ΗΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γρηγόρης Κατσώλης: «Κύριοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σταματήστε να στοχοποιείται τους συναδέλφους»


«Σκοπός της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού Ηλείας το 2017, ήταν η επαρκή στελέχωση και ο άρτιος εξοπλισμός αυτών. Δυστυχώς στην πορεία δεν επιτεύχθη ο σκοπός αυτός, με αποτέλεσμα η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, δημιουργώντας υποστελεχομένες υπηρεσίες, με τεράστια εδαφική αρμοδιότητα, καθιστώντας το έργο των συναδέλφων δύσκολο.

Αυτοί που αποφάσισαν την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, δεν έλαβαν υπόψιν τους τα πραγματικά τεράστια προβλήματα που θα δημιουργήσει η υφιστάμενη δομή των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νομού Ηλείας, δεν έλαβαν υπόψιν τον δείκτη εγκληματικότητας ορισμένων περιοχών και το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργεί η παρουσία χιλιάδων αλλοδαπών υπηκόων σε περιοχές που χρήζουν αυξημένη αστυνόμευση.

Δήμοι και Περιφέρεια, θέλοντας προφανώς, να εξυπηρετήσουν το πελατειακό τους κοινό διατήρησαν και σε άλλες περιπτώσεις κατήργησαν Αστυνομικά τμήματα με μοναδικό γνώμονα τον βαθμό επιρροής που είχαν οι τοπικοί παράγοντες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Κτιριακές εγκαταστάσεις που αποτελούν ντροπή, κτίρια φαντάσματα, σκέτες υγειονομικές βόμβες και απροσπέλαστα για το ευρύ κοινό. Προφανώς οι καφενειακού τύπου συζητήσεις στις οποίες δέσποζε το ” κατόπιν ενεργειών μου” ως προς την διατήρηση ενός τμήματος έναντι κάποιου άλλου είχαν μεγαλύτερη σημασία από την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους πολίτες της Ηλείας.

Κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής σταματήστε επιτέλους να στοχοποιείται τους συναδέλφους ρίχνοντας τους το ανάθεμα για οτιδήποτε έκνομο συμβαίνει, φέρνοντας τους παράλληλα απέναντι από τους πολίτες. Να γνωρίζεται όλοι, ότι οι συνάδελφοι καταβάλουν δίχως υπερβολή τιτάνια προσπάθεια, προκειμένου να εκπληρώσουν τον όρκο τους και να τιμήσουν την στολή που φοράνε. Επιχειρούν πλέον, ένεκα του μεταναστευτικού- προσφυγικού, σε όλη την επικράτεια, εργάζονται χωρίς ρεπό, εκτελούν υπηρεσία σε οχήματα και κτίρια που σε καμία προηγμένη χώρα δεν θα είχαν θέση ενώ καταβάλουν από το υστέρημά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τα άκρως απαραίτητα.

Έχουμε καταντήσει πλέον γραφικοί να ζητάμε τα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται να πάρετε αποφάσεις για να πείσετε τους συναδέλφους να κάνουν την δουλειά τους, να είστε βέβαιοι ότι την κάνουν με υπερηφάνεια, με αστείρευτο ζήλο και αγόγγυστα. Για το μόνο το οποίο κουραστήκαμε είναι να σας πείσουμε ώστε επιτέλους να ασχοληθείτε σοβαρά με όλα αυτά που δυσχεραίνουν το έργο μας και αποτελούν τροχοπέδη για την ασφάλεια των πολιτών. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιζητούμε την αγαστή συνεργασία τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και με τους πολίτες προς όφελος όλων μας.

 

Κατσώλης Γρηγόρης

Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας.

Επικεφαλής της Νέας Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ηλείας».