23.1 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Γιώργος Esaj: Το -next best thing- του Αστέρα Αμαλιάδας

spot_img

Προτεινόμενα

Έχουμε φάει όλο το καλοκαίρι για να ασχολούμαστε με τους παίκτες που έφυγαν από τον Αστέρα, αν τα δελτία τους δόθηκαν κανονικά ή όχι, αν ήρθαν ή θα έρθουν κάποιοι αλλοδαποί ή Έλληνες από άλλες πόλεις, πόσα λεφτά θα ζητήσουν, πόσο χρόνο θα κάτσουν και άλλα τέτοια αδιέξοδα, σε μια ομάδα η οποία έχει υποστεί βαθύ πλήγμα και δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια της. Δεν έχουμε όμως ασχοληθεί με ένα υγιές κομμάτι που είναι οι υποδομές της, η δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και αναδεικνύει διαρκώς παίκτες. Μια Ακαδημία η οποία αν δεν υπήρχε, σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε δελτίο τσακιστό.

Το ilia.news, σας παρουσιάζει σήμερα, το ανερχόμενο αστέρι της ομάδας, τον 16χρονο ύψους 1.83μ. τερματοφύλακα Γιώργο Εσάι, ένα παιδί το οποίο ήδη γυμνάζεται στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Κώστα Κλάδη και αποτελεί δίδυμο με τον Σλοβάκo Ματέι Βόζαρ, έως ότου επιστρέψει ο Μιχάλης Βλάχος. Ο οποίος Βλάχος, με τον Εσάι, εκτός απροόπτου, θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια το δίδυμο τερματοφυλάκων του Αστέρα, ένα δίδυμο γηγενές, βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας.

Ο Γιώργος Esaj, έχει γεννηθεί στις 2 Απριλίου του 2002 στην Αλβανία, όμως σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις δυο μηνών, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, τόπο στον οποίο ζούσαν οι γονείς του και ειδικά ο πατέρας του, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από 17 χρόνων.

Από τα…αλώνια όπου ξεκίνησε ο Γιώργος Εσάι, ονειρεύεται μια μέρα να γίνει βασικός τερματοφύλακας στον Αστέρα.

Ο Γιώργος, από μικρή ηλικία έδειξε έφεση στο ποδόσφαιρο. Του άρεσε να παρακολουθεί στην τηλεόραση, να πηγαίνει στα γήπεδα. Ήταν μικρό παιδί για να θυμάται το έπος του 2004, είναι όμως βέβαιο ότι μεγάλωσε με την «αύρα» του 2004 και όσα επακολούθησαν. Παιδικός του ήρωας, ο Ισπανός θρυλικός πορτέρο Ίκερ Κασίγιας. Πότε στο σχολείο και πότε στην αλάνα, έπαιζε ποδόσφαιρο και πάντα ήταν ο άνθρωπος που θα καθόταν στο τέρμα. Του άρεσε η θέση, του άρεσε η ιδέα.

Ο Ίκερ Κασίγιας, είναι ο παιδικός ήρωας του Γιώργου και δεσπόζει στην προσωπική του σελίδα στο facebook

Ο Εσάι Κατοικεί στα Δουνέικα και σε ηλικία δώδεκα ετών, άρχισε να πηγαίνει στο γήπεδο του τοπικού Απόλλωνα για προπονήσεις. Ήταν βέβαια πολύ μικρός για να παίξει. Τότε του μπήκε η ιδέα να πάει σε μια καλύτερα οργανωμένη ομάδα, με Ακαδημία. Σε ηλικία 13 ετών, ο πατέρας του τον έγραψε στην Ακαδημία του Αστέρα Αμαλιάδας. Καθημερινά, τον πηγαινοέφερνε στην Αμαλιάδα για να κάνει προπονήσεις. Ο Λύσσανδρος Τζαβάρας τον ενέταξε στην παιδική ομάδα. Αγωνίστηκε για τρία χρόνια στο Παιδικό Πρωτάθλημα. Κατέκτησε δυο φορές τον τίτλο και μια φορά έφτασε στον τελικό. Φέτος το καλοκαίρι, με αφορμή το διοικητικό και αγωνιστικό κενό, ήρθε η κλήση του στη μεγάλη ομάδα του Αστέρα. Όσοι βρέθηκαν στα πρώτα δοκιμαστικά, άρχισαν να αναρωτιούνται ποιο είναι αυτό το ψηλό παιδί που κάθεται στο τέρμα. Οι πρώτες «συστάσεις» είχαν ήδη γίνει.

Με την άφιξή του στην παιδική ομάδα του Αστέρα, πήρε και τον πρώτο του τίτλο στην Ηλεία.

«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί, ήταν αυτό που αγαπούσα. Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι το οποίο αγαπώ και θέλω να ακολουθήσω».

Το γεγονός ότι έχει αλβανική υπηκοότητα, ήταν και ο λόγος για τον οποίο αν και δοκιμάστηκε και άφησε καλές εντυπώσεις, δεν έκανε ποτέ επίσημη συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Προεπιλογής για τις Εθνικές Ομάδες. Σύντομα, θα λάβει την ελληνική υπηκοότητα και θα μπορεί να αγωνίζεται ως Έλληνας. Είναι κάτι το οποίο θα τον βοηθήσει στο ποδόσφαιρο, καθώς εκτός του ότι θα πάψει να καταλαμβάνει θέση ξένου, θα μπορεί και ως πολίτης της Ε.Ε. να μετακινείται  ευκολότερα σε ομάδες του εξωτερικού. Στο κρίσιμο ερώτημα αν μια μέρα θα επέλεγε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, δεν χρειάστηκε χρόνο καν να το σκεφτεί: «Φυσικά θα έπαιζα με μεγάλη μου χαρά στην Εθνική Ελλάδας».

Τα σωματικά του προσόντα, αναδεικνύουν ένα ταλέντο το οποίο με την κατάλληλη δουλειά μπορεί να φτάσει ψηλά.

Για την ώρα, ο Γιώργος Εσάι δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Ήδη αποτελεί την πρώτη εναλλακτική επιλογή στον “‘ασο” για τον Κώστα Κλάδη, ενώ δεν θα αργήσει η μέρα, σε λίγα χρόνια, όπου και ο Αστέρας θα μπορέσει να του δώσει έναν πιο αυξημένο ρόλο στο ρόστερ.

Το μότο του είναι «δουλειά, το κεφάλι χαμηλά και προσπάθεια. Τίποτα δεν κατακτάς χωρίς δουλειά και προσπάθεια».

Και όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Εσάι, τα προσόντα τα έχει. Αν πράγματι, επιμείνει και δουλέψει, τότε ο δρόμος του στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι ανοιχτός. Το μέλλον του ανήκει…

Από την παιδική του ηλικία, είχε όνειρο να μπει στις ράγες της επιτυχίας στο ποδόσφαιρο. Πλέον, δείχνει να βρίσκεται πάνω σε αυτές. Πόσο μακριά θα φτάσει, θα δείξει ο χρόνος…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα