Γ. Γεωργιόπουλος: 3,7 εκατ. ευρώ μέσω ΟΧΕ για τον δρόμο Πύργος-Κατάκολο

spot_img

Προτεινόμενα

Η ΠΕ Ηλείας μέσα από την ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος- Αρχαία Ολυμπία, ύψους περίπου 3,7 εκατ.ευρώ, προωθεί έργα που θα αναβαθμίσουν τον επαρχιακό δρόμο Πύργος-Κατάκολο.

Μάλιστα, στόχος είναι η επάρκεια του φωτισμού και η αναβάθμισή του για να βελτιωθεί η ασφάλεια και η αισθητική του δρόμου. Ο Αντιπερειφερειάρχης Ηλείας,  Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι στις αρχές του φθινοπώρου θα είναι έτοιμες οι υπηρεσίες να δημοπρατήσουν το έργο.

Ακόμα σχεδιάζεται η βελτίωση του οδικού δικτύου όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και των πεζών με την παράλληλη πεζοδρόμηση ορισμένων τμημάτων και την διαμόρφωση ποδηλατόδρομου.

«Μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες στο πλαίσιο της ΟΧΕ είναι ο δρόμος από τον Πύργο έως το Κατάκολο περνώντας από Αγ. Ιωάννη. Ο δρόμος αυτός ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους κατοίκους του Πύργου και όχι μόνο όσους κατεβαίνουν στο Κατάκολο αλλά και συμπολίτες μας από τον Πύργο που εκεί κάνουν τον περίπατό τους και την αναψυχή τους. Για τον δρόμο αυτό έχουμε προϋπολογίσει ένα ποσό 3,7 εκατ. Ευρώ και θέλουμε να βελτιώσουμε όχι μόνο την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αλλά και την δυνατότητα που μπορούμε να δώσουμε στην κυκλοφορία των πεζών. Θέλουμε να δούμε αν σε αυτά τα μεγάλα πεζοδρόμια που ήδη υπάρχουν αν γίνεται να τα μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες του Πύργου και σε όποιον άλλο θέλει μέσω ενός ποδηλατοδρόμου να κάνουν την διαδρομή έως τον Άγιο Ιωάννη και γιατί όχι και μέχρι το Κατάκολο να μπορεί να πεζοδρομηθεί και να καλωπιστεί αυτός ο δρόμος. Νομίζω ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους από την κρουαζιέρα θέλουν να ανεβαίνουν με άλλα μέσα εκτός από αυτοκίνητα στην πόλη του Πύργου» ανέφερε ο κ. Γεωργιόπουλος.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα