ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Δήμος Ήλιδας: Εμβολιασμοί σε παιδιά για την ιλαρά στις 26 Σεπτεμβρίου(Βίντεο)


Σε εφαρμογή θα τεθεί το πρόγραμμα “Υγεία για όλους”, στις 26 Σεπτεμβρίου, στον Δήμο Ήλιδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας.

Οι εμβολιασμοί θα γίνουν στην αίθουσα του ΚΗΦΗ Αμαλιάδας και στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ΡΟΜΑ και ανασφάλιστα ή χωρίς ΑΜΚΑ άτομα.

Με το πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε όλο τον Νομό Ηλείας, δίνει την δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών για την ιλαρά, η οποία παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο καιρό.

Ειδικότερα, χθες Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ.Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Κώστα Τσαούση και τον αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Νώντα Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε  πως εγκαινιάζεται το πρόγραμμα υγείας για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του δήμου και στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης θα γίνει εμβολιασμός παιδιών-εξετάσεις κ.α, ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Ακόμα ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ανακοίνωσε ότι μέλη του ιατρικού συλλόγου της πόλης θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και στο πλαίσιο σχεδιασμού ξεκινά στον Δήμο Ήλιδας, το πρόγραμμα “Υγείας για όλους”, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως έχουν ενημερωθεί ήδη οι δήμαρχοι του Νομού Ηλείας, για την προσπάθεια αυτή και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, κ. Κώστα Τσαούση, ο οποίος όπως δήλωσε άσκησε πιέσεις για να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό το πρόγραμμα στην Αμαλιάδα.

ο κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος στις 26 Σεπτεμβρίου και ο εμβολιασμός θα γίνει στην αίθουσα του ΚΗΦΗ Αμαλιάδας και θα εμβολιαστούν παιδιά ΡΟΜΑ, μεταναστών κ.α.

Τέλος, ο κ. Τσαούσης, τόνισε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα και δράσεων που θα γίνουν στην Αμαλιάδα και επεσήμανε την αναγκαιότητα εμβολιασμού για την ιλαρά, λόγω της έξαρσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, και ζήτησε από τον δήμο να έρθει σε επαφή με σχολεία και συλλόγους γονέων, προκειμένου να γίνει σωστός προγραμματισμός για τον εμβολιασμό των παιδιών.

http://amaliadanews.gr