ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑ

Δήμαρχος Πύργου: «Φέρτε τρεις γιατρούς να λειτουργήσει η Παθολογική του Νοσοκομείου Πύργου» (βίντεο)


«Να τελειώνουν τα παραμύθια ποια είναι τα Νοσοκομεία και ποια τα δήθεν Νοσοκομεία στην Ηλεία. Και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να κάνουν μικροπολιτικούς λαϊκισμούς πάνω σε δημόσιες δομές όπως τα Νοσοκομεία» είπε ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, με αφορμή την υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου και συνέχισε: «Θα σηκώσουμε το θέμα όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Θα πούμε στον κόσμο πόσο κινδυνεύει η ζωή του από αυτούς τους ερασιτεχνισμούς και τις προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών».

Ο δήμαρχος Πύργου επεσήμανε ότι το θέμα της λειτουργίας της Παθολογικής του Πύργου θα τεθεί για συζήτηση στα προ ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, εξαγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ συνέχισε: «Δέκα μέρες κλειστό το Νοσοκομείο του Πύργου είναι παταγώδης αποτυχία των υπηρεσιών δημόσιας υγείας διότι το Νοσοκομείο του Πύργου, όπως το είδατε και τις μέρες του κορωνοϊού, είναι το Νοσοκομείο της Ηλείας. Και μην παίζουν κάποιες με τις ορολογίες τι σημαίνει Νοσοκομείο.  Και δεν είναι τα Νοσοκομεία για επίδειξη θράσους με την ανοχή της Πολιτείας.

Είδα, σε ένα από τα ονομαζόμενα Νοσοκομεία της Ηλείας, πολίτες να είναι μέσα σε χώρο εργαστηρίων και να κάνουν αυτοψία που θα μπει ο αξονικός τομογράφος. Σε ποια πολιτισμένη χώρα γίνεται αυτό; Που είμαστε, στη Ζιμπάμπουε; Πρόκειται περί τραγωδίας.

Αν δεν κάνουν προκήρυξη για τρεις γιατρούς με κίνητρα, πρέπει εδώ και τώρα να μετακινήσουν γιατρούς.  Όχι από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Να σταματήσει το παραμύθι που πήγαινε – έλα των γιατρών».

Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος αποκάλυψε ότι τις ημέρες του κορωνοϊού, στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας νοσηλευόταν μονοψήφιος αριθμός ασθενών, την στιγμή που το Νοσοκομείο του Πύργου λειτουργούσε με φρενήρεις ρυθμούς, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Οι ασθενείς δεν είναι κατεψυγμένο εμπόρευμα», τονίζοντας ότι δεν μπορούν να μπαίνουν ασθενείς στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και για την παραμικρή εξέταση να γίνονται μπαλάκι στο Νοσοκομείο του Πύργου…