Γιάννης Λέντζας: “Να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια…”

spot_img

Προτεινόμενα

Για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο δημαρχείο Ηλιδας, μίλησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Γιάννης Λέντζας, αλλά και για τα προβλήματα που άμεσα πρέπει να λυθούν, όπως η έλλειψη προσωπικού.

«Την προηγούμενη Παρασκευή είχαμε μια σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ηλιδας. Μας είχε καλέσει ο δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος. Παραβρέθηκαν οι δύο βουλευτές, ο κ. Μπαξεβανάκης και ο κ. Μπαλαούρος, ήταν ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας, εγώ ως αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας επειδή ο κ. Διαμαντόπουλος δεν μπορούσε να είναι παρών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στην Αθήνα, ήταν το μέλος του ΔΣ κ. Αμυργιαννάκης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και πολλοί ακόμα.

Το θέμα της σύσκεψης είχε να κάνει με το έγγραφο που έχει αποστείλει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ στον διοικητή του νοσοκομείου Ηλείας με το οποίο του ζητάει προτάσεις σχετικά με την ενοποίηση ή διασύνδεση των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας και το οποίο έγγραφο αφορούσε και στο νομό Αργολίδας με το Αργος και το Ναύπλιο και την Αιτωλοακαρνανία με το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Προσωπικά θεωρώ ότι μια τέτοια συζήτηση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά μόνο ανεπίσημο σε μοτίβο έκθεσης ιδεών, το βρίσκω λίγο ανεπίκαιρο.

Σίγουρα χρειάζονται προτάσεις για την βελτίωση και την καλύτερη υπηρεσία παροχών υγείας και των δύο νοσηλευτικών μονάδων, σίγουρα υπάρχουν θέματα που ταλανίζουν και τις δύο νοσηλευτικές μονάδες, σίγουρα όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου χρειάζεται αλλαγή του οργανισμού για να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερες ιατρικές και νοσηλευτικές θέλεις. Βέβαια έχουμε μείον θέσεις διοικητικού και τεχνικού προσωπικού που κι αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε.

Στην παρούσα, όμως, φάση αυτό που πρέπει να δούμε είναι να συνεχίσουμε αυτή την διασύνδεση, να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε σε οικονομική λιτότητα και που είχε σαν αποτέλεσμα την μαζική φυγή εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού, κάτι που τώρα τελευταία δείχνει να κινείται. Σκεφτείτε ότι ενώ αποχώρησαν περίπου 30.000 μπήκαν περίπου 5.000. Μιλάμε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά.

Όταν θα είμαστε έτοιμοι, που δεν μπορώ να προσδιορίσω το πότε, θα μπορούμε να προχωρήσουμε κι ένα βήμα παραπέρα χωρίς όμως να αίρεται η αυτοτέλεια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και πάντοτε να υπάρχει η δυνατότητα για την καλύτερη αξιοποίησή τους προς όφελος του πολίτη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα