6.6 C
Pýrgos
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Δήμος Ήλιδας: Ραγδαίες εξελίξεις στην παράταξη Λυμπέρη που τελεί πλέον υπό διάλυση

spot_img

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ «ΚΟΡΥΦΗΣ» ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ – ΛΥΜΠΕΡΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΜΜΙΣΘΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ.

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η γραπτή δήλωση του Ανδρέα Παπαδάκου, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους βρίσκεται στο εξωτερικό, αφού με κρότο επιβεβαίωσε αυτό που εδώ και μήνες γνωρίζει όλη η πόλη, ότι δηλαδή οι δύο άνδρες είναι δύο ξένοι στην ίδια παράταξη.

Επιπλέον, η γραπτή δήλωση Παπαδάκου με τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον του Γιάννη Λυμπέρη, δείχνει σε όλο την το μέγεθος την διάλυση της παράταξης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τα δύο στρατόπεδα που υπάρχουν πλέον σε αυτή.

Σίγουρα, οι εξελίξεις  το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές, αφού «το ποτήρι» στη σχέση των δύο ανδρών «έχει ραγίσει για τα καλά» και φαίνεται να μην υπάρχει καμία συγκολλητική ουσία.

Ο Ανδρέας Παπαδάκος έδειξε διά της επιστολής τις προθέσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Λυμπέρη ότι «έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές του “ενός ανδρός αρχή”.  Το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δεν έχει θέση στον δήμο Ήλιδας, πολλώ δε μάλλον δεν είναι κάτι που εκφράζει εμένα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υιοθετήσω, Ο Ανδρέας Παπαδάκος δεν είναι φερέφωνο κανενός και “πλανώνται πλάνην οικτράν” εάν θεωρούν κάποιοι, ακόμη και ο ίδιος ο Δήμαρχος, ότι μπορούν να παίζουν με το όνομά μου και την προσωπικότητά μου».

Σε άλλο σημείο ακόμα πιο επικριτικός αναφέρει για τον δήμαρχο Ήλιδας ότι «Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Λυμπέρης ότι πορευτήκαμε μαζί κατά την προεκλογική περίοδο, είμαι ο αναπληρωτής του και οφείλει να με ενημερώνει για κάθε του ενέργεια και για κάθε του απόφαση. Οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα δεν εκπέμπουν καμία σοβαρότητα και οφείλω να τον ανακαλέσω στην τάξη, για το καλό του τόπου».

Επιπλέον, όπως πολλοί που γνωρίζουν τον Ανδρέα Παπαδάκο έλεγαν εδώ και λίγα 24ωρα, η έμμισθη θέση όχι μόνο δεν θα τον ευχαριστήσει για όποιο σκοπό και αν του δόθηκε, αλλά αντίθετα θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι στις σχέσεις των δύο ανδρών.

Για το λόγο αυτό ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι: «Η προσφορά μου είναι ανιδιοτελής και γίνεται αντιληπτό ότι η θέση έμμισθου αντιδημάρχου, που αποφάσισε να μου “προσφέρει” ο κ. Δήμαρχος, είναι μία θέση που με προσβάλλει και φυσικά δεν την αποδέχομαι. Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι δεν ερωτήθηκα από τον κ. Λυμπέρη, δεν συζήτησα μαζί του και δεν αποδέχομαι την συγκεκριμένη θέση. Δεν ασχολήθηκα με τα κοινά για να αποκομίσω χρήματα, τα οποία δεν έχω ανάγκη, ασχολήθηκα με τα κοινά για να προσφέρω».

Σκληρός έναντι του δημάρχου ήταν και για τις απομάκρυνση των δύο αντιδημάρχων, του οποίος «παραίτησε» από τις θέσεις τους ο Γιάννης Λυμπέρης, δίχως να δεχτεί δεύτερη γνώμη.

Μάλιστα, αποκάλυψε για το θέμα ο κύριος Παπαδάκος τα εξής: «είχα μόνον μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του στην οποία με ενημέρωσε ότι έχει ανακύψει ζήτημα, ωστόσο του ξεκαθάρισα να μην προβεί σε καμία ενέργεια και να αναμένει την επιστροφή μου, για να συζητήσουμε και να αποκαταστήσουμε τα πράγματα. Αυτή ήταν και η τελευταία μας επικοινωνία, δεν έλαβε υπόψη του αυτό που ζήτησα, ως εκ τούτου δεν αποδέχομαι τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΗΡΘΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ… ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΦΟΥΝΤΑ!

Το κλίμα στο εσωτερικό της παράταξης πυροδοτήθηκε και από τον ίδιο το δήμαρχο, ο οποίος έφτασε την υπόθεση των παραιτήσεων στα άκρα.

Μπορεί ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Νικολόπουλος να μην άφησε κανένα περιθώριο στον Γιάννη Λυμπέρη να αμφισβητήσει τους λόγους της παραίτησής του από τη θέση  του αντιδημάρχου Διοίκησης, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Θανάση Φουντά, όπου -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ο Δήμαρχος κατηγόρησε για ολιγωρία στα καθήκοντα που του είχε αναθέσει.

Ο Γιάννης Λυμπέρη λέγοντας χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ότι, «διαπιστώθηκε πως υπήρξε μια “δυσκολία” στο να “τρέξουν” οι κινήσεις για την υλοποίηση των έργων που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκαν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τον δήμο που όλοι επιθυμούμε και δεσμευτήκαμε προεκλογικά στους συμπολίτες μας» έβαλε στο κάδρο των ευθυνών  τον κύριο Φουντά, κατηγορώντας τον για καθυστέρηση και απραξία.

Μάλιστα, αυτή η δήλωσή του χαρακτηρίζεται ως unfair για τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, οποίος επικαλέστηκε προσωπικού λόγους, μη γνωστοποιώντας τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής του.

Αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει λειτουργήσει αρνητικά και εντός της παράταξής Λυμπέρη, αφού πολλοί αναφέρουν ότι ο κύριος υπεύθυνος που «το πλοίο βουλιάζει» είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και όχι οι συνεργάτες του, στους οποίους πλέον ρίχνει σαφείς ευθύνες.

Ο λόγος, όπως αναφέρουν αρκετοί, που συμβαίνει αυτό, είναι διότι ο ίδιος θέλει να περάσει ένα χρονικό διάστημα χωρίς να αμφισβητηθεί και εν συνεχεία με κάποια «μπαλώματα» να μπορέσει να φτάσει στην επόμενη εκλογική μάχη.

Ωστόσο, τα ίδια πρόσωπα σε συζητήσεις  τους αναφέρουν με ειλικρίνεια, ότι ο Γιάννης Λυμπέρης δεν θυμίζει σε τίποτα τον Λυμπέρη των πρώτων 16 ετών θητείας, αφού έχει χάσει την δυναμική του και δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως πρόσωπα και καταστάσεις.

Υ.Γ Τελικά ο μισθός προορίζεται για τον καινούργιο άμισθο Aντιδήμαρχο ;

 

Ανδρέας Παπαδάκος: “Δεν αποδέχομαι αποφάσεις που προσβάλλουν την προσωπικότητά μου”

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα