούς λογαρισμούς; Μα και εκεί ο νομοθέτης έχει δώσει τη λύση, με κατασχέσεις λογαριασμών και με άλλα τιμωρητικά μέτρα…

Και γιατί δεν ξεσηκώνονται οι αντιδήμαρχοι όπως ρώτησε ορθώς ένας αιρετός στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας; Μα φυσικά… γιατί η καρέκλα είναι ζεστή και ο μισθός «πέφτει» στην ώρα του!

Θα «μπει» ή δεν θα «μπει» η πρόταση Χριστοδουλόπουλου;

Να «μπει» η πρόταση Χριστοδουλόπουλου επέμενε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης (η οποία υπερψηφίστηκε με 11 ψήφους), να «βγει» επέμενε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Βασίλης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος επέμενε (παρότι ανέγνωσε τον κανονισμό στην συνεδρίαση) ότι θα «γυρίσει πίσω» από την Αποκεντρωμένη, καθώς στερείται υπογραφής από την Οικονομική Υπηρεσία.

Η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλος έλεγε «να καλυφθεί το κενό του προϋπολογισμού από ιδία έσοδα του δήμου» προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με την αύξηση του 30% οι κάτοικοι του δήμου.

«Ξέρω να διαβάζω κ. πρόεδρε» ήταν η απάντηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Νικολόπουλου όταν του απάντησε ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος ότι δεν μπορεί να ψηφίσει την πρόταση Χριστοδουλόπουλου, καθώς δεν υφίσταται. «Πως δεν υφίσταται;» απάντησε ο κ. Νικολόπουλος και συνέχισε: «Πρόταση δεν είναι αυτή; Ο κανονισμός δεν αναφέρει πουθενά αυτό που λέτε για υπογραφή από την Οικονομική Υπηρεσία».

Βέβαια, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κατέθεσε εγγράφως την τοποθέτησή της στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ζητούμενο πλέον είναι το πως θα καθαρογραφεί και πως θα σταλεί στην Αποκεντρωμένη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα