Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022
17.8 C
Pýrgos

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ :«Ο Πύργος γιορτάζει, ο κ. Λιατσής… απουσιάζει»

spot_img

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

«Ο Πύργος γιορτάζει, ο κ. Λιατσής… απουσιάζει»

  • Μηδαμινό και φέτος το ενδιαφέρον για τον κορυφαίο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους

Η μεγαλύτερη νεανική και παιδική γιορτή της χώρας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και φέτος, στις 1-8 Δεκεμβρίου, το πιο απαιτητικό κοινό: τα παιδιά και τους εφήβους. Oι δρόμοι του Πύργου για μια ολόκληρη εβδομάδα θα μετατραπούν σε ένα απέραντο κινηματογραφικό πλατό με πρωταγωνιστές παιδιά και εφήβους που, αξιοποιώντας ακόμα και το κινητό ή το τάμπλετ τους, γυρίζουν ταινίες, ενώ την ίδια στιγμή στην Camera Zizanio προβάλλονται εκατοντάδες ταινίες παιδιών και νέων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου.

Το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ξεκινά αύριο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου με τις καλύτερες συνθήκες από κάθε άλλη χρονιά. Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του χρόνου υπογράφτηκε τριετής προγραμματική σύμβαση με το ΥΠΠΟ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ένα ζητούμενο ετών, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εγκατάσταση του Φεστιβάλ Ολυμπίας στον χώρο των αποθηκών του ΑΣΟ στο κέντρο του Πύργου, το οποίο παραχωρεί για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια. Για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού που θα επιτρέψουν την μετεγκατάσταση του Φεστιβάλ θα διατεθούν 8 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Δυστυχώς όμως η κορυφαία διοργάνωση που φέρνει τον Πύργο στο επίκεντρο του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος, τυγχάνει του μηδενικού ενδιαφέροντος του δήμου Πύργου. Η Δημοτική Αρχή του κ. Λιατσή αποφάσισε και φέτος να «απουσιάζει» από τη μεγάλη γιορτή που «ζωντανεύει» την  πόλη και το δήμο μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Είναι δικαίωμα της να αξιολογεί και να ιεραρχεί τις προτεραιότητες της. Αλλά φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσει και γι αυτό στους πολίτες του Πύργου.

Η δική μας θεώρηση είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Η Δημοτική Κίνηση «Όραμα Δημιουργίας» θα είναι αρωγός με κάθε τρόπο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ολυμπία» που προάγει τον πολιτισμό μας, που μορφώνει τα παιδιά μας και που τονώνει την τοπική μας οικονομία. Και βέβαια θα απαιτήσουμε την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού για την μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σ’ ένα πολυχώρο πολιτισμού που θα στεγάσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ολυμπία»

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα