ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γεωργιόπουλος: «Τα προβλήματα που δημιούργησε η διακοπή είναι μικρότερα από αυτά που θα δημιουργήσει η συνέχιση»


Την άποψή του για αυτό που μπορεί να γίνει από δω και πέρα σχετικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα κατέθεσε ο πρόεδρος του Ηλειακού Βαρθολομιού, Βαγγέλης Γεωργιόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι καλύτερη λύση, θα ήταν η ακύρωση της σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Ο Ηλειακός Βαρθολομιού βρίσκεται σε προνομιακή θέση σε σχέση με πολλές ομάδες. Εμείς βρισκόμαστε ένα μήνα μπροστά στις πληρωμές. Κατά συνέπεια, είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι θα θέλαμε να παίξουμε και να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως, τα γεγονότα δεν μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Δυστυχώς δεν βλέπω να συνεχίζονται τα πρωταθλήματα. Δείτε τι λένε. Θα ξεκινήσουμε τον Γενάρη. Και ρωτάω εγώ. Πώς θα μπορέσουν τα σωματεία να κάνουν τεστ. Θα αντέξουν οικονομικά; Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο αυτό που λέω. Ούτε για εμάς, οι οποίοι χαλάσαμε κάποια χρήματα το καλοκαίρι για να οργανώσουμε την ομάδα. Μας έφυγαν λεφτά και δεν είδαμε να μπορούμε ούτε να παίξουμε. Πόσο μάλλον να είχαμε και μια πορεία την οποία πιστεύω ότι ο Ηλειακός Βαρθολομιού θα την είχε. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σε όλες τις ομάδες χορηγίες, τις οποίες δεν μπορούν αύριο να πάνε να τις εισπράξουν. Η τοπική οικονομία βουλιάζει. Πώς θα μπορέσουν να στηριχθούν οι ομάδες. Πώς θα αντέξουν οικονομικά οι παράγοντες; Να παίζουν οι ομάδες Κυριακή-Τετάρτη. Πώς θα αντέξουν οι παίκτες; Επαρκούν τα ρόστερ; Και έπειτα πώς μια ομάδα Γ΄ Εθνικής θα μπορέσει να πληρώνει 1.500 ευρώ την εβδομάδα για διαιτησία, αν υποχρεούται να κάνει και τεστ. Γι’ αυτό τελικά πιστεύω ότι στο τέλος θα ακυρωθεί η σεζόν, τουλάχιστον για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Και νομίζω ότι αυτό θα είναι και η καλύτερη λύση, καθώς τα προβλήματα που θα προκύψουν, θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχει δημιουργήσει η τωρινή διακοπή. Να ακυρωθούν τα πρωταθλήματα και τη νέα σεζόν να παίξουμε ξανά από την αρχή, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουμε εκ νέου παράβολα».

 

Σε ερώτησή μας, για το αν είναι δίκαιο για κάποιες ομάδες οι οποίες έχουν πληρώσει κάποια χρήματα, έχουν πάρει παίκτες, να χάσουν αυτά τα λεφτά επειδή ακυρώνεται η σεζόν, ο Βαγγέλης Γεωργιόπουλος απάντησε: «Σίγουρα δεν είναι δίκαιο. Όμως ακόμα και να συνεχιστεί η σεζόν, κάποιες ομάδες δεν θα αντέξουν οικονομικά και θα αποσυρθούν. Η πλειοψηφία θα έλεγα. Ούτε γι’ αυτές τις ομάδες θα ήταν δίκαιο. Θα μπορούσε ωστόσο η κάθε διοργανώτρια, να καλέσει τις ομάδες, να μιλήσει μαζί τους. Να τις ρωτήσει ποιες ενδιαφέρονται να ανέβουν κατηγορία. Δεν ξέρω αν θα έβρισκε πολλές. Αν κάποια ομάδα ενδιαφέρεται να ανέβει κατηγορία, ας την ανεβάσουν. Το ξέρω ότι ακούγεται παράξενο, αλλά με όλα αυτά που έχουν συμβεί, με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, το οποίο δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά είναι παγκόσμιο, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μιλάμε για νορμάλ συνθήκες και συνηθισμένες καταστάσεις».