• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Aντωνακόπουλος: «Η τελική εξέλιξη σε ένα μεγάλο ψέμα»

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Aντωνακόπουλος: «Η τελική εξέλιξη σε ένα μεγάλο ψέμα»

«Κάποιοι πάλι προσπαθούν να μας στείλουν…μηνύματα, δεν μας αφορούν» «Ήδη αποδεικνύονται πολλά και θα αποδειχθούν κι άλλα!»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, πραγματευόμενος διάφορα θέματα της επικαιρότητας του Δήμου.

Όπως δήλωσε: «Είναι γνωστό, ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει μέχρι τις 31/12, να ασκεί τα καθήκοντα της, κι έχει την ευθύνη έως τότε. Υπάρχουν μεγάλα έργα στην πόλη που βρίσκονται σε εξέλιξη κι ολοκληρώνονται, υπάρχουν και άλλα όπως, η ολοκλήρωση των εργασιών βυθομέτρησης-διασκόπησης-χαρτογράφησης του Λιμένα Κατακόλου, όπου μετά την επεξεργασία του, το υλικό παραδίδεται από τον ανάδοχο και θα πραγματοποιηθεί  σχετική μελέτη (για να σταματήσουν να λέγονται ορισμένα ψευδή, που έχουν να κάνουν με το λιμάνι)». Παράλληλα ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης και στις νομιμοποιήσεις που απαιτούνται για το λιμανάκι της Σκαφιδιάς καθώς και στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά της πόλης με 1,5 εκ. ευρώ για την οδό Ολυμπίων.

«Άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της βιομηχανίας λάσπης που είχε στηθεί…»

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε: «Η δική μας πολιτική είναι του ρεαλισμού και της αλήθειας κι έχουμε πάντα και τις αντίστοιχες αποδείξεις. Πρέπει όμως, να παρουσιάσω και την τελική εξέλιξη για ένα μεγάλο ψέμα. Από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών εκδόθηκε μια ακόμα απόφαση επί αίτησης ακύρωσης που είχε κάνει ο κ. Καννής κατά του Δήμου Πύργου και ζητούσε την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο του 1.400.000 ευρώ. Ο ίδιος ο προσφεύγων κ. Καννής παραιτήθηκε τελικά από την εκδίκαση της αίτησης, πριν καν συζητηθεί. Αφού άλλωστε είχαν προηγηθεί ως γνωστόν για το θέμα αυτό, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, όπου είχε γίνει προσφυγή επί της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Όταν είδαν πως έχασαν, κατά κράτος, όλες τις προηγούμενες σχετικές υποθέσεις, αποσύρθηκαν από αυτή την τελευταία. Μια ακόμα απόδειξη, πως όλα αυτά που έγιναν, δεν έπρεπε από την αρχή να ξεκινήσουν και να γίνουν! Πρόκειται επίσης για άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της βιομηχανίας λάσπης που είχε στηθεί στην πόλη μας κι η οποία σε κάποιους …χρησίμευσε στις εκλογές!

Είμαι πολιτικό ον, ρεαλιστής και δραστήριος. Φεύγουμε μπροστά. Δεν μένουμε στην εμπάθεια, αλλά σίγουρα πολλές φορές χρειάζεται να αποδεικνύεται και στη ζωή ή και στα δικαστήρια, το ποιος έχει δίκιο. Ήδη αποδεικνύονται πράγματα και θα αποδειχθούν κι άλλα. Δυστυχώς όμως, κυρίως θα αποδειχθεί το τραγικό λάθος που έκανε μια μερίδα πολιτών να παρασυρθεί από ψεύδη και συκοφαντίες. Υπάρχουν και κάποιοι “παράγοντες” που όμως αυτοί δεν έκαναν λάθος αλλά συνειδητά στήριξαν αυτές τις καταστάσεις.… Ήρθαν σε μας εκβιαστικά κάποιοι, όπως ο εκδότης τοπικής εφημερίδας καθώς και ιδιοκτήτης άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – που για τις κινήσεις του και τα μηνύματα του ήδη κατέθεσα στον Εισαγγελέα- καθώς είχα γίνει όλη την τετραετία δέκτης τέτοιων μηνυμάτων. Γι’ αυτό, ζήτησα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου  του κινητού μου προκειμένου να δουν όλοι πως λειτουργεί αυτό το “παρασύστημα” στην Ηλεία και το οποίο δυστυχώς παρασύρει κάποιους κάνοντας τα θύματα να συστρατεύονται με τους θύτες και μετά να πανηγυρίζουν μαζί… Να τα δει όλος ο κόσμος και να καταλάβει και την ηθική διάσταση αυτών των ανθρώπων…».

«Νέα μηνύματα που δεν μας αφορούν…»

«Βλέπετε ακόμα και τώρα, αυτές τις μέρες, κάποια δημοσιεύματα σε τοπικό έντυπο, μιλάνε γενικά για ελέγχους, για Ελεγκτικό Συνέδριο κ.τ.λ., και προσπαθούν πάλι να μας στείλουν κάποια …μηνύματα. Τους λέω πως δεν μας αφορούν αυτά τα …μηνύματα. Αυτούς μόνο μπορεί να αφορούν. Άλλωστε εμείς έχουμε βάλει επί των ημερών μας, όλα τα συστήματα ελέγχου (και εσωτερικού και διαχειριστικού). Παράλληλα με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών τα οποία δημοσιεύτηκαν, είδατε όλοι και τους χρεωκοπημένους δήμους στη χώρα αλλά και αυτούς που έχουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Εμείς θα παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή χρηματικό πλεόνασμα περίπου 10 εκατ. ευρώ, όπως ήδη ενημερώθηκε σχετικά η νέα δημοτική αρχή και δια εγγράφου της διευθύντριας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. Από τα 10 εκατ. ευρώ, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ θα είναι ελεύθερα για να τα χρησιμοποιήσουν για όποια έργα κρίνουν αυτοί.

Όλα τα μεγάλα έργα μας έχουν διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από μεγάλα ταμεία, όπως το ΕΣΠΑ, το “Αντώνης Τρίτσης”, το “Πράσινο Ταμείο”, κ.τ.λ. Μέσα σε αυτά και το έργο της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου που απολύτως ψευδώς και προβοκατόρικα γράφτηκε πριν λίγες μέρες ότι σταμάτησε και “παγώνει”…

Δεν υπάρχει επίσης κανένα πρόβλημα με την πληρωμή των στερεών απορριμμάτων στον ΦοΔΣΑ, όπου αναλογικά έχουμε κάνει την καλύτερη ρύθμιση για την αποπληρωμή του. Έχουν κάνει ρυθμίσεις όλοι οι Δήμοι του Νομού, μέσω των ΚΑΠ. Η αποπληρωμή γίνεται, σε μια φυσιολογική ροή. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε πρόβλημα, ούτε αδυναμία πληρωμής. Μέχρι το 2019 που ήρθαμε εμείς, σχεδόν δεν είχε πληρωθεί για περίπου μια πενταετία ο ΦοΔΣΑ, οπότε ήδη υπήρχε από τότε μεγάλο χρέος ύψους 1 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Π. Αντωνακόπουλος.

«Θα ασχοληθούμε με σημαντικά και κεντρικά ζητήματα και τις επόμενες μέρες»

«Κάποιοι διατεταγμένοι και έμμισθοι λασπολόγοι, συνεχίζουν και μετεκλογικά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες. Δηλώνω πως από εδώ και πέρα, η απάντηση σε αυτούς θα είναι πρώτα απ’ όλα μηνύσεις και αγωγές! Ανέχτηκα πολλά επί τέσσερα χρόνια, κι είχαμε τη λογική πως προείχε το έργο της δημοτικής αρχής κι όχι η ανάλωση της σε άνοιγμα τέτοιων δικαστικών υποθέσεων. Τώρα όμως αυτό αλλάζει.

Εμείς μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες (πανδημίας, υποχρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού) αφήσαμε έργα 22 εκατ. ευρώ που είτε ήδη έγιναν, είτε υλοποιούνται. Προχωρήσαμε στη μεγάλη πολιτιστική ανάταξη κι ανάταση της πόλης μας μαζί με θεσμούς και συλλογικότητες. Προχωρήσαμε στην αναπτυγμένη κοινωνική πολιτική μας. Όμως από μια μερίδα πολιτών κρίθηκε πως έχουν μεγαλύτερη σημασία η … “κλειδαρότρυπα”, η προσωπική ζωή του καθενός, ένας διορισμός που δεν έγινε – κι ενώ δεν μπορούσε να γίνει – μια κλάρα που δεν κόπηκε, κι άλλα μικρά έως και ευτελή ζητήματα. Θέματα που για κάποιους γίνονται …τεράστια και γίνονται ταυτόχρονα και κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις σε αυτή την πόλη, όπως κι οι εκλογικές. Συνεπικουρούμενοι από αυτούς που πληρώνουν για τη διάδοση και υπερίσχυση τέτοιων κριτηρίων, καθώς κι από “παράγοντες” που απομυζούν δημόσιο χρήμα… σφιχταγκαλιασμένοι με συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά σχήματα.

Θα ασχοληθούμε με σημαντικά και κεντρικά ζητήματα και τις επόμενες μέρες. Να πω από τώρα ότι ένα από αυτά θα είναι το λατομείο (στον Ελαιώνα). Τα προηγούμενα χρόνια το λατομείο είχε λεηλατηθεί! Θα κάνω αναφορά επ’ αυτού σε όλες τις Ελεγκτικές Αρχές. Επί των ημερών μας βάλαμε μια τάξη. Πιστοποιήσαμε το προϊόν για να μπορεί να πωλείται ακριβότερα, είχαμε εισπράξεις από τις ποσότητες που πωλούνταν, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν ασύδοτες και χαριστικές καταστάσεις! Όταν πωλούσαν μόλις, 5 λεπτά το κυβικό, όταν δεν πιστοποιούσαν το χαλίκι για να το δίνουν όσο χαμηλά ήθελαν, όταν έδιναν τεράστιες ποσότητες, σε κολλητό τους εργολάβο χωρίς να εισπράττουν χρήματα!» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου.

«Μια …πρόωρη έναρξη αποχής»

Δριμεία κριτική στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας άσκησε ο Π. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας: «Υπάρχει μια τάση στην πόλη κάθε δέκα – δεκαπέντε χρόνια να έρχονται στο προσκήνιο πρόσωπα από το παρελθόν. π.χ. έγινε το 2014 με τον κ. Λιατσή, έγινε και τώρα με την παρέα του κ. Παρασκευόπουλου (που πρώτος πανηγύριζε το βράδυ των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου…). Υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι προσώπων, μέσω των δικαστηρίων και των κατηγορητηρίων για κακουργήματα. Να φέρω ένα παράδειγμα, πως αυτή την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου είχαν δίκη στην Πάτρα για κακουργήματα ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Παναγόπουλος. Και κατά… σύμπτωση ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος πήρε απόφαση να ξεκινήσει απεργία–αποχή από τις 15 Νοεμβρίου ενώ οι άλλοι Σύλλογοι όπως αποφάσισε η Ολομέλεια έχουν ανακοινώσει αποχή από όλες τις δίκες στις 16 και 17 Νοεμβρίου… Τα μέλη του τοπικού Συλλόγου λοιπόν ξεκινούν νωρίτερα και θα είναι και …τυχεροί οι κατηγορούμενοι να πάρουν αναβολή στη δίκη τους…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Αντωνακόπουλος. «Εγώ μπορώ και μιλάω άνετα και ελεύθερα. Στην πολιτική δεν πρέπει κανείς να χάνει τον εαυτό του και να μην είναι ο ίδιος. Παραμένω ειλικρινής, αληθινός και ξάστερος! Το λάθος και το άδικο θα το καταγγέλλω και σε όποιους αρέσει αυτό! Δεν είμαι καριερίστας, έχω κάνει κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή μου, που κάποιοι οι οποίοι φθονούν, δεν θα κάνουν ούτε το ένα …εκατοστό! Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν στις εκλογές ευκαιρία να βγάζουν φθόνο, εμπάθεια και τη διαστροφική αντίληψη της πραγματικότητας. Άλλοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αυτό, εγώ όμως το καταλαβαίνω. Είμαι ελεύθερος και μπορούν να με φοβούνται άνθρωποι και του παρασκηνίου καθώς και της υποκρισίας, οι λεγόμενοι Φαρισαίοι και Ιησουϊτες!».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Ηλεία: Δικαιούχος «έλαβε» σχεδόν 14 εκατ. για βιολογικά 200.000 στρεμμάτων

Όπως αναφέρει το agronews.gr: Σχεδόν 14 εκατ. ευρώ ενίσχυση για βιολογικά, εισέπραξε τον περασμένο χρόνο (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), συγκεκριμένος …

Σοβαρές καταγγελίες Πολάκη για ΠΕΡ.ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και ΥΠ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Γράφει καταγγέλλει στο προσωπικό του FACEBOOK ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΛΑΚΗΣ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ -παίρνοντας βαθιά ανάσα-από μειλ που μας ήρθε στον Τομέα …

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς στον υφ.Προστασίας του Πολίτη Α.Νικολακόπουλο (βίντεο)

Όπως αναφέρει το pronews.gr: Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες. …

Συνελήφθη άνδρας στην Αμαλιάδα για κλοπές

Συνελήφθη, στις 23-7-2024 αργά το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του …

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Hλειας: Ξαφνικός θάνατος στα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφερειακή Αρχή στο προτεινόμενο σχέδιο του Ο.Ε.Υ. που κοινοποίησε στους Συλλόγους και στη μελέτη αναγκαιότητας για την τροποποίηση που …

Συνελήφθη άνδρας στον Πύργο για κλοπή 13.300 ευρώ

Συνελήφθη, την Δευτέρα 22-7-2024 το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Aντωνακόπουλος: «Η τελική εξέλιξη σε ένα μεγάλο ψέμα»

Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Aντωνακόπουλος: «Η τελική εξέλιξη σε ένα μεγάλο ψέμα»

«Κάποιοι πάλι προσπαθούν να μας στείλουν…μηνύματα, δεν μας αφορούν» «Ήδη αποδεικνύονται πολλά και θα αποδειχθούν κι άλλα!»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, πραγματευόμενος διάφορα θέματα της επικαιρότητας του Δήμου.

Όπως δήλωσε: «Είναι γνωστό, ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει μέχρι τις 31/12, να ασκεί τα καθήκοντα της, κι έχει την ευθύνη έως τότε. Υπάρχουν μεγάλα έργα στην πόλη που βρίσκονται σε εξέλιξη κι ολοκληρώνονται, υπάρχουν και άλλα όπως, η ολοκλήρωση των εργασιών βυθομέτρησης-διασκόπησης-χαρτογράφησης του Λιμένα Κατακόλου, όπου μετά την επεξεργασία του, το υλικό παραδίδεται από τον ανάδοχο και θα πραγματοποιηθεί  σχετική μελέτη (για να σταματήσουν να λέγονται ορισμένα ψευδή, που έχουν να κάνουν με το λιμάνι)». Παράλληλα ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης και στις νομιμοποιήσεις που απαιτούνται για το λιμανάκι της Σκαφιδιάς καθώς και στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση αστικών παρεμβάσεων στην ανατολική πλευρά της πόλης με 1,5 εκ. ευρώ για την οδό Ολυμπίων.

«Άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της βιομηχανίας λάσπης που είχε στηθεί…»

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε: «Η δική μας πολιτική είναι του ρεαλισμού και της αλήθειας κι έχουμε πάντα και τις αντίστοιχες αποδείξεις. Πρέπει όμως, να παρουσιάσω και την τελική εξέλιξη για ένα μεγάλο ψέμα. Από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών εκδόθηκε μια ακόμα απόφαση επί αίτησης ακύρωσης που είχε κάνει ο κ. Καννής κατά του Δήμου Πύργου και ζητούσε την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για το έργο του 1.400.000 ευρώ. Ο ίδιος ο προσφεύγων κ. Καννής παραιτήθηκε τελικά από την εκδίκαση της αίτησης, πριν καν συζητηθεί. Αφού άλλωστε είχαν προηγηθεί ως γνωστόν για το θέμα αυτό, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και η απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, όπου είχε γίνει προσφυγή επί της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Όταν είδαν πως έχασαν, κατά κράτος, όλες τις προηγούμενες σχετικές υποθέσεις, αποσύρθηκαν από αυτή την τελευταία. Μια ακόμα απόδειξη, πως όλα αυτά που έγιναν, δεν έπρεπε από την αρχή να ξεκινήσουν και να γίνουν! Πρόκειται επίσης για άλλη μια κραυγαλέα απόδειξη της βιομηχανίας λάσπης που είχε στηθεί στην πόλη μας κι η οποία σε κάποιους …χρησίμευσε στις εκλογές!

Είμαι πολιτικό ον, ρεαλιστής και δραστήριος. Φεύγουμε μπροστά. Δεν μένουμε στην εμπάθεια, αλλά σίγουρα πολλές φορές χρειάζεται να αποδεικνύεται και στη ζωή ή και στα δικαστήρια, το ποιος έχει δίκιο. Ήδη αποδεικνύονται πράγματα και θα αποδειχθούν κι άλλα. Δυστυχώς όμως, κυρίως θα αποδειχθεί το τραγικό λάθος που έκανε μια μερίδα πολιτών να παρασυρθεί από ψεύδη και συκοφαντίες. Υπάρχουν και κάποιοι “παράγοντες” που όμως αυτοί δεν έκαναν λάθος αλλά συνειδητά στήριξαν αυτές τις καταστάσεις.… Ήρθαν σε μας εκβιαστικά κάποιοι, όπως ο εκδότης τοπικής εφημερίδας καθώς και ιδιοκτήτης άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων – που για τις κινήσεις του και τα μηνύματα του ήδη κατέθεσα στον Εισαγγελέα- καθώς είχα γίνει όλη την τετραετία δέκτης τέτοιων μηνυμάτων. Γι’ αυτό, ζήτησα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου  του κινητού μου προκειμένου να δουν όλοι πως λειτουργεί αυτό το “παρασύστημα” στην Ηλεία και το οποίο δυστυχώς παρασύρει κάποιους κάνοντας τα θύματα να συστρατεύονται με τους θύτες και μετά να πανηγυρίζουν μαζί… Να τα δει όλος ο κόσμος και να καταλάβει και την ηθική διάσταση αυτών των ανθρώπων…».

«Νέα μηνύματα που δεν μας αφορούν…»

«Βλέπετε ακόμα και τώρα, αυτές τις μέρες, κάποια δημοσιεύματα σε τοπικό έντυπο, μιλάνε γενικά για ελέγχους, για Ελεγκτικό Συνέδριο κ.τ.λ., και προσπαθούν πάλι να μας στείλουν κάποια …μηνύματα. Τους λέω πως δεν μας αφορούν αυτά τα …μηνύματα. Αυτούς μόνο μπορεί να αφορούν. Άλλωστε εμείς έχουμε βάλει επί των ημερών μας, όλα τα συστήματα ελέγχου (και εσωτερικού και διαχειριστικού). Παράλληλα με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών τα οποία δημοσιεύτηκαν, είδατε όλοι και τους χρεωκοπημένους δήμους στη χώρα αλλά και αυτούς που έχουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Εμείς θα παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή χρηματικό πλεόνασμα περίπου 10 εκατ. ευρώ, όπως ήδη ενημερώθηκε σχετικά η νέα δημοτική αρχή και δια εγγράφου της διευθύντριας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. Από τα 10 εκατ. ευρώ, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ θα είναι ελεύθερα για να τα χρησιμοποιήσουν για όποια έργα κρίνουν αυτοί.

Όλα τα μεγάλα έργα μας έχουν διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από μεγάλα ταμεία, όπως το ΕΣΠΑ, το “Αντώνης Τρίτσης”, το “Πράσινο Ταμείο”, κ.τ.λ. Μέσα σε αυτά και το έργο της ανάπλασης της οδού 28ης Οκτωβρίου που απολύτως ψευδώς και προβοκατόρικα γράφτηκε πριν λίγες μέρες ότι σταμάτησε και “παγώνει”…

Δεν υπάρχει επίσης κανένα πρόβλημα με την πληρωμή των στερεών απορριμμάτων στον ΦοΔΣΑ, όπου αναλογικά έχουμε κάνει την καλύτερη ρύθμιση για την αποπληρωμή του. Έχουν κάνει ρυθμίσεις όλοι οι Δήμοι του Νομού, μέσω των ΚΑΠ. Η αποπληρωμή γίνεται, σε μια φυσιολογική ροή. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε πρόβλημα, ούτε αδυναμία πληρωμής. Μέχρι το 2019 που ήρθαμε εμείς, σχεδόν δεν είχε πληρωθεί για περίπου μια πενταετία ο ΦοΔΣΑ, οπότε ήδη υπήρχε από τότε μεγάλο χρέος ύψους 1 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Π. Αντωνακόπουλος.

«Θα ασχοληθούμε με σημαντικά και κεντρικά ζητήματα και τις επόμενες μέρες»

«Κάποιοι διατεταγμένοι και έμμισθοι λασπολόγοι, συνεχίζουν και μετεκλογικά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες. Δηλώνω πως από εδώ και πέρα, η απάντηση σε αυτούς θα είναι πρώτα απ’ όλα μηνύσεις και αγωγές! Ανέχτηκα πολλά επί τέσσερα χρόνια, κι είχαμε τη λογική πως προείχε το έργο της δημοτικής αρχής κι όχι η ανάλωση της σε άνοιγμα τέτοιων δικαστικών υποθέσεων. Τώρα όμως αυτό αλλάζει.

Εμείς μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες (πανδημίας, υποχρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού) αφήσαμε έργα 22 εκατ. ευρώ που είτε ήδη έγιναν, είτε υλοποιούνται. Προχωρήσαμε στη μεγάλη πολιτιστική ανάταξη κι ανάταση της πόλης μας μαζί με θεσμούς και συλλογικότητες. Προχωρήσαμε στην αναπτυγμένη κοινωνική πολιτική μας. Όμως από μια μερίδα πολιτών κρίθηκε πως έχουν μεγαλύτερη σημασία η … “κλειδαρότρυπα”, η προσωπική ζωή του καθενός, ένας διορισμός που δεν έγινε – κι ενώ δεν μπορούσε να γίνει – μια κλάρα που δεν κόπηκε, κι άλλα μικρά έως και ευτελή ζητήματα. Θέματα που για κάποιους γίνονται …τεράστια και γίνονται ταυτόχρονα και κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι μεγάλες αποφάσεις σε αυτή την πόλη, όπως κι οι εκλογικές. Συνεπικουρούμενοι από αυτούς που πληρώνουν για τη διάδοση και υπερίσχυση τέτοιων κριτηρίων, καθώς κι από “παράγοντες” που απομυζούν δημόσιο χρήμα… σφιχταγκαλιασμένοι με συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά σχήματα.

