ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’  Εθνική: Χρειάζεται άμεσα καταρτισμός ενός πλάνου


Ξεκινούν αύριο οι προπονήσεις των ομάδων στη Γ΄ Εθνική. Ασφαλώς και αποτελεί το ανέκδοτο του μήνα. Καμία, ακριβώς καμία ομάδα δεν πρόκειται αύριο να βρεθεί στο γήπεδο για να κάνει προπόνηση. Και δεν πρόκειται να κάνει προπόνηση, για τον απλούστατο λόγο, από το Σάββατο που δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ, είναι πρακτικά αδύνατον μια ομάδα να μπει στο γήπεδο και να κάνει προπόνηση τη Δευτέρα.

 

Οι παράγοντες των ομάδων, άναυδοι ενημερώθηκαν για την επανέναρξη των προπονήσεων και άρχισαν τα τηλέφωνα, ρωτώντας δεξιά κι αριστερά να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι. Παντού, συνάντησαν άγνοια. Άπαντες συνελήφθησαν απροετοίμαστοι. Και βέβαια, ο προβληματισμός τους δικαιολογημένος. Πώς θα ξεκινήσουμε, πώς θα παίξουμε, πότε θα παίξουμε και γιατί θα παίξουμε. Πώς θα κάνουν προπονήσεις, όταν για παράδειγμα όχι απλά απαγορεύεται η μετακίνηση από τον ένα νομό στον άλλο, δηλαδή από την Αχαΐα για τη Βάρδα, αλλά ούτε και από τα μια πόλη στην άλλη, δηλαδή από την Αμαλιάδα στη Γαστούνη. Πώς θα μετακινηθούν οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, όταν αυτή τη στιγμή δεν μπορούν καν να βγουν από το σπίτι τους. Και άντε ας πούμε ξεκίνησαν τις προπονήσεις. Πού θα υποβληθούν τα τεστ και σε ποιον θα τα επιδεικνύουν; Ποιος θα ενημερώνεται; Με ποιον τρόπο; Και άντε έβαλαν οι προπονητές μπροστά από αύριο και τρέχουν γύρω-γύρω τους ποδοσφαιριστές, τους δίνουν και τη μπάλα και κάνουν τα παιχνίδια. Και πέρασε τούτη η βδομάδα και η άλλη. Δεν πρέπει να αρχίσουν και τα φιλικά; Πώς θα μοντάρουν τις ομάδες; Με οικογενειακό δίτερμα; Και πώς θα κάνουν προγραμματισμό οι προπονητές; Πότε θα αρχίσει το Πρωτάθλημα; Πόσοι θα προβιβάζονται, πόσοι θα υποβιβάζονται; Με ποιους όρους θα παιχτεί; Με ένα γύρο; Με δυο γύρους; Και πώς θα γίνονται τα τεστ; Ποιος θα τα πληρώνει; Ο δήμαρχος; Αυτός ο οποίος για την ώρα ακόμα δεν γνωρίζει τίποτα;

Απαιτείται πλάνο

Όλα αυτά λοιπόν είναι εύλογα ερωτήματα. Και είναι σαφές, ότι πλέον, το συντομότερο δυνατό, απαιτείται ένα πλάνο. Απαιτείται από αύριο κιόλας, η ΕΠΟ να πιάσει δουλειά και να καταρτίσει ένα σχέδιο. Να ενημερώσει τα σωματεία μέσω των Ενώσεων για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, πώς θα κάνουν προπονήσεις, ποια έντυπα θα συμπληρώνουν οι ποδοσφαιριστές ώστε να μετακινούνται ελεύθερα, πώς θα εξασφαλίσουν άδεια να κυκλοφορούν μετά τις έξι το απόγευμα (όταν η προπόνηση θα τελειώνει στις 5:30μ.μ.), πόσα άτομα ποδοσφαιριστές θα μπορούν να μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο, άλλα και πολλά άλλα. Και το κυριότερο, αν θα στηριχθούν στη διενέργεια των τεστ. Από ποιους και με ποιον τρόπο. Πότε και πού θα πηγαίνουν να υποβάλλονται σε τεστ, καθώς και άλλα πολλά. Και όταν με το καλό ολοκληρωθούν αυτά, τότε θα πρέπει μάθουν και οι ομάδες πότε θα ξεκινήσουν, αν θα παίξουν ένα γύρο ή δυο γύρους, πόσες ομάδες θα προβιβάζονται (και πού) και πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται. Με άλλα λόγια, όπως η ΕΠΟ έτρεξε το θέμα της κατάθεσης υγειονομικού πρωτοκόλλου και εξασφάλισης άδειας, καλείται τώρα να τρέξει και όλα τα υπόλοιπα. Με τη σειρά της, η Πολιτεία, όπως υποσχέθηκε αυτά που υποσχέθηκε, καλείται τώρα να τα υλοποιήσει.