ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Γεγονός οι πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις για καταρράκτη στο Νοσοκομείο Πύργου!


Οι πρώτες χειρουργικές επεμβάσεις για καταρράκτη έγιναν  το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Πύργου, μετά την απαραίτητη οργάνωση της Οφθαλμολογικής Κλινικής.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, το σημαντικό αυτό εγχείρημα επετεύχθη, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες που έγιναν από το καλοκαίρι του 2017.

Ακόμα ο κ. Διαμαντόπουλος επεσήμανε ότι μετά τη λειτουργία της Κλινικής, θα περιοριστούν σε σημαντικό βαθμό οι μετακινήσεις των ασθενών  σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαίας , αλλά και των Αθηνών.

Εξάλλου   διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αβραάμ Κωστόπουλος , υπογράμμισε πως η βούληση του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, η προσέλευση του εξειδικευμένου χειρούργου και η προσωπική του προσπάθεια, συνετέλεσαν στο να επιτευχθεί το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Επίσης ο χειρουργός οφθαλμίατρος  Νικόλαος Τσούλος αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για αυτή την προσπάθεια,  ανέφερε ότι  διεκπεραιώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι πρώτες χειρουργικές οφθαλμολογικές επεμβάσεις καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοτριψίας.

Ο κ. Τσούλος θα βρίσκεται  κάθε Τετάρτη  στο Νοσοκομείο Πύργου, προκειμένου να διεκπεραιώνει χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, ενώ εν συνεχεία  θα να προγραμματίζονται επεμβάσεις σε νέους ασθενείς.