ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Δήλωση Παρέμβαση Δημήτρη Κράλλη για την Πανηλειακή γενική απεργία


ΑΝΕΞΕΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΙΔΕΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΛΛΗΣ

  ΔΗΛΩΣΗ  –   ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

Με αφορμή την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΗΛΙΔΑΣ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ , στην οποία αναμένεται λήψη απόφασης για Συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας στην  ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ στις 26 ΦΛΕΒΑΡΗ , για συνέχιση των εργασιών στον  ΔΡΟΜΟ  ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ χωρίς διόδια. Κρίθηκε αναγκαία η παρούσα παρέμβαση για να επισημανθούν τα εξής:

Aυτό που σήμερα προβάλλει  ως αναγκαιότητα , είναι η ΗΛΙΔΑ  της ιστορίας και των κοινωνικών αγώνων να βρεθεί στην ορθή πλευρά της ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Τώρα ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ  στην Πανηλειακή Γενική Απεργία  στις 26 Φλεβάρη που διοργανώνει το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Δήμων και Φορέων του Νόμου . Αυτό όμως που σήμερα καταγράφεται ΙΣΤΟΡΙΚΑ είναι ότι στο ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ θα συναντηθούν για πρώτη φορά , αυτοδιοικητικές και κοινωνικές δυνάμεις  3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ 5 ΝΟΜΩΝ ( ΑΧΑΪΑΣ , ΗΛΕΙΑΣ , ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ )

Εδώ είναι σαφές ότι έχουν δημιουργηθεί γενικευμένες συνθήκες εξέργεσης των πολιτών, μεταμορφώνοντας την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΒΟΥΠΡΑΣΙΟ , σε ένα σύγχρονο ΚΙΛΕΛΕΡ με το αγωνιστικό παρών της πιο πλατιάς ενωτικής περιφερειακής αφύπνισης . Για τον Δήμο ΗΛΙΔΑΣ, δεν προκύπτει καμία αιτιολογική βάση για να είναι ανοιχτό το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΛΙΔΑΣ , ενώ την ίδια μέρα το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  θα παραμείνει  κλειστό  με ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου.

Σήμερα είναι ευκρινές , ότι η λαϊκή αφύπνιση έχει διαμορφώσει νέες συνθήκες στην φυσιογνωμία του διεκδικητικού μας αγώνα στέλνοντας ΣΙΝΙΑΛΟ για ποιο ψύχραιμη επανατοποθέτηση , όλων  όσων έως σήμερα είχαν διαφορετική προσέγγιση.

   ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ , ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΝΟ ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ .

   ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ .

               ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ .