Γιόρτασε η Παναγία η Καθολική!

spot_img

Προτεινόμενα

Με μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από ολόκληρο το νομό γιόρτασε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, ο Βυζαντινός Ναός της Παναγίας της Καθολικής στη Γαστούνη. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, τον οποίο πλαισίωνε όλος σχεδόν ο ιερός κλήρος της βόρειας Ηλείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το «εκρηκτικό» έθιμο της καύσης του αράπη, με το ομοίωμα του «αράπη» να κρέμεται από το καμπαναριό του ιερού ναού και να παραδίδεται στις φλόγες, μέχρι να… εκραγεί το, παραγεμισμένο με εκρηκτικά, κεφάλι του!

Οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες έδωσαν το «σύνθημα» για την έναρξη της περιφοράς της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του οικισμού της Καθολικής, συνοδεία της Φιλαρμονικής, του ιερού κλήρου, των επισήμων και των χιλιάδων πιστών.

Όσο για τους επίσημους προσκεκλημένους; Θα έπαιρνε πολύ λιγότερη ώρα να αναφέρουμε ποιοι έλειπαν από το ποιοι παρέστησαν.  Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι ήταν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και δεκάδες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, το σύνολο σχεδόν των Ηλείων Βουλευτών αλλά και πολλοί (προσεχώς) υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον φωτογράφο και κινηματογραφιστή κ. Αναστάσιο Ξυμητούλια.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα