ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δήλωση Κώστα Τζαβάρα για το νοσοκομείο Αμαλιάδας και «Το Καραβάνι της Υγείας»


Με τη νέα νομοθετική πρόταση των κκ. Ξανθού και Πολάκη «Περί Οργάνωσης Νοσοκομείων», η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε κίνδυνο αποδυνάμωσης και υποβάθμισης, που τελικά ισοδυναμεί με ουσιαστική κατάργηση, μια νοσοκομειακή μονάδα που η συμβολή της στην επίλυση του νοσοκομειακού προβλήματος της Ηλείαςέχει κεφαλαιώδη σημασία, το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Πρέπει οι κυβερνητικοί παράγοντες να σταματήσουν επιτέλους την ακατάσχετη υποσχεσιολογία τους για στελέχωση του νοσοκομείου Αμαλιάδας και ενίσχυσή του σε υλικοτεχνική υποδομή και να σκύψουν ουσιαστικά πάνω στα προβλήματα λειτουργίας του. Η περιοχή της Αμαλιάδας και όλη η Ηλεία έχουν ανάγκη ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών, που αντί τα τελευταία χρόνια να βελτιώνονται συνεχώς υποβαθμίζονται, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς των αρμόδιων υπουργών.

Για τον λόγο αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να σταματήσει να αναλώνεται σε κούφιες υποσχέσεις και ανούσιες διαβεβαιώσεις και να εκπονήσει άμεσα ένα συγκεκριμένο και ουσιαστικό σχέδιο στελέχωσής του νοσοκομείου Αμαλιάδας με τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές ειδικότητες, που θα εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία του και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της Ηλείας.Οποιαδήποτε άλλη κίνηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης θα είναι εις βάρος των συμφερόντων της Αμαλιάδας και της Ηλείας.

Δυστυχώς δεν θαμπορέσω να παρευρίσκομαι στην εκδήλωση «Το Καραβάνι της Υγείας» την Τετάρτη 28 Ιουνίου,γιατί συμμετέχω ως τακτικό μέλος στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνεδριάζουν από Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου.Συμπαρίσταμαι όμως και στηρίζω με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Δήμου Ήλιδας, του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και όλων των πολιτώνγια την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και την ενίσχυση του με προσωπικό και μέσα και είμαι στη διάθεση όλων για να προσφέρω οποιαδήποτε βοήθεια στο δίκαιο αγώνα τους με κάθε μέσο που διαθέτω.

Κώστας Τζαβάρας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ.

Βουλευτής Ηλείας