ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Γιάννης Λέντζας: «Μπροστά στο συμφέρον του δήμου δεν υπολογίζω τίποτα» (βίντεο)


Για όλους και για όλα, με ανοιχτά χαρτιά και με έντονη κριτική για την αντιπολίτευση του δήμου μίλησε σήμερα, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας.

Από το ποσό που βρίσκεται στο ταμείο του δήμου μέχρι τις «κόντρες» για το λιμάνι. Από την διένεξη με τον δήμο Πηνειού για τον Σύνδεσμο «Ηρακλή» έως και την διαχείριση του Κοτυχίου και από τα «κοτόπουλα» του ΤΕΒΑ μέχρι την κινητοποίηση για τον δρόμο την επόμενη Τετάρτη, όλα βρέθηκαν στο «επίκεντρο» της συνέντευξης τύπου του κ. Λέντζα.

 

Έντονη κριτική στην αντιπολίτευση

 

Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του δήμου, ο κ. Λέντζας είπε: «Με λυπεί το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν έχει δείξει από την πρώτη μέρα γιατί προφανώς δεν πίστευε; Τους έπεσε λίγο βαρύ; Δεν πίστευε επ’ ουδενί λόγω ότι θα χάσει. Άλλαξαν τα πράγματα. Καλώς ή κακώς για 4 χρόνια θα είναι δήμαρχος ο Γιάννης Λέντζας και η νέα πορεία και οι σύμβουλοι της θα είναι στο δημαρχείο. Γιατί από την πρώτη στιγμή μιλάμε συνέχεια για παράβαση καθήκοντος. Και να φύγει ο Λέντζας για παράβαση καθήκοντος, πάλι κάποιος από την Νέα Πορεία θα ακολουθήσει, δεν πάμε σε εκλογές. Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν και όσο νωρίτερα το καταλάβουν θα βοηθήσουν και τον εαυτό τους και το δήμο.

Το θέμα είναι να κοιτάξουμε το δήμο. Αν θα πάω κάποια φορά για παράβαση καθήκοντος να ξέρετε ότι θα είναι για το συμφέρον του δήμου. Και μπροστά στο συμφέρον του δήμου δεν υπολογίζω τίποτα.

Για τέσσερα χρόνια με ψήφισαν 6.666 συμπολίτες μας, σημαδιακό νούμερο, για να βάλω τα στήθη μου μπροστά και αυτό θα κάνω. Και δεν με λυγίζει κανένας.

Έρχονται εδώ και νομίζουν ότι είναι ακόμα δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι; Πρέπει να καταλάβουν ότι ο ρόλος τους είναι η αντιπολίτευση, όχι η στείρα, η πραγματική αντιπολίτευση.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός αποφάσισε, έτσι πάει. Δεν μπορούν να το αλλάξουν, να περιμένουν, να κάνουν υπομονή 3.5 χρόνια και αν μπορούν να το αλλάξουν ας το καταφέρουν.

Να σεβαστούν την ετυμηγορία. Το καταλαβαίνω, το έχω πεί, το «γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη». Αλλά επειδή το λέμε ιατρικά και ψυχιατρικά, χαμός με τον χρόνο ομαλοποιείται. Εδώ βλέπω ότι όχι ομαλοποιείται, αλλά εντείνεται. Άρα, υπάρχει δομικό θέμα…»

 

To Ταμείο…

 

Σε ότι αφορά στους ισχυρισμούς του πρώην δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ ότι στο ταμείο του δήμου υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Λέντζας απάντησε: «Η αλήθεια αποδείχθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Μοράντ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια δεσμευμένα, για την πληρωμή υποχρεώσεων». Το ταμειακό υπόλοιπο είναι 200.000  μείον, χωρίς να υπολογίζουμε οφειλές από μελέτες, δικαστικές προσφυγές κ.α. Όταν θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ορκωτών λογιστών καθώς δεν έχει κλείσει ούτε ο ισολογισμός του 2017 θα ξέρουμε το πόσο μέσα είμαστε».

 

Άστραψε και βρόντηξε για το λιμάνι…

 

Σε ότι αφορά στο λιμάνι της Κυλλήνης και στις «βολές» που δέχεται ο κ. Λέντζας για το ποσό των 180.000 ευρώ στον προϋπολογισμό για ασφάλεια, είπε: « Ο κ. Μάλλιαρης και ο κ. Μοράντ μάλλον είναι αδαής και μάλλον δείχνουν ότι πέντε χρόνια που ήταν στον δήμο ή πολύ επιδερμικά, ή πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Ιδίως ο κ. Μάλλιαρης έπρεπε να σιωπά γιατί οι μέχρι τώρα πράξεις για τα έργα της Κυλλήνης δείχνουν ότι καμία σχέση δεν είχαν με τα διεθνή και ευρωπαϊκά τεκταινόμενα που αφορούν τους λιμένες και ειδικότερα λιμάνια υποδοχής όπως είναι αυτά της Κυλλήνης.

Εγώ μια ερώτηση θέλω να κάνω στον κ. Μάλλιαρη, γνωρίζει τι είναι το ISPS; Και  η Καραχάλιου επίσης που προέρχεται από την  παράταξη του κ. Μοράντ.

Γνωρίζει τι είναι η συνθήκη sengen; Γιατί εντέχνως προσπαθούν να πουν ότι 180.000 είναι για security. Δεν είναι για security, είναι για πολλά πράγματα.

Γνωρίζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 725 του 2004 και την 65 του 2005;

Γνωρίζουν το ΦΕΚ του 2007 για ενίσχυση ασφάλειας πλοίων, λιμενικών εγκαταστάσεων και λιμένων;

Γνωρίζουν τι είναι η Αξιολόγηση Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης;

Προφανώς δεν τα γνωρίζουν… Αυτές είναι οι μελέτες οι οποίες πρέπει να γίνουν.

 

Δείτε τι είπε  ο Λέντζας για την «κόντρα» του Ηρακλή και τα πρώτα έργα της Δημοτικής Αρχής στο βίντεο…

 

«Και απαντήσεις δεν έχω λάβει…»

 

Αναφερόμενος στο θέμα της διανομής τροφίμων μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, ο κ. Λέντζας είπε: «Στην πρώτη διανομή που κάναμε με τα ΤΕΒΑ μόνο το ΣΔΟΕ δεν ήρθε. Μας ήρθε η διαχειριστική αρχή του Υπουργείου, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. Και οι ωφελούμενοι οι ίδιοι είπαν ότι ήταν  πρώτη φορά που διανεμήθηκε κρέας. Ο δήμος είχε μπει στο «κόκκινο», κινδύνευε να χάσει το πρόγραμμα και να πληρώσουμε και πρόστιμα.

Και απαντήσεις δεν έχω λάβει. Όπως απαντήσεις δεν έχω λάβει για το τι ήθελε η αντιπολίτευση στον κ. Μαρίνο. Δεν έχω λάβει απαντήσεις γιατί πέντε χρόνια δεν είχαμε ασφάλεια στο λιμάνι».

Για το Κοτύχι!

Ούτε φυσικά η διαχείριση της «Κοτύχι Α.Ε.» θα μπορούσε να λείψει από τον λόγο του κ. Λέντζα, ο οποίος είπε: «28/3/2015 παράδοση – παραλαβή από την κα. Κατσάπη στον κ. Μάλλιαρη 85.000 ενεργητικό. Παράδοση – παραλαβή του κ. Μάλλιαρη στον κ. Μίγκο 3.000 ταμείο. Παράδοση – παραλαβή στην δικιά μας παράταξη 87.000 παθητικό. 170.000 μέσα μέσα στην πενταετία.  Και ας πάμε όλοι μαζί στο Κοτύχι να μου δείξει ο κ. Μάλλιαρης ένα έργο…».

 

Κινητοποίηση και Συμβούλιο Αιρετών

 

Σε ότι αφορά στην κινητοποίηση της επόμενης Τετάρτης για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος αλλά και τον ρόλο του Συμβουλίου Αιρετών ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης είπε: «Σίγουρα γνωρίζουμε όλοι την αναγκαιότητα του δρόμου. Και γι’ αυτό το λόγο συμμετέχουμε και θα συμμετέχουν και οι υπόλοιποι δήμοι. Από εκεί και πέρα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος δήμος ή δήμαρχος που δεν έχει τις ίδιες ανησυχίες με τον κ. Αντωνακόπουλο, ή με μένα ή με τον κ. Λυμπέρη για το δρόμο. Εμείς σαν δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης έχουμε πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε θύμα και γι’ αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες και τις πιέσεις μας γι’ αυτό το δρόμο.

Από εκεί και πέρα πρέπει να ξανατοποθετηθεί η συζήτηση σχετικά με το συμβούλιο των αιρετών. Δεν μπορούν στα συμβούλια των αιρετών, δημοκρατικά το λέω, να πηγαίνουν οι αντιπολιτεύσεις των δήμων. Έχω μάθει να σέβομαι την ετυμηγορία του λαού που έχει ψηφίσει κάποιους δημάρχους.

Ούτε ο δρόμος, το πανεπιστήμια κ.α. αποτελεί εφαλτήριο για το ποιος θα είναι «Ηλειάρχης». Πρέπει όλοι μας να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των δήμων μας. Ο κόσμος γι’ αυτό μας έβαλε εδώ πέρα».

Τέλος, σε ότι αφορά με ποιανού το μέρος «τάσσεται» για την κατασκευή του δρόμου, ο κ. Λέντζας είπε: «Θέλουμε τον δρόμο χθες. Αν αύριο το πρωί ο δρόμος ξεκινήσει με 8 εργολαβίες ας ξεκινήσει. Αν μπορεί να ξεκινήσει με μια  ας ξεκινήσει. Θέλουμε το έργο και δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος που θα γίνει. Φτάνει να ξεκινήσει αύριο το πρωί».