Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

Δήλωση Δ. Αυγερινοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

spot_img

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δήλωσε τα εξής:

«Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μια μέρα τιμής για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και αναγνώρισης της καθημερινής τους προσπάθειας για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο. Την σημερινή ημέρα, η σκέψη μας είναι στις γυναίκες της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών έχουν μείνει να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, αλλά και σε όσες έχουν αναγκαστεί να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς υπό αντίξοες συνθήκες, αγωνιώντας για τους παιδιά και τους οικείους τους.

Η 8η Μαρτίου σηματοδοτεί ένα κάλεσμα σε έναν κόσμο ισότητας των φύλων, χωρίς προκαταλήψεις, στερεότυπα και διακρίσεις, σε έναν κόσμο διαφορετικό, δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς. Η Κυβέρνηση, με σειρά μέτρων, όπως το επίδομα γέννας, την επέκταση των γονικών αδειών και το θεσμό νταντάδες της γειτονιάς, στηρίζει εμπράκτως τις γυναίκες και διευκολύνει την εξισορρόπηση της καριέρας και της οικογένειας. Εντός του 2022 θα ξεκινήσει και η δραστηριοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας για τις γυναίκες, το οποίο θα συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού των κοριτσιών που στρέφονται σε σπουδές θετικών επιστημών.

Το τελευταίο δε διάστημα έχει παρατηρηθεί έξαρση της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας με τις γυναικοκτονίες να αυξάνονται. Μέσα στο 2021, σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, 5.805 θύματα έμφυλης βίας κατήγγειλαν ενδοοικογενειακή βια, σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στη γραμμή SOS 15900. Η Κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής προστασίας των θυμάτων, αλλά και της ουσιαστικής τιμωρίας των δραστών, ενώ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία εφαρμογής που θα επιτρέπει σε όποια γυναίκα είναι σε κίνδυνο να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. Από την πλευρά μου, εργάζομαι συστηματικά για τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας ειδικά για τις γυναίκες, καθώς η οικονομική τους ενδυνάμωση και ανεξαρτησία είναι ουσιώδης για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της έμφυλης βίας, η οποία είναι σε έξαρση.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά, ανταποκρινόμενες στους πολλαπλούς τους ρόλους, και ισορροπούν ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή».

Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η κα Βουλευτής από κοινού με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Πυργιώτισσες», κα Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, και την κα Γαλήνη Μεταξά, από την Ουκρανία, αφιέρωσαν τη δράση τους στις γυναίκες της Ουκρανίας και συνέλεξαν είδη πρώτης ανάγκης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα