ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Κουτσούκος: Λίγα και αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα μέτρα της Κυβέρνησης

  • 13
    Shares

Γιάννης Κουτσούκος

Λίγα και αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα μέτρα της Κυβέρνησης. 

Με διαπιστωμένη, ήδη, την επίπτωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην οικονομία της Ηλείας και όχι μόνο, τα μέτρα που ανακοίνωσαν σήμερα οι κ.κ. Σταϊκούρας και Βρούτσης υπολείπονται της ανάγκης για στήριξη της ρευστότητας και την στοιχειώδη αποκατάσταση της ζημιάς των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Αν, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των αρμοδίων Υπουργών, οι ελάχιστες αυτές ρυθμίσεις αναστολής της καταβολής των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μόνο στους κλάδους που διακόπτεται η δραστηριότητα για 10 και πάνω ημέρες με κρατική εντολή, τότε είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση δεν έχει εκτιμήσει το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας της κατ’ εξοχήν πληττόμενης περιοχής, καθώς και ολόκληρων κλάδων όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

Παράλληλα, τα κυβερνητικά μέτρα δεν αντιμετωπίζουν, ούτε κατ’ ελάχιστο την ανάγκη αποκατάστασης της απώλειας εισοδήματος στις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, ούτε και την στήριξη της απασχόλησης.

Οι σημερινές εξαγγελίες, πέραν των παραπάνω, είναι σαφές ότι δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις όποιες ευθύνες του συστήματος διαχείρισης που στην περίπτωση της Ηλείας είναι πολύ μεγάλες, ούτε βέβαια αποδεικνύουν ότι η «πανέτοιμη» Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποτροπή της επαπειλούμενης ύφεσης, καθώς ακόμα και τώρα δεν θέτει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να απελευθερωθεί ο κρίσιμος δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών μέτρων.

 


  • 13
    Shares