27.7 C
Pýrgos
Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Γ. Μπίρμπας: «Στον Αίαντα δεν θέλουμε Πρωτάθλημα στα χαρτιά-Wild card με δυο ομάδες από κάθε Ένωση; Γιατί όχι;»

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Την άποψή του για τα πρωταθλήματα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Αίαντα Γιώργος Μπίρμπας, ο οποίος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ερωτηθείς να καταθέσει τις απόψεις του για τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, απάντησε, προτείνοντας λύσεις και τομές, οι οποίες αφορούν στο μέλλον και την ύπαρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πανελλαδικά. Πρόταση, η οποία αφορά τη Γ΄ Εθνική κυρίως και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί με τη μορφή που έχει σήμερα. Αδιέξοδα τα οποία θα αυξηθούν μετά την υγειονομική κρίση που έχει προκύψει.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Ο Γιώργος Μπίρμπας μάλιστα, υπογραμμίζει τη θέληση όλων στον Αίαντα, διοίκησης, παικτών, φιλαθλων, να κερδίσουν μέσα στο γήπεδο το Πρωτάθλημα και όχι στα χαρτιά: «Από την πρώτη στιγμή που διακόπηκε το Πρωτάθλημα, συζητήσαμε με τους παίκτες. Τα παιδιά ήταν ξεκάθαρα. Ήθελαν να παίξουν. Νιώθαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Νιώθαμε ότι θα αξίζαμε να παίξουμε και να κερδίσουμε αήττητοι το Πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Έχουμε φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα, στην οποία όλοι χαιρόμασταν το κάθε παιχνίδι. Την κάθε Κυριακή, την κάθε προσπάθεια. Βεβαίως, τα πράγματα έχουν ανατραπεί αυτή τη στιγμή. Το πρώτο που ενδιαφέρει όλους, αλλά και εμάς, είναι η ανθρώπινη ζωή. Η υγεία. Δεν θα θυσιάζαμε την υγεία κανενός για τίποτα, καθώς η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο».

 

Για την επόμενη μέρα στα Πρωταθλήματα, ο Γιώργος Μπίρμπας αναφέρει: «Πρέπει να περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και τις προθέσεις της ΕΠΟ. Αυτοί οι οποίοι διοικούν το ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι γνωρίζουν καλά αυτό που πρέπει να κάνουν και θα το κάνουν. Όσο για μένα, αν με ρωτάτε, εκφράζω τον προβληματισμό μου, όπως και των περισσότερων ομάδων, πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν είτε στην ολοκλήρωση της σεζόν, είτε σε μια ενδεχόμενη συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική. Η Γ΄ Εθνική και η μεγάλη τοπική κατηγορία, είναι αλληλένδετες. Νομίζω ότι πολλές ομάδες από την Α1, οι πρώτες ας πούμε, δεν είχαν φέτος τίποτα να ζηλέψουν από πολλές ομάδες της Γ΄ Εθνικής».

 

“Επανεξέταση της δομής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου” 

Ο Γιώργος Μπίρμπας εκφράζει έναν προβληματισμό και κάποιες προτάσεις. Τη θεσμοθέτηση λόγω της περίστασης, κάποιων wild card, τη διεύρυνση της Γ΄ Εθνικής, αλλά και τη μελλοντική δημιουργία μιας Ένωσης για τις ομάδες αυτές, οι οποίες δεν έχουν εκπροσώπηση σε κεντρικό επίπεδο όπως όλες οι υπόλοιπες ομάδες, είτε επαγγελματικές (μέσω των Λιγκών), είτε ερασιτεχνικές (μέσω των τοπικών Ενώσεων). Πρόταση την οποία κατά καιρούς οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, ή παλαιότερα της Δ΄ Εθνικής, έχουν εκφράσει, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να προωθήσουν: «Εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο, είναι να διεξάγονται τα παιχνίδια τη νέα σεζόν κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι τέτοιο για τις ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες δεν έχουν άλλα έσοδα, θα ήταν καταστροφικό. Καλώς ή κακώς, πρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει αυτό που λέμε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια θα πρέπει να δουν οι αρμόδιοι τη διάρθρωση των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου, υπό ένα άλλο πρίσμα. Το ιδανικό θα ήταν να παιχτούν τα πρωταθλήματα στο γήπεδο και να τελειώσουν. Εάν κάτι τέτοιο καταστεί ανέφικτο, δεν έχει και νόημα η ανακήρυξη πρωταθλητή στα χαρτιά. Όμως δεν θα πρέπει να ακυρώνεται και η προσπάθεια. Μια λύση θα ήταν να δοθούν κάποιες wild card, σε ομάδες οι οποίες επιθυμούν να ανέβουν στη Γ΄ Εθνική. Δυο ομάδες από κάθε Ένωση ας πούμε. Υπό κάποιες προϋποθέσεις. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν και πολλές που θα αποδεχθούν.  Εάν κάποια ομάδα δεν επιθυμεί να λάβει την πρόσκληση να ανέβει, αυτή να δίνεται στην επόμενη ομάδα. Αντίστοιχα θα μπορούσε αυτό να γίνει και με τις ομάδες που υποβιβάζονται από τη Γ΄ Εθνική. Ποιες θα επιθυμούσαν να παραμείνουν και ποιες όχι. Με τον τρόπο αυτό, η Γ΄ Εθνική θα μετατρεπόταν σε ένα περιφερειακό πρωτάθλημα, όπου τα έξοδα θα ήταν μικρά. Μια άλλη λύση θα ήταν όλες οι ομάδες να επιστρέψουν στις Ενώσεις τους για ένα χρόνο και να καταργηθεί η Γ΄ Εθνική. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μια δεκάδα, ένα πανίσχυρο πρωτάθλημα, με εισιτήρια και πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι η Γ΄ Εθνική με τη μορφή που έχει τώρα ότι αποτελεί κάποιο ιδιαίτερα ελκυστικό πρωτάθλημα. Το αντίθετο, είναι ένα πρωτάθλημα με τεράστια έξοδα και μηδαμινά έσοδα. Θα μπορούσαν κατά συνέπεια να γίνουν πολλά, έστω για ένα χρόνο, σε μεταβατικό επίπεδο, ώστε να οδηγηθούμε σε μια ριζική αναδιάρθρωση και αναθεώρηση της δομής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μέσα από εμπεριστατωμένη μελέτη. Μέχρι και μια Λίγκα των μεγάλων ερασιτεχνικών ομάδων θα μπορούσε να δημιουργηθεί, στα πρότυπα της Αγγλίας. Οπότε να μπορούν να συζητούν οι ομάδες τα προβλήματά τους και να τα μεταφέρουν συγκροτημένα προς την ΕΠΟ. Ένα τρόπον τινά σκαλοπάτι, ανάμεσα στις ερασιτεχνικές και τις επαγγελματικές κατηγορίες».

spot_img
spot_img
spot_img
[Sassy_Social_Share]
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα