15.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Γιώργος Τσουραπάς: «Ούτε παύλα στα πρωταθλήματα, ούτε πρωταθλητές στα χαρτιά»

spot_img

Ο Γιώργος Τσουραπάς, ανεξάρτητο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας, μίλησε αποκλειστικά στο ilia.news, για την άποψή του σχετικά με τα πρωταθλήματα. Ο Γιώργος Τσουραπάς, δεν είναι απλά ένας διοικητικός παράγοντας της καρέκλας, αλλά βρίσκεται πάντα μέσα στα γήπεδα, πάντα κοντά στις ομάδες, βιώνει τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους.

 

Ξεκαθαρίζει, σε κάθε τόνο, ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουμε στη νέα αγωνιστική περίοδο. Είναι αντίθετος με οποιαδήποτε ιδέα παύλας, δηλαδή ακύρωσης της σεζόν, τροποποίησης των προκηρύξεων, αλλά και ανάδειξης πρωταθλητών στα χαρτιά. Συστήνει στην ΕΠΟ να προβλέψει διάταξη για πανδημίες και καταστάσεις ανωτέρας βίας στους νέους Κανονισμούς, αλλά και να θυσιάσει κάποιους από τους παχυλούς μισθούς κάποιων στελεχών της, ώστε να ενισχύσει οικονομικά τις Ενώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα καλύψουν λειτουργικές ανάγκες των ομάδων τους, όπως είναι τα έξοδα διαιτησίας.

Ο Γιώργος Τσουραπάς, υπογραμμίζει αρχικά ότι: «Το ποδόσφαιρο για όλα τα σωματεία, αυτή τη στιγμή είναι σε δεύτερη μοίρα. Πρώτο μέλημα όλων μας είναι το μεγάλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Όταν ξεπεραστεί αυτή η κρίση, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, περνάει μια δοκιμασία, όμως πρέπει να συνεχίσει και να στηριχθεί».

 

«Οποιαδήποτε αλλαγή στις προκηρύξεις θα επιφέρει αδικίες»

Αναφορικά με τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από τα αρμόδια όργανα για το μέλλον των πρωταθλημάτων, ανέφερε:  «Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, η οποία δεν θα προβλέπεται από τις προκηρύξεις, θα προκαλέσει αδικίες. Θα έπρεπε να υπάρχει άρθρο και για λόγους ανωτέρας βίας στους Κανονισμούς και τις Προκηρύξεις. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει άμεσα, τη νέα περίοδο. Αυτά τα παθαίνουν στην Ομοσπονδία, γιατί αντιγράφουν κάθε χρόνο τους Κανονισμούς, αλλά δεν βάζουν νέα στοιχεία. Συνεπώς, οποιαδήποτε αλλαγή αυτή τη στιγμή των προκηρύξεων, θα αδικήσει ομάδες. Σας αναφέρω ενδεικτικά ότι η Δάφνη μέχρι την προηγούμενη Κυριακή ήταν πρώτη και με μια ήττα την τελευταία Κυριακή είναι τέταρτη. Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει. Και σας αναφέρω ένα παράδειγμα».

Ο Γιώργος Τσουραπάς είναι κατηγορηματικός, ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν και στη συνέχεια να εξεταστεί το πότε και πώς θα ξεκινήσουν τα επόμενα:

«Τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν. Και του χρόνου να βρεθεί μια φόρμουλα, ώστε να έχει λιγότερα παιχνίδια. Θα μπορούσε η σεζόν να επεκταθεί και τον Σεπτέμβρη. Να συνεχιστεί από το σημείο που είχε διακοπεί, ή κάτι ανάλογο, πάντα σε συνάρτηση και με το πότε θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Και βέβαια να δοθεί και η ανάλογη παράταση στις μετεγγραφές, ώστε να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί των ομάδων. Και όπως προανέφερα, μόλις σχεδιαστεί η ερχόμενη σεζόν, να μπει άρθρο για ανωτέρα βία, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προβλέψεις. Και αν κάτι δεν προβλέπεται, θα αποφασίζει το αρμόδιο όργανο. Το ξαναλέω. Λύσεις υπάρχουν. Το μόνο που δεν μπορεί να γίνει, είναι να σταματήσουμε εδώ και να βγουν πρωταθλητές στα χαρτιά».

«Είναι αντίθετος στο να μπει παύλα»

Ο Γιώργος Τσουραπάς, είναι αντίθετος στην ιδέα και την άποψη να σταματήσουμε εδώ και να αναδειχθούν στα χαρτιά οι πρωταθλητές, αλλά είναι και αντίθετος στην ιδέα να ακυρωθεί η σεζόν. Να μπει η λεγόμενη παύλα: «Προφανώς είμαι αντίθετος με την ιδέα να μπει παύλα στα πρωταθλήματα. Έχουν γίνει έξοδα, έχουν τραβήξει τα πάνδεινα οι ομάδες. Δεν την καταλαβαίνω την παύλα. Σαν έσχατη λύση, το ξαναλέω, θα μπορούσε να δοθεί ένα μικρό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, αγώνες κατάταξης, ανάλογα, με μετατόπιση της αγωνιστικής περιόδου».

 

Να συνεισφέρει η ΕΠΟ στις διαιτησίες

Ο Γιώργος Τσουραπάς, θίγει και ένα ακόμα πολύ σημαντικό ζήτημα, που είναι η χρηματοδότηση των σωματείων, ή τέλος πάντων η ενίσχυσή τους:

«Θα μιλήσω για συμμετοχή των ΕΠΣ στις διαιτησίες. Μια φορά η ΕΠΟ, ας κόψει από τα golden boys και ας καλύψει τις Ενώσεις για να στηρίξουν με τη σειρά τους τα έξοδα διαιτησίας των σωματείων. Θα μιλήσω και για το 800αρι της Πολιτείας. Είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επιχορήγηση με 800 ευρώ στα αθλητικά σωματεία. Μιλάω για τον τρόπο. Δηλαδή ένα μικρό σωματείο, για να πάρει 800, πρέπει να πληρώνει λογιστή και αυτό είναι δύσκολο. Θα εξανεμιστούν τα 800. Θα μπορούσε να επιχορηγήσει την ΕΠΟ ή τις Ενώσεις απευθείας, για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας. Με αυτό τον τρόπο, τα λεφτά δεν θα πήγαιναν καν στον παράγοντα, αλλά κατευθείαν για τις ανάγκες του σωματείου. Ο σκοπός δεν είναι να πάρει ο παράγοντας το 800αρι, αλλά το σωματείο, για την κάλυψη εξόδων των διαιτητών. Έτσι ευεργετούνται όλα τα σωματεία, τα οποία είτε είναι νομότυπα ή μη, λειτουργούν και συντηρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί παίζουν. Και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα».

 

«Μεγάλο πρόβλημα στις Ακαδημίες»

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Γιώργος Τσουραπάς, στάθηκε και στο κομμάτι των Ακαδημιών, εκεί όπου κατά τη γνώμη του υπάρχει τεράστιο πρόβλημα: «Τα σωματεία που διατηρούν Ακαδημίες, που δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, έχουν πρόβλημα. Χάνονται τα παιδιά και είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν αυτά τα έξοδα για τους προπονητές τους. Θυμηθείτε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να στηθούν ξανά οι Ακαδημίες. Και θα χρειαστούν τα σωματεία ενίσχυση. ΕΠΟ και Πολιτεία πρέπει να βοηθήσουν και στον τομέα της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου».

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα