Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

Γιάννης Τασσόπουλος: Πού πήγαν τα λεφτά ;

spot_img

Αγωγή από τον Γιάννη Τασσόπουλο στον Λυμπέρη για το ταμείο της παράταξης!

Τι γίνεται με το «ταμείο» της παράταξης Λυμπέρη; Υπάρχουν τα χρήματα που παρακρατούνται από τις αποζημιώσεις των έμμισθων αιρετών από το 1998, όπου και δημιουργήθηκε η παράταξη και για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται, αν χρησιμοποιούνται;

Τις ίδιες περίπου ερωτήσεις έθεσε και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος Αμαλιάδας κ. Γιάννης Τασσόπουλος στον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, με εξώδικό του εδώ και περίπου δύο χρόνια και… ακόμα περιμένει την απάντηση.

Ο κ. Τασσόπουλος μάλιστα, έστειλε νέο εξώδικο στον δήμαρχο Ήλιδας όπου και αυτό έμεινε αναπάντητο και πλέον, προχωρά σε αγωγή προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα που παρακρατήθηκαν για το ταμείο της παράταξης Λυμπέρη στις θητείες που είχε έμμισθη θέση.

Όπως εξήγησε στο «Ilia.news» ο κ. Τασσόπουλος, το ταμείο της παράταξης ιδρύθηκε μαζί με την παράταξη το 1998, όταν ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης ανακοίνωσε ότι ένα μέρος της αποζημίωσης των έμμισθων αιρετών θα πήγαινε στο ταμείο, για τα έξοδα των επόμενων εκλογών. Μάλιστα το ποσό αυτό, που έφτανε και τα 500 ευρώ το μήνα, σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου «έμπαινε» κατευθείαν σε τραπεζικό λογαριασμό και δεν το «έβλεπαν» καν.

Σύμφωνα όμως πάντα με τον κ. Τασσόπουλο, από το ποσό του ταμείου της παράταξης, στις προηγούμενες εκλογές, δαπανήθηκαν μόλις 10.000 ευρώ, αν και το αποθεματικό υπολογίζεται σε 100.000 – 150.000 ευρώ. Έτσι, ο κ. Τασσόπουλος ζήτησε να μάθει τι γίνεται με τα υπόλοιπα χρήματα που «κάθονται» μέσα στον τραπεζικό λογαριασμό ή αν χρησιμοποιούνται για άλλο λόγο. Περιμένοντας, όπως ήδη αναφέραμε και πριν, ακόμα την απάντηση.

Γιάννης Τασσόπουλος: Πού πήγαν τα λεφτά ;

«Προχωρώ κανονικά σε αγωγή» συνέχισε ο κ. Τασσόπουλος μιλώντας στο «Ilia,news»: «Αφού αυτά τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο παρακρατήθηκαν θα διεκδικήσω την επιστροφή όλων των παρακρατήσεων που έγιναν στις αποζημιώσεις μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, τα χρήματα θα τα δωρίσω σε κάποιο ή σε κάποια ιδρύματα που θα αποφασίσω εκείνη την ώρα, όπως εξάλλου έκανα και με τις αποζημιώσεις που έπαιρνα όταν ήμουν εν ενεργεία αιρετός. Το θέμα έχει να κάνει καθαρά για το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους λόγους για τους οποίους παρακρατήθηκαν και θα ζητήσω μάλιστα να επιστραφούν οι παρακρατήσεις όλων».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα