ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώργος Μώρος: «Όλοι όσοι αγαπάμε τον Πανηλειακό, πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι»


Ο Γιώργος Μώρος, είναι ο άνθρωπος που του ανατέθηκε από τον Πανηλειακό να ξεκινήσει συζητήσεις με επιχειρηματίες για το μέλλον της ομάδας. Είναι επί της ουσίας ο άνθρωπος που έκανε πέρσι τα πάντα για να μην διαλυθεί η ομάδα, η οποία με μαθηματική ακρίβεια όδευε να βιώσει ξανά μια επανάληψη των γεγονότων του 2015, όταν και περιήλθε σε αδράνεια, χάνοντας τη συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική και υποβιβάστηκε μετά από 27 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Σήμερα, ο Γιώργος Μώρος μιλάει αποκλειστικά στο ilia.news, απαντάει σε κρίσιμα ερωτήματα και περιγράφει τις απόψεις του για το μέλλον του πιο ιστορικού συλλόγου της Ηλείας. Κάνει μια αναδρομή στα όσα έλαβαν χώρα τη σεζόν που έφυγε, μιλάει για την προσπάθεια που θα κάνει προς την ΕΠΟ, να γίνει τελικά αναδιάρθρωση στη Γ΄ Εθνική και ο Πανηλειακός να μην υποβιβαστεί, αλλά το κυριότερο, μιλάει για το μέλλον, για τις προσπάθειες που θα κάνει, για τον Κώστα Ντάβαρη, αλλά και για την ανάγκη να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι, βάζοντας τα «εγώ» τους κάτω από την ομάδα.

 

«Εκείνο που έλλειψε από την ομάδα ήταν ένας έμπειρος ηγέτης»

Ο Γιώργος Μώρος, κάνει αρχικά μια αναδρομή στη σεζόν που έφυγε:

«Πέρσι το καλοκαίρι ξεκίνησα μόνος μου μια προσπάθεια την οποία δεν πίστευε κανένας. Στη συνέχεια ήρθε κοντά μου ο Κώστας Λούσκος και τα υπόλοιπα παιδιά και ο μοναδικός στόχος που θέσαμε, ήταν να κατέβει η ομάδα στο γήπεδο. Δεν είχαμε ποδοσφαιριστές, γνωρίζαμε ότι υποβιβάζονται έξι ομάδες, αλλά θα ήταν ντροπή για μας να μην κατέβει ο Πανηλειακός στην κατηγορία που έπρεπε να αγωνιστεί. Μαζέψαμε όσους ντόπιους ποδοσφαιριστές μπορούσαμε και στήσαμε μια ομάδα την τελευταία στιγμή. Εάν η ομάδα είχε κερδίσει με Ζάκυνθο, Τσιλιβή και Γύθειο, τα οποία δικαιούνταν να κερδίσει, ενώ είχε και κόντρα διαιτησία, αν λοιπόν κέρδιζε αυτά τα ματς, σήμερα ο Πανηλειακός θα διεκδικούσε παραμονή. Αυτό το λέω για να υπογραμμίσω το μέγεθος της προσπάθειας που έγινε, ενώ αρχικά ο στόχος ήταν μόνο να κατέβει η ομάδα. Αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, αλλά και προβλήματα εκ των έσω, τα οποία λίγο πολύ τα ξέρουμε όλοι. Προβλήματα με γονείς, οι οποίοι απαιτούσαν να παίζουν τα παιδιά τους. Επίσης, δεν υπήρχε ο διοικητικός ηγέτης στην ομάδα, ο έμπειρος ηγέτης. Και νομίζω ότι αυτό ήταν που μας στοίχισε περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε οργάνωση. Υπήρξε και με το παραπάνω. Ο Πανηλειακός σαν οργανισμός ήταν αρτιότερα συγκροτημένος ακόμα και από ομάδες οι οποίες τελικά τερμάτισαν ψηλότερα από εμάς. Απλά, έλλειπε ο ηγέτης όπως είπα, ο άνθρωπος ο οποίος σε δύσκολες στιγμές, θα καλούνταν να πάρει κρίσιμες αποφάσεις. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά. Από τον φροντιστή, μέχρι τον αείμνηστο Πρόεδρο. Δεν θέλω να ονοματίσω κανέναν μήπως ξεχάσω κάποιον και παρεξηγηθώ. ‘Aλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, έθεσαν το λιθαράκι τους σε αυτή την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν την εφετινή χρονιά, αλλά και τους προπονητές οι οποίοι εργάστηκαν στην ομάδα».

 

 

«Η αναδιάρθρωση είναι προς το συμφέρον όλων των ομάδων»

Για το κρίσιμο θέμα της αναδιάρθρωσης, τις ενέργειες που θα κάνει, αλλά και τα επιχειρήματα που θα θέσει προς την ΕΠΟ, αναφέρει:

«Έχουμε ξεκινήσει κάποιες ενέργειες. Μέσα στη βδομάδα εγώ με κάποια μέλη της διοίκησης, θα βρεθούμε στην Αθήνα, να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με κάποια μέλη της ΕΠΟ. Έχουμε δίπλα μας και τη συμπαράσταση του Άρη Κουλούρη και της ΕΠΣ Ηλείας, την οποία είχαμε όλη τη χρονιά. Και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Και ελπίζουμε ότι μπορεί να παραμείνουμε στην κατηγορία, καθώς θα είναι ό,τι καλύτερο για τον Πανηλειακό. Το σκεπτικό μας είναι να γίνει αναδιάρθρωση και να αυξηθούν οι όμιλοι. Το οποίο πιστεύω ότι συμφέρει και όλες τις ομάδες τη Γ΄ Εθνικής, σε πολλά θέματα, προπάντων οικονομικά. Θα κυνηγήσουμε το συμφέρον μας μέχρι τέλους».

 

«Δεν νοείται ομάδα με εκατό παιδιά στις ακαδημίες να μην υπάρχει»

Ο Γιώργος Μώρος, περιγράφει με λίγα λόγια το σκεπτικό του για τον Πανηλειακό για την επόμενη μέρα:

«Για την επόμενη μέρα του Πανηλειακού, σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν αγωνιστεί, ο στόχος ο δικός μας, εμένα και της διοίκησης, είναι να υπάρχει η ομάδα. Και ο Πανηλειακός θα υπάρχει. Σε όποια κατηγορία κι αν βρεθεί. Δεν νοείται ο Πανηλειακός με εκατό παιδιά στις ακαδημίες του, με δύο από τους κορυφαίους προπονητές της Ηλείας στο δυναμικό του, τον Θοδωρή Βαγγόπουλο και τον Κώστα Μπακάλη, με ένα προπονητικό κέντρο που δεν διαθέτουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, να μην υπάρχει στα γήπεδα και να μην πρωταγωνιστεί».

 

«Στην ομάδα χρειάζονται όλοι. Ακόμα και τα ball boys»

Πιο κάτω, γίνεται πιο συγκεκριμένος αναφορικά με εκείνα που προσδοκά από τις ενέργειες που θα κάνει:

«Μέχρι στιγμής, έχω κάνει κάποιες επαφές με τον Κώστα Ντάβαρη, ο οποίος κατά τα γνώμη μου, την οποία έχω μεταφέρει στο Δ.Σ. και την οποία έχω αναφέρει και δημόσια, είναι ότι είναι αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή από τον Πανηλειακό. Ο διοικητικός ηγέτης! Ο άνθρωπος με την εμπειρία που θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Τονίζω ότι όσοι είμαστε Πανηλειακοί και αγαπάμε την ομάδα, πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να βάλουμε κάτω τα εγώ μας και πιο πάνω απ’ όλα την ομάδα.  Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Εγώ με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο, είμαστε 47-48 χρόνων. Πρόπερσι, οι δυο μας, σε πολλά παιχνίδια, κάναμε τα ball boys. Στόχος μου, είναι μέχρι 15 Ιουνίου, η ομάδα να έχει διοίκηση και να αρχίσει να ετοιμάζεται σε όποιο πρωτάθλημα κληθεί να αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα, πρέπει να επισημάνω κάτι. Οποιοσδήποτε διοικητικός ηγέτης, δεν μπορεί μόνος του. Τους χρειάζεται όλους! Επίσης, θέλω να αναφέρω, ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Σάκη Θεοδωρακόπουλο, ένα παιδί από τα σπλάχνα του Πανηλειακού, το οποίο έχει ματώσει σε όλους τους τομείς για τον Πανηλειακό. Και είπαμε να του δώσουμε την ευκαιρία να κάνει ένα ξεκίνημα ως πρώτος προπονητής. Τα λέω όλα αυτά, διότι όλοι όσοι αγαπάμε τον Πανηλειακό, πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι. Είναι χρήσιμοι όλοι, ακόμα και το ball boys. Και θα κλείσω με κάτι που πολλοί δεν έχουν καταλάβει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο Πανηλειακός θες αυτό λέγεται ανδρική ομάδα, θες αυτό λέγεται γυναικεία ομάδα, θες αυτό λέγεται ακαδημία, στα δύσκολα είναι ένας και ενωμένος».