ΗΛΕΙΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιάννης Λέντζας: «Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η οικειοποίηση των προσπαθειών και των ενεργειών μας»

  • 8
    Shares

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα αλλά και με έντονες «βολές» προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού της Βουπρασίας.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Γιώργος Τσουραπάς, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλο το ιστορικό του έργου, από την πρώτη του ένταξη το 2006 έως και την οριστική απένταξή του αλλά και από τις προσπάθειες για την επανένταξή του μέχρι σήμερα.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας ευχαρίστησε την αντιδήμαρχο κ. Αλεξάνδρα Γιαννίτση, τον κ. Γιώργο Τσουραπά, τους κ.κ. Αδαμοπούλου και Αθανασόπουλο από το Τμήμα Συντονισμού, όλους τους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του δήμου καθώς, όπως τόνισε: «Είναι μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής από τους αιρετούς μέχρι τους υπαλλήλους. Σαν Δημοτική Αρχή ήταν δέσμευσή μας απέναντι στους δημότες Ανδραβίδας – Κυλλήνης ότι θα κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να ενταχθεί το έργο για χρηματοδότηση».

Αναφερόμενος στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ο κ. Λέντζας είπε: «Ο δήμος έχει μια συνέχεια αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η οικειοποίηση όλων των προσπαθειών και των ενεργειών. Αν η Δημοτική Αρχή και η Τεχνική Υπηρεσία δεν το έτρεχαν αυτό το θέμα, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ενταχθεί. Και επειδή ακούστηκαν και πολλά άλλα πράγματα, εγώ καλώ και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να μου δώσει και τη μελέτη που έκανε για το Open Mall. Αυτή τη στιγμή, αύριο, όποτε θέλει, εγώ είμαι στη διάθεση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να πω ότι είμαι κοινός συκοφάντης. Το να οικειοποιούμαστε όμως πράγματα που δεν έχουν γίνει, αυτό καταντά γελοιότητα. Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν».

Τέλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης είπε: «Στις 12/8/2019 η πρόταση ήταν στον αέρα. Σε συνεργασία με τις Τεχνικής Υπηρεσίες, σε 3 ραντεβού που κάναμε στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΠΠΕΡΑΑ με τους μελετητές κάναμε 3 -4 φορές την μελέτη από την αρχή επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες προδιαγραφές και καταφέραμε με πολύ κόπο όλων μας, με πολλές επαφές, επειδή έπρεπε να γίνει το έργο, καταφέραμε να το εντάξουμε.

Τώρα βέβαια ξεκινάει ένα άλλο άγχος δικό μας, που είναι η υλοποίηση.

Εμείς θέλουμε να πούμε σε όλους τους δημότες μας ότι το έργο θα γίνει και θα τελειώσει, θα βάλουμε όλοι πλάτη να το τελειώσουμε. Και θα προχωρήσουμε και σε άλλα έργα, όπως π.χ. τις συνδέσεις, την μελέτη για την επέκταση του δικτύου κ.α., έτσι ώστε να μιλάμε για έναν σύγχρονο δήμο με όλες τις υποδομές».

Το σχόλιο ωστόσο για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έλειψε ούτε από τον επίλογο του κ. Λέντζα, απευθύνοντας το μήνυμα: «Σε αυτή τη περίπτωση ισχύει το σύνθημα ότι μερικές φορές πρέπει να μασάς, παρά να μιλάς».

Τέλος, ευχαριστίες προς την Δημοτική Αρχή και όλους τους συμμετέχοντες ως προς την επίτευξη του στόχου εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βάρδας κ. Παναγιώτης Παναγόπουλος.

 


  • 8
    Shares