ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Για τις προσλήψεις: Αθώος κρίθηκε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιτσής, μετά από «μαραθώνια» δίκη!


Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιατσής, ο οποίος κατηγορούταν για απιστία, αναφορικά με την πρόσληψη προσωπικού για την εκτέλεση έργων οδοποιίας.

Επρόκειτο για μια μαραθώνια δίκη, στην οποία ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν δεκάδες μάρτυρες από την πρώην και τη νυν δημοτική αρχή Πύργου.

Τελικά το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης, έκρινε αβάσιμες τις κατηγορίες στο πρόσωπο του δημάρχου Πύργου, αφού χρειάσθηκε εμπεριστατωμένη πραγματογνομωσύνη από ειδικούς.

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Εισαγγελέας ανέφερε ότι  δέχτηκε ανώνυμη επιστολή στο γραφείο του, η οποία του ζητούσε να καταδικαστεί ο Γαβρίλης Λιατσής

«Θα ήταν πολύ μεγάλο κακό εάν υπέκυπτε η Δικαιοσύνη σε ανώνυμες επιστολές, σε κακοήθειες και σε βρωμιές που δεν έχουν σχέση με την πολιτική. Μια πολιτική που πλέον δεν έχει καμία ελπίδα εάν συνεχιστούν τα πράγματα έτσι, καθώς αξιόλογοι  άνθρωποι δεν θα ασχοληθούν ούτε για δήμαρχοι, ούτε για βουλευτές. Αποτρέπει τους ικανούς, τους τίμιους και αυτούς που θέλουν και μπορούν να δημιουργήσουν,  ιδίως τους νέους» αναφέρει  μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του δημάρχου Πύργου.