ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώργος Λαγός: «Η Δόξα σχεδιάστηκε για τετράδα και έφτασε να διεκδικεί τίτλο»

  • 379
    Shares

Με μια γλυκόπικρη γεύση αποχαιρέτισαν στη Δόξα τη σεζόν. Μια γλυκιά ανάμνηση, για το γεγονός ότι η ομάδα αν και σχεδιάστηκε προκειμένου να μπει στην τετράδα, κατάφερε αυτό το οποίο ουσιαστικά δεν είχε μπορέσει τα προηγούμενα χρόνια. Να φτάσει να διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο, έχοντας φορμαριστεί την κατάλληλη στιγμή. Η πίκρα που μένει, είναι ότι εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που της αναλογούσε και εν τέλει να μάθει, αν θα μπορούσε να κόψει πρώτη το νήμα.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Εκείνο για το οποίο ουδείς αμφιβάλλει, είναι για την προσφορά και το έργο του Γιώργου Λαγού. Ο Αχαιός τεχνικός της Δόξας, κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο και παρά τα προβλήματα που προέκυψαν μέσα στη σεζόν, η Δόξα είδε να τα ξεπερνάει και ταυτόχρονα να βγάζει νέα πρόσωπα, νέους παίκτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πήρε ένα ρόστερ στα χέρια του το οποίο όχι απλά παρέμεινα στάσιμο, αλλά παρουσίασε εξέλιξη, αναβάθμιση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις του Ηλία Κουλούρη, ο οποίος εξελίχτηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της ομάδας με τα γκολ που σημείωσε, ενώ από κάποιο σημείο και πέρα, μετά και την αποχώρηση Μπουρλάκη, ηγετικό ρόλο με τα γκολ του ανέλαβε ο Θανάσης Καλογερόπουλος, σε ένα νέο ρόλο πλέον, εν πολλοίς άγνωστο για εκείνον, όπως αυτός του σέντερ φορ. Για την επόμενη μέρα της Δόξας, ο Γιώργος Λαγός, ακόμα δεν γνωρίζει πολλά πράγματα. Το μόνο που γνωρίζει, ότι σύντομα θα υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα σε αυτόν και τη διοίκηση, μια συνάντηση μέσα από την οποία θα συζητηθούν τα πάντα σχετικά με το μέλλον της ομάδας. Από αυτή τη συνάντηση και μετά, θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα αναφορικά με το μέλλον του ίδιου στην τεχνική ηγεσία των Αετών.

 

«Τα παιδιά της Δόξας πέτυχαν έναν άθλο»

Μιλώντας για τη σεζόν αυτή την οποία έφυγε, ο Γιώργος Λαγός, ανέφερε: «Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε πέρσι το καλοκαίρι τη Δόξα, είχαμε κατά νου, ότι θα έχουμε ένα πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, με αντιπάλους όπως ο Αστέρας, η Νίκη Τραγανού, ο Ξενοφών, ο Αίας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο Πρωτάθλημα, με πανίσχυρους αντιπάλους. Ο στόχος μας ήταν να μπούμε στα Πλέι Οφ. Στην πορεία, καταφέραμε όχι απλά να εξασφαλίσουμε την είσοδό μας στην τετράδα, αλλά να είμαστε και πολύ κοντά στην κορυφή, σε απόσταση τέτοια η οποία μας επέτρεπε να έχουμε ακέραιες ελπίδες για κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου, ή έστω μέσω των Πλέι Οφ. Αυτό που πέτυχαν τα παιδιά, ήταν ένας άθλος. Αφενός επειδή είχαμε να επιλύσουμε μια σειρά από οργανωτικά προβλήματα, αφετέρου επειδή κάποιοι ποδοσφαιριστές ήρθαν μετά από μια σεζόν στην οποία ουσιαστικά δεν είχαν καταφέρει να αγωνιστούν. Αφού τα καταφέραμε να βρει η ομάδα τον ρυθμό της και οι παίκτες να ενσωματωθούν, προέκυψαν προβλήματα απουσιών, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές στο ρόστερ, μέσα από μετεγγραφές τον Γενάρη.  Έπρεπε να αντικατασταθεί ο Λιούρης που τα είχε πάει εξαιρετικά. Πήραμε τον Ιωάννου. Και πάνω που και τα νέα πρόσωπα αυτοί άρχιζαν να ενσωματώνονται, καθώς δεν ήταν μαζί μας από την αρχή της σεζόν, μας χτύπησε την πόρτα ο τραυματισμός του Ιωάννου. Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η σεζόν σχεδιάστηκε από εμάς με δυο παίκτες από τον Πύργο, τα αδέρφια Τσίγκρηλα, τα οποία όμως αποχώρησαν πρόωρα, δυο παίκτες οι οποίοι και αυτοί επρόκειτο να μας δώσουν πολύτιμες λύσεις. Με δεδομένα όλα αυτά λοιπόν, δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένος με όσα πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές μου».

 

 


  • 379
    Shares