Δήμος Ήλιδας: Χρηματοδοτείται για τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

spot_img

Προτεινόμενα

Με 1.990.200 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος Ηλιδας , που έπληξαν την περιοχή  από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνο.

Ο δήμος Ηλιδας, από τη πρώτη στιγμή των ζημιών που σημειώθηκαν προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υποβληθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στην Περιφέρεια, ενώ οι υπηρεσίες έκαναν άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται για να καταγραφούν οι πολίτες που επλήγησαν και να ενημερωθούν τα αρμόδια Υπουργεία. Η έγκριση αποτελεί την πρώτη πράξη που γίνεται μέσω του νέου μηχανισμού που θεσμοθετήθηκε για τους ΟΤΑ και αποτελούσε πάγιο αίτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο  συγκεκριμένος μηχανισμός χρηματοδότησης Φυσικών Καταστροφών μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 801) αποτελούσε βασική διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το 2015 και πλέον λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε φυσικές καταστροφές, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο έγκριση και αποκατάστασης τω ζημιών.

Ο δήμαρχος Ηλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τους Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα και Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας  Γιώργο Γεωργιόπουλο, γιατί από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί σε όλα τα αιτήματα του Δήμου και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Επίσης, ευχαριστεί τον Αναπληρωτή  Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση που υπέγραψε την απόφαση της κατανομής των κονδυλίων και όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα