14.7 C
Pýrgos
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Γιώργος Μπάδας: «Πέρσι πείστηκα στις 25 Ιουλίου να συνεχίσω-Ναι, έχω πρόταση να κατέλθω στις εκλογές της ΕΠΣΗ»  

spot_img

Από τα ψηλά, τις εθνικές κατηγορίες, στα χαμηλά ο Ολυμπιακός Ζαχάρως. Και πιο συγκεκριμένα, ούτε καν στην Α1 κατηγορία, εκεί που όπως και να το κάνουμε είναι η θέση του, αλλά στην καλύτερη περίπτωση στην Α2 κατηγορία και ίσως και ακόμα χαμηλότερα. Το φάντασμα των πέτρινων χρόνων, κάνει στη Ζαχάρω και πάλι την εμφάνισή του.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Η τριετία της εμπλοκής του Γιώργου Μπάδα, η οποία έφερε την αναγνώριση και την ανάδειξη της ομάδας ξανά μετά από αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν. Η «μετά-Μπάδα» εποχή στη Ζαχάρω, δεν αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορεί αφενός να αναδεικνύει τα όσα προσέφερε ο απερχόμενος Πρόεδρος και η διοίκηση,  αφετέρου όμως μπορεί να αναδεικνύει και λάθη τα οποία οδήγησαν στην έλλειψη διάδοχης κατάστασης.

Ο ίδιος, μιλάει στο ilia.news, περιγράφει τα όσα έγιναν, δείχνει και διάθεση αυτοκριτικής, αλλά απαντάει και σε ερώτημα για τα μελλοντικά του σχέδια στο ποδόσφαιρο.

 

-Απαντάει αρχικά στο γιατί πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό Ζαχάρως:

«Η απόφασή μου δεν είναι τωρινή. Θυμίζω ότι αυτή την απόφαση είχα πάρει πέρσι. Και με έπεισαν να επιστρέψω στις 25 Ιουλίου. Φέτος δεν πείστηκα. Και πέρσι η ομάδα περίμενε να επιστρέψω για να ξεκινήσει. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Οι ομάδες δεν εξαρτώνται από έναν άνθρωπο. Οι παράγοντες έρχονται και φεύγουν. Οι ομάδες παραμένουν».

-Για την πορεία της ομάδας αυτά τα τρία χρόνια:

«Ξεκινήσαμε από χαμηλά. Ήμουν και εγώ καινούργιος στο ποδόσφαιρο. Έγιναν και λάθη. Όμως κάθε χρόνος που περνούσε γίνονταν και λιγότερα. Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως είχε βρεθεί για πολλά χρόνια στην ανυποληψία. Δεν είναι ότι σε αυτά τα τρία χρόνια φτάσαμε να παίξουμε στη Γ’΄ Εθνική. Είναι ότι ο Ολυμπιακός ξανάγινε μια ομάδα την οποία αναγνώρισαν όλοι. Ξανάγινε η ομάδα που αρμόζει. Και μην ξεχνάτε ότι ο φετινός Ολυμπιακός Ζαχάρως, δεν διαλύεται λόγω χρεών, αλλά λόγω έλλειψης προσώπων και παραγόντων. Η ομάδα παραδίδεται χωρίς χρέη. Όμως για να προχωρήσει, χρειάζεται να στηριχθεί από τους πάντες. Τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά. Θα ήθελα να δω μια συστράτευση. Να δω τους παλαίμαχους της ομάδας να είναι δίπλα σε αυτή. Και όχι απαραίτητα για να συνεχίσω να είμαι Πρόεδρος. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημά μου. Θα μπορούσε να μπει κάποιος άλλος και εγώ να προσφέρω τη βοήθειά μου. Τη σεζόν που έφυγε, ήμουν εγώ Πρόεδρος. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήμουν μόνος. Είχα ανθρώπους οι οποίοι με στήριξαν. Οι συνεργάτες μου, τα στηρίγματά μου. Όπως ο κ. Σπηλιόπουλος και ο κ. Γουργούλης, τους οποίους και ευχαριστώ. Όπως βλέπουμε και αυτοί αποσύρονται τώρα και διάδοχη κατάσταση δεν υπάρχει».

 

-Ο Γιώργος Μπάδας απαντάει αν στο διάστημα αυτό έχει ξεχωρίσει κάποια από τα λάθη που έγιναν:

«Πριν με ρωτήσετε, ήθελα να μιλήσω γι’ αυτό. Καιρό τώρα κάθομαι και σκέφτομαι αν έκανα κάποια λάθη. Και καταλήγω στο ότι το μόνο λάθος που έγινε, ήταν ότι η ομάδα δαπάνησε αρκετά χρήματα για ποδοσφαιριστές, χωρίς να υπάρχει από κάτω μια υποδομή. Χωρίς να μείνει τίποτα. Ίσως σε αυτό τον τομέα, μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση. Όμως μην ξεχνάμε ότι και η κατάσταση ήταν δύσκολη και η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο είναι σκληρή. Για να προχωρήσεις και να ξεφύγεις από εκεί που βρίσκεσαι, πρέπει να συμβιβαστείς με το δεδομένο ότι μια ομάδα χρειάζεται μεταγραφές. Έπειτα όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και δικά σου δελτία να έχεις, θα έρθει η μέρα που θα φύγουν για σπουδές, που θα σου αρνηθούν να παίξουν και θα ζητήσουν να πάνε σε άλλη ομάδα. Υπήρχε και στη Ζαχάρω ένα δελτίο, ο Γκούσκος, ο οποίος όμως βλέποντας ότι δεν υπήρχε προοπτική ζήτησε να φύγει κι αυτός και ήταν λογικό να μην μπορεί άλλο να μείνει. Εκείνο το οποίο με ικανοποιεί, είναι ότι όλοι οι παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκα, έχουν να λένε ότι δείξαμε συνέπεια, δεν τους φάγαμε χρήματα, δεν τους «ρίξαμε». Και με ικανοποιεί ότι μια σειρά από ποδοσφαιριστές, μέχρι πριν λίγες μέρες, περίμεναν χωρίς να πάνε πουθενά και ερχόντουσαν και μου έλεγαν, -εμείς θα περιμένουμε πρώτα να δούμε τί θα κάνει ο Μπάδας. Αυτό για μένα ήταν μια ηθική ικανοποίηση και πάνω απ’ όλα, κάτι το οποίο δείχνει έναν δρόμο. Ότι η Ζαχάρω διάθετε παίκτες, τους οποίους αν υπήρχε η δυνατότητα να εκλεγεί μια διοίκηση, την άλλη μέρα το πρωί θα ήταν όλοι παρόντες. Εάν σε αυτό που ξεκινήσαμε, με τα λάθη μας, υπήρχε η δυνατότητα να έχει και συνέχεια, τότε ναι, θα υπήρχε και η λεγόμενη υποδομή, η βάση για να στηριχθεί μια ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, όπως αρμόζει στον Ολυμπιακό Ζαχάρως. Μια ομάδα η οποία δίπλα της θα έφερνε και περισσότερα νέα παιδιά με φιλοδοξίες».

 

-Για το αν αληθεύει αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι επίκειται ενασχόλησή του με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου και δη να κατέλθει υποψήφιος για την Ε.Ε. της ΕΠΣΗ, απαντάει:

«Πράγματι έχω δεχθεί πρόταση να κατέλθω υποψήφιος για την Ε.Ε. της ΕΠΣΗ. Δεν το κρύβω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Έχω δεχθεί μια πρόταση την οποία και σκέφτομαι…».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα