ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Γενικός «ξεσηκωμός» για το μέλλον του αγροτικού κόσμου της Ηλείας (βίντεο)


«Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ για να δώσουμε μια απάντηση στο ερώτημα που δέχομαι καθημερινά, ειδικά από τους νέους ανθρώπους. Έχει μέλλον ο αγρότης στην Ηλεία;» είπε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος ξεκινώντας την σημερινή, πολύ σημαντική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας με αντικείμενο την «καταστροφή» που έπαθαν οι παραγωγοί πατάτας και καρπουζιού αλλά και μακροπρόθεσμα, την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον και την επιβίωση της γεωργίας και του αγροτικού εισοδήματος στην Ηλεία.

Μια σύσκεψη από την οποία βγήκαν καλά νέα για τους παραγωγούς πατάτας, αφού η αποζημίωση του προϊόντος βρίσκεται προ των πυλών. Ωστόσο, τα πράγματα με τα καρπούζι δεν είναι τόσο ρόδινα, αφού μετά το τέλος της σαιζόν θα υπολογιστεί το ύψος των απωλειών προκειμένου στη συνέχεια να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Τις προσπάθειες που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Ηλείας μετέφερε στη σύσκεψη τόσο ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, όσο και οι βουλευτές κ.κ. Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ενώ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος ο οποίος επανέλαβε, για πολλοστή φορά, την αναγκαιότητα της ίδρυσης μιας Ομάδας ή ενός φορέα καρπουζοπαραγωγών.

Αρωγοί στις διεκδικήσεις των αγροτών της Ηλείας δήλωσαν και οι δήμαρχοι Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας και Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης (με την σειρά που τοποθετήθηκαν) με τον τελευταίο να καυτηριάζει την έλλειψε ενός δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στο νομό.

Η σημερινή συνάντηση ήταν το πρώτο από τα πολλά βήματα που θα ακολουθήσουν σε μια προσπάθεια να μπουν η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα της Ηλείας στην νέα εποχή τους, με τη στήριξη κάθε φορέα, όλων των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου, των βουλευτών του νομού κ.α.