Θα ασχοληθούμε με σημαντικά και κεντρικά ζητήματα και τις επόμενες μέρες. Να πω από τώρα ότι ένα από αυτά θα είναι το λατομείο (στον Ελαιώνα). Τα προηγούμενα χρόνια το λατομείο είχε λεηλατηθεί! Θα κάνω αναφορά επ’ αυτού σε όλες τις Ελεγκτικές Αρχές. Επί των ημερών μας βάλαμε μια τάξη. Πιστοποιήσαμε το προϊόν για να μπορεί να πωλείται ακριβότερα, είχαμε εισπράξεις από τις ποσότητες που πωλούνταν, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν ασύδοτες και χαριστικές καταστάσεις! Όταν πωλούσαν μόλις, 5 λεπτά το κυβικό, όταν δεν πιστοποιούσαν το χαλίκι για να το δίνουν όσο χαμηλά ήθελαν, όταν έδιναν τεράστιες ποσότητες, σε κολλητό τους εργολάβο χωρίς να εισπράττουν χρήματα!» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου.

«Μια …πρόωρη έναρξη αποχής»

Δριμεία κριτική στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας άσκησε ο Π. Αντωνακόπουλος, τονίζοντας: «Υπάρχει μια τάση στην πόλη κάθε δέκα – δεκαπέντε χρόνια να έρχονται στο προσκήνιο πρόσωπα από το παρελθόν. π.χ. έγινε το 2014 με τον κ. Λιατσή, έγινε και τώρα με την παρέα του κ. Παρασκευόπουλου (που πρώτος πανηγύριζε το βράδυ των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου…). Υπάρχουν συνδετικοί κρίκοι προσώπων, μέσω των δικαστηρίων και των κατηγορητηρίων για κακουργήματα. Να φέρω ένα παράδειγμα, πως αυτή την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου είχαν δίκη στην Πάτρα για κακουργήματα ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Παναγόπουλος. Και κατά… σύμπτωση ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος πήρε απόφαση να ξεκινήσει απεργία–αποχή από τις 15 Νοεμβρίου ενώ οι άλλοι Σύλλογοι όπως αποφάσισε η Ολομέλεια έχουν ανακοινώσει αποχή από όλες τις δίκες στις 16 και 17 Νοεμβρίου… Τα μέλη του τοπικού Συλλόγου λοιπόν ξεκινούν νωρίτερα και θα είναι και …τυχεροί οι κατηγορούμενοι να πάρουν αναβολή στη δίκη τους…» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τ. Αντωνακόπουλος. «Εγώ μπορώ και μιλάω άνετα και ελεύθερα. Στην πολιτική δεν πρέπει κανείς να χάνει τον εαυτό του και να μην είναι ο ίδιος. Παραμένω ειλικρινής, αληθινός και ξάστερος! Το λάθος και το άδικο θα το καταγγέλλω και σε όποιους αρέσει αυτό! Δεν είμαι καριερίστας, έχω κάνει κι άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή μου, που κάποιοι οι οποίοι φθονούν, δεν θα κάνουν ούτε το ένα …εκατοστό! Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν στις εκλογές ευκαιρία να βγάζουν φθόνο, εμπάθεια και τη διαστροφική αντίληψη της πραγματικότητας. Άλλοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν αυτό, εγώ όμως το καταλαβαίνω. Είμαι ελεύθερος και μπορούν να με φοβούνται άνθρωποι και του παρασκηνίου καθώς και της υποκρισίας, οι λεγόμενοι Φαρισαίοι και Ιησουϊτες!».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Ηλεία: Δικαιούχος «έλαβε» σχεδόν 14 εκατ. για βιολογικά 200.000 στρεμμάτων

Όπως αναφέρει το agronews.gr: Σχεδόν 14 εκατ. ευρώ ενίσχυση για βιολογικά, εισέπραξε τον περασμένο χρόνο (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), συγκεκριμένος …

Συνελήφθη άνδρας στην Αμαλιάδα για κλοπές

Συνελήφθη, στις 23-7-2024 αργά το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων