30.2 C
Pýrgos
Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Γιορτή για τον έναν χρόνο ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» αύριο στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Το «Διάπλασις ΚΔΑΠ ΑμεΑ» γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και πραγματοποιεί μια ξεχωριστή γιορτή λήξης, αύριο Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιλαμβάνει την παρουσίαση θεατρικής παράστασης που σχεδίασαν και προετοίμασαν εξ’ ολοκλήρου τα ίδια τα παιδιά αλλά και έκθεση με τα έργα τέχνης που έχουν δημιουργήσει όλη αυτή την χρονιά κατά την παραμονή τους στο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης.

Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για δομή ΑμεΑ καθώς όλα όσα θα παρουσιαστούν αύριο το απόγευμα έχουν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους ωφελούμενους. Σκηνικά, κουστούμια, μουσική, έργα τέχνης!

Τίτλος της παράστασης «Ο Γάτος… που έσπαγε πλάκα!» της Αλίκης Τσιφτσοπούλου, στελέχους του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Διάπλασις» και υπεύθυνης του τμήματος εικαστικών και δημιουργικής απασχόλησης.

Τι όμως πραγματεύεται η όμορφη αυτή παράσταση που θα απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν αύριο το απόγευμα στο πάρκο Ξυστρή;

«Ένας γάτος πειρατής του αρέσει να πειράζει τα ζώα και να τους κάνει τη ζωή δύσκολη … κινδυνεύει ξαφνικά η ζωή του εξαιτίας μια φάρσας που ο ίδιος σκάρωσε αλλά τελικά επιβιώνει με την βοήθεια των ζώων» τονίζει η κ. Τσιφτσοπούλου ενώ μιλώντας για την όλη προσπάθεια των ωφελούμενων αναφέρει: «Οι δύο τελευταίοι μήνες των εικαστικών δράσεων στο ΚΔΑΠ ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΑμεΑ ήταν πολύ ξεχωριστοί και πολύ ενδιαφέροντες, τα σκηνικά, τα κοστούμια, η  μουσική, έχουν ετοιμαστεί από τα παιδιά.

Τα παιδιά και οι συντελεστές εκπαιδευτικοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, απορροφήθηκαν από  τη δουλειά και τίποτα δεν μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή τους. Ήθελαν όλα να τα ετοιμάσουν μόνα τους. Τα πινέλα τους …έλιωσαν, τα ψαλίδια τους πήραν φωτιά και το χαμόγελο ήταν και είναι μόνιμο στα χείλη τους. Όμως, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η αρμονία που υπάρχει μεταξύ τους κι ο τρόπος που συνεργάζονται. Είναι τόσο χαρούμενα κάθε φορά που προβάρουν τη στολή τους. Η παράσταση είναι για εκείνα κάτι σπουδαίο κι εμείς είμαστε εκεί για να τα υποστηρίζουμε και να τα καμαρώνουμε στην προσπάθειά τους».

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι το θέμα της θεατρικής παράστασης είναι πρωτότυπο,  είναι διαδραστικό, είναι βιωματικό, ανατροφοδοτεί τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες των παιδιών και στοχεύει ξεκάθαρα στο να βελτιωθεί σταδιακά η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία αλλά και να οδηγηθούν βαθμιαία στην πληρέστερη κοινωνική τους ένταξη, ώστε να  νιώσουν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειες τους.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε!

Με εκτίμηση,

Διάπλασις ΚΔΑΠ ΑμεΑ

ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Παρ. Ρήγα Φεραίου & Ανωνύμου, 271 31 – ΠΥΡΓΟΣ (πρώην Ηλειακό ΚΕΚ)

Πληροφορίες : 2621 037 361 2621 200 270

http://www.diaplasis.com.gr

https://www.facebook.com/diaplasiskdap/

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα