ΗΛΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  • 5
    Shares

Προστατεύουμε το περιβάλλον σημαίνει προστατεύουμε την βιοποικιλότητα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. δήλωσε:

«Κάθε χρόνο, στις 5 Ιουνίου, εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που αποτελεί υπενθύμιση του πόσο εξαρτόμαστε από την φύση.

Η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη προστασία της βιοποικιλότητας, η οποία αναδεικνύεται ως «επείγουσα και κρίσιμη για την ύπαρξη μας» σύμφωνα και με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναδεικνύεται η ανάγκη ουσιαστικών δράσεων διατήρησης και αποκατάστασης της βιοποικιλότητας.

Η χώρα μας θα πρέπει να δώσει έμφαση και να υλοποιήσει προγράμματα ευρείας κλίμακας για την διατήρηση, την απορρύπανση και την αποκατάσταση των υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων, την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και τη θωράκισή της έναντι της κλιματικής αλλαγής. Τα προγράμματα, δε αυτά θα πρέπει να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση, ενώ παράλληλα να δημιουργούν νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μετάβασης σε μια οικονομία βασισμένη στην φύση (nature – based economy).»

Η ημέρα εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και συνιστά την κύρια εκδήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το 1972 για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος έχει ήδη ασχοληθεί ενδελεχώς με τις περιβαλλοντικές, κλιματικές και υπεύθυνες επενδύσεις για την προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών του χρηματοοικονομικού τομέα με γνώμονα την περαιτέρω προώθηση των επενδύσεων στην ενέργεια και το περιβάλλον, ενώ έχει ανοίξει τη συζήτηση για τη προστασία της βιοποικιλότητας.


  • 5
    Shares