14.7 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Γιάννης Λυμπέρης: «Θα ζητήσουμε ευθύνες για το κολυμβητήριο»

spot_img

Αυτοψία στις μηχανολογικές και όχι μόνο εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και το αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Ηλείος» κ.κ. Ευγένιο Αστερή και Γιώργο Παρασκευόπουλο και τη δημοτική σύμβουλο Γιάννα Σταυροπούλου και άλλα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, παρουσία μηχανολόγων και ηλεκτρολόγων που θα εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών στον μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η επισκευή του και η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε: «Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου έδωσε στην δημοσιότητα πριν μερικές μέρες την αθλιότητα που υπάρχει σε αυτό το χώρο. Το καλύτερο κολυμβητήριο της χώρας, το μοναδικό κολυμβητήριο που λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη θέρμανση της πισίνας βρίσκεται σε αυτό το χάλι.

Επειδή δεν θέλω να γυρίσω πίσω και να ασχοληθώ ούτε με το τι έκαναν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ούτε με το τι έλεγαν, ούτε με τις αλήθειες που είπαν προεκλογικά τις οποίες έτσι και αλλιώς τις έκρινε ο κόσμος,

Με αυτό που θέλω να ασχοληθώ και να πω στον κόσμο της Αμαλιάδας, του δήμου αλλά και ολόκληρου του νομού που περιμένει να κάνει χρήση του κολυμβητηρίου είναι ότι, για να λειτουργήσει αυτό το κολυμβητήριο και να γίνει όπως το άφησα εγώ το 2014, καινούργιο, με δοκιμαστική λειτουργία έξι μηνών, χρειάζεται γενικές επισκευές.

Οι ζημιές που έχουν υπάρξει, οι καταστροφές που έχουν υπάρξει γιατί δεν πρόκειται για απλές ζημιές, όταν καταστρέφεται μια αντλία θερμότητας που κοστίζει 75.000 ευρώ και όταν η άλλη αντλία θερμότητας (δύο υπάρχουν) επισκευάζεται με τα εξαρτήματα της κατεστραμμένης, φαντάζεστε εδώ ότι αμέσως – αμέσως, από τις 600.000 που δώσαμε για τα μηχανολογικά της γεωθερμίας μόνο, οι 150.000 είναι στον αέρα. Αν σας βάλω και δύο ενάλλακτες που στοιχίζουν 40.000 – 50.000 ευρώ, αν σας βάλω και ένα πάρκο ηλιοθερμίας, τους ηλιακούς συλλέκτες, που από 350-370 τετραγωνικά μέτρα που είναι, δουλεύει το 40% με σωληνώσεις που είναι τρύπιες και με ένα κατεστραμμένο δίκτυο, καταλαβαίνεται το μέγεθος των ζημιών.

Αλλά ας φύγουμε από το μέγεθος της ζημιάς όσο και να είναι. Η λειτουργία του, για να μπορέσει να σηκώσει θερμοκρασία μεθαύριο, που θα έχουμε 0 βαθμούς ή και μείον βαθμούς κελσίου στο περιβάλλον, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αυτή τη στιγμή.

Προκειμένου λοιπόν να αρχίσουμε να κολυμπάμε και σε ένα μήνα να πούμε κλείνει το κολυμβητήριο γιατί δεν έχει την απαραίτητη θερμοκρασία το νερό, είπα θα περιμένετε, να το δούμε, να ξεκινήσουμε άμεσα την επισκευή και τη στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του θα σας καλέσουμε να μπείτε μέσα.

Να μπείτε μέσα πως, όχι μπάτε σκύλοι αλέστε όπως μπαίνατε μέχρι τώρα, όχι με τα συμπράγκαλά σας όλοι, βάλτε εδώ τις αφίσες σας, τα πράγματά σας, τα ρούχα σας, τα μαγιό σας και πάρτε και ένα κλειδί οι προπονητές να κατεβαίνετε στο μηχανοστάσιο να κάντε αλχημείες, αν το ph είναι εντάξει που δεν δουλεύει, αν ο συναγερμός πυρόσβεσης δεν δουλεύει να βγάλουμε τα καλώδια να είναι στον αέρα κλπ. Θα μπείτε με κανονισμό και με τον τρόπο που πρέπει. Και όχι αυτό είναι το γραφείο μας, το άλλο δικαίωμά μας. Κανένα δικαίωμα δεν έχετε, εκεί είσαστε χρήστες και έχετε υποχρεώσεις. Υποχρέωσή σας είναι να κάνετε τη δουλειά σας, να πληρώνετε αυτά που λέει ο κανονισμός να πληρώνετε και να προσέχετε και να φροντίζετε τα παιδιά που έχετε στην ευθύνη σας.

Με αυτά τα λίγα λοιπόν και με αυτούς τους όρους ξεκινάμε άμεση καταγραφή η οποία θα γίνει και με ορισμένους μηχανικούς, όπως προβλέπει ο νόμος γιατί εδώ πέρα έχουμε χάσει πια όχι την αλήθεια και το ψέμα, το μαύρο και το άσπρο, εδώ πέρα σε λίγο θα χάσουμε την ταυτότητά μας. Σε λίγο μπορείτε να με λέτε εμένα Χριστοδουλόπουλο και τον άλλον Λυμπέρη. Δεν είναι όμως έτσι. Έχω ταυτότητα, η ταυτότητά μου είναι ότι λέγομαι Λυμπέρης, ότι έχω κάνει αυτές τις δουλειές, ότι έχω παραδώσει αυτές τις δουλειές και ότι περίμενα να βρω αυτές τις δουλειές σε λειτουργία.

Ξεκινήσαμε, και θα το θυμάστε γιατί ήσασταν εδώ όλοι σας, το 2014 προς 2015 με την κα Γκουβίτσα να λέει ότι δεν δουλεύει αυτό, δεν μπορεί να δουλέψει αυτό, πως θα δουλέψει αυτό; Και τα ίδια έλεγε και τώρα. Καινούργιο, λέει, το πήραμε αλλά πως θα δουλέψει; Τώρα λέει το πήραμε χαλασμένο και το παραδίδουμε καινούργιο. Ας μας πούνε τελικά τι να πιστέψουμε από όλα αυτά που λένε.

Εμείς πιστεύουμε στα έργα, γι’ αυτό και φροντίσαμε και κάναμε τόσο τεράστια έργα, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα λειτουργήσουμε αυτά τα έργα επ’ ωφελεία όλου του νομού γιατί όλα τα σχολεία του νομού έρχονται εδώ για το μάθημα κολύμβησης. Είναι ένα στολίδι, ένα μοναδικό έργο για την Ελλάδα, για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέτοιο θα το καταστήσουμε πάλι παρά το φθόνο, παρά το μίσος και παρά τις φθορές που υπέστη τα 5 προηγούμενα χρόνια».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το εκτιμώμενο οικονομικό ύψος των ζημιών, ο κ. Λυμπέρης είπε: «Πιστεύω ότι μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για τριψήφιο νούμερο. Δεν θα γλιτώσουμε με διψήφιο νούμερο. Το πόσο θα είναι ακριβός δεν μπορώ να σας το πω, ούτε μηχανολόγος είμαι, ούτε ηλεκτρολόγος. Αυτοί όταν ήρθαν έδιωξαν τους ανθρώπους που θα το συντηρούσαν. Τον ηλεκτρολόγο και τον μηχανικό τους είπε η κυρία φύγετε είστε Λυμπερικοί. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν τα μηχανήματα. Εμείς θα ζητήσουμε ευθύνες για αυτά, ότι ευθύνη έχει ο καθένας. Δεν παίρνουμε την περιουσία του δήμου, των δημοτών σαν να είναι χωράφι και αμπέλι του πατέρα μας. Έχουμε ευθύνες γι’ αυτό και φέρνουμε ανθρώπους που θα υπογράψουν τι παραλαμβάνω, για να μην υπάρχει καμιά αμφισβήτηση γι’ αυτό».

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα