ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑ

«Γιορτή της ζωής» στην Αμαλιάδα!

  • 133
    Shares

Σε… «γιορτή της ζωής» μετέτρεψαν δεκάδες εθελοντές την αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Κυττάρων Αίματος «ΔΙΝΩ ΖΩΗ» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών του E.E.Σ Tοπικού Τμήματος Αμαλιάδας με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας  και με την υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι ήταν πάρα πολλοί αυτοί που προσήλθαν στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού για να προσφέρουν αίμα κάνοντας ένα πραγματικό «δώρο ζωής» στον άγνωστο συνάνθρωπό τους.

Ο φετινός Αύγουστος, ο μήνας των διακοπών και της ξεκούρασης, σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού, έχουν «στεγνώσει» όλες τις αιμοδοσίες σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα οι πολυμεταγγιζόμενοι συνάνθρωποί μας να υποφέρουν, χειρουργεία να αναβάλλονται, ακόμα… και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από την έλλειψη αίματος.

Οπότε, το σημερινό «δώρο» των εθελοντών αιμοδοτών ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή, συμβάλλοντας, κάθε «σταγόνα» μετράει, στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ολόκληρη η χώρα.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, όλους τους διοργανωτές και φυσικά το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας» είπε στο «Ilia.news» το μέλος του Συλλόγου «Δίνω Ζωή» κ. Λεωνίδας Ρούμπας και συνέχισε: «Όποιος δεν μπόρεσε να συμμετέχει στην σημερινή εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να δώσει καθημερινά αίμα, πρωί και απόγευμα, στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουμε ζωές».

Μιλώντας στο «Ilia.news» η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα. Γιάννα Σταυροπούλου είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές αλλά και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία. Μια σημαντική εθελοντική αιμοδοσία καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες τον φετινό Αύγουστο που συνέπεσε και με την πανδημία του κορωνοϊού, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση».


  • 133
    Shares