ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική: Πώς “καίγεται” το σενάριο περί “μερικών” υποβιβασμών και η δύσκολη “γεωγραφία” της Ε.Ε./ΕΠΟ


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρχίζουν τα διάφορα σενάρια στη «μαρτυρική» Γ΄ Εθνική. Τις τελευταίες μέρες, κυοφορήθηκε ένα σενάριο το οποίο έλεγε ότι από τη στιγμή που δεν ανεβαίνουν ομάδες από τα τοπικά, θα έπρεπε και να υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες από τη Γ΄ Εθνική. Λιγότερες από όσες προβλέπει η προκήρυξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο αυτό έπαψε να υφίσταται, δεδομένου ότι η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, γνωμοδότησε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι παντελώς αυθαίρετη και στερείται της οποιασδήποτε νομιμότητας.

Από τη στιγμή λοιπόν που απορρίφθηκε αυτό το σενάριο, προέκυψε ένα άλλο, το οποίο λέει ότι θα μπορούσε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Γι’ αυτό και τις τελευταίες μέρες είδαμε δημοσιεύματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΕΠΟ στο θέμα της Γ΄ Εθνικής, είναι χωρισμένη σε δυο «στρατόπεδα». Το ένα το οποίο έχει και την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή, όχι μόνο τώρα, αλλά και από την προηγούμενη διοίκηση, το οποίο υιοθετεί την άποψη ότι η Γ΄ Εθνική πρέπει να είναι πρωτάθλημα εθνικού χαρακτήρα, με τέσσερις ομίλους. Υπάρχει και άλλη άποψη, με πρόσωπα τα οποία πρεσβεύουν την άποψη ότι η Γ΄ Εθνική πρέπει να έχει περιφερειακό χαρακτήρα.

Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ενώ λαμβάνονται αποφάσεις, η συζήτηση επανέρχεται εν ευθέτω χρόνω, επαναλαμβανόμενη, ιδιαίτερα όταν πλησιάζουμε προς το τέλος της διοργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή, είχε αποφασιστεί οι πρωταθλητές των Ενώσεων να ανεβαίνουν μέσω μπαράζ στη Γ΄ Εθνική και να καταργηθεί ο όμιλος της Κρήτης τη σεζόν 2021-22. Απόφαση η οποία τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στην προκήρυξη, «λόγω κορωνοϊού», όπως χαρακτηριστικά είπαν κάποιοι, ενώ φαίνεται ότι η ύπαρξη του ομίλου της Κρήτης,  θα πάψει τελικά από τη μεθεπόμενη σεζόν, καθώς προετοιμάζεται σχέδιο εφτά ομίλων για του χρόνου. Ένα σχέδιο το οποίο πάντως θα συναντήσει ισχυρές αντιδράσεις στην Ε.Ε., με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί πρωτάθλημα με δώδεκα ομάδες σε κάθε όμιλο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δύσκολη γεωγραφία της Ελλάδας, εγγυάται ένα ακόμα “θερμό” καλοκαίρι διεργασιών που θα αφορούν στη Γ΄ Εθνική